sly6 Napisano 9 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2010 kasia po 1 musisz sie dowiedziec czy wizy J-1-work i travel takie cos obejmuje a to jest latwo sprawdzic piszac do Ambasady w tej sprawie,po 8-10 dniach bedziesz miec odpowiedz publicwrw@state.gov
kasia22 Napisano 9 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2010 Nie ma żadnego zastrzeżenia więc czemu miałoby nie obejmować. Ale napisałam maila (po polsku, mam nadzieje że odpiszą).
czypar Napisano 10 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2010 to prawda nie musisz jechac do ambasady...ja tak mialam, gdy mialam pierwszy raz staralam sie o wize J1 oczywiscie musialam pojechac do ambasady itd, ale gdy drugi raz sie staralam o J1 to juz nie musialam..biuro wysyla paszport do ambasady i oni wbijaja wize i odsylaja do biura, biuro cie informuje ze przyszedl paszport i tyle
kasia22 Napisano 12 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2010 Wow no to świetnie. Dzięki! A mam jeszcze pytanie, może ktoś bedzie mi umiał odpowiedzieć Na tej rozmowie oni tam różne rzeczy w komputer wpisują i tak sie zastawiam co :> Ma ktoś jakiś pomysł/ informacje? Czy wpisują to co my im mówimy, jakie mamy plany po powrocie itp.? Wiem troche głupie pytanie, ale w mojej sytuacji bardzo wazne
czypar Napisano 12 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2010 Wow no to świetnie. Dzięki! A mam jeszcze pytanie, może ktoś bedzie mi umiał odpowiedzieć Na tej rozmowie oni tam różne rzeczy w komputer wpisują i tak sie zastawiam co :> Ma ktoś jakiś pomysł/ informacje? Czy wpisują to co my im mówimy, jakie mamy plany po powrocie itp.? Wiem troche głupie pytanie, ale w mojej sytuacji bardzo wazne nikt nie widzi co oni sobie tam pisza...ale nie wydaje mi sie zeby pisali to co mowisz...mysle ze raczej wpisuja przyzana lub nie/ na ile lat i powod dlaczego chcesz jechac i ze nie bylo zastrzezen/ a jak byly to czemu...tak mi sie osobiscie wydaje ale na 100% nie wiem
kasia22 Napisano 12 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2010 no właśnie tez tak mi sie wydaje, ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo.. dlatego pytam czy komuś na przykład wypomnieli 'a rok temu to Pani mówiła, że coś tam...'
sly6 Napisano 12 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2010 kasia wypominaja jak zobacza ze ktos mial leciec w dane miejsce a pracowal gdzies indziej i jesli to bylo nielegalne wtedy moze byc roznie,moze zadac Konsul pytanie jak chodzisz na 1 uniwerek a na 2 rok jestes w innym wiec skad ta zmiana...no ale moze lecz nie musi,,moga sie pytac o wczesniejsze wyjazdy.. a masz sie czego obawiac?
maciekbiegacz Napisano 15 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 Ja nastawiłam sie na wschodnie wybrzeże z kilku wzgledow:1. juz tam bylam, wiec wiem co i jak mniej wiecej, a poniewaz to bedzie moj pierwszy raz na W&T zawsze razniej 2. mam rodzinke w MA i baaardzo duzo znajomych, a poza tym duzo serdecznych ludzi bezposrednio w NY 3. od brzdąca kocham sie w Nowym Jorku 4. bilety lotnicze taniej sie maja jesli chodzi o wschodnie wybrzeże niż zachodnie 5. zachodnie wybrzeże jest dla mnie idealnym pomysłem na czas zwiedzania ameryki 6. sytuacja na zachodnim wybrzezu nie jest jakas najlepsza, niektorzy nie maja swiadomosci, ze wlasnie w Californii nie jest łatwo znalezc prace dla przecietnego studenta.. no i koszty zycia tam..masakra powiedz mi z jakiej firmy jedziesz? ja zdecydowałem się na ccusa i po rozmowie z konsultantem chyba również zdecyduje się na wschodnie wybrzeże...
kasia22 Napisano 16 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2010 kasia wypominaja jak zobacza ze ktos mial leciec w dane miejsce a pracowal gdzies indziej i jesli to bylo nielegalne wtedy moze byc roznie,moze zadac Konsul pytanie jak chodzisz na 1 uniwerek a na 2 rok jestes w innym wiec skad ta zmiana...no ale moze lecz nie musi,,moga sie pytac o wczesniejsze wyjazdy..a masz sie czego obawiac? Kurcze w sumie to trudno powiedzieć. W tamtym roku ściemniłam (musiałam kombinować, bo byłam na ost roku) że po powrocie chce isc na dalsze studia, żeby dostać uprawnienia bla bla.. .No i w sumie nieświadomie sobie ułatwiłam sprawe, bo nie sądziłam ze bede chciała jechac jeszcze raz a chce bardzo! Teraz w marcu mam zamiar zacząć studia (ale inne niż im mówiłam) no i sie martwie że a) przyczepią sie że studia zaczęte w marcu że jestem stara, czyli 25 a rocznikowo bede miała 26 lat c) jeszcze jest opcja ze nie uzbieram na studia i pójde na cos policealnego i wtedy strach bedzie największy :-) I w sumie teraz nie wiem czy nie lepiej byłby iść osobiście do ambasady w takim wypadku i dalej ściemniać a i ktoś orientuje sie o ile tak średnio bilety na zach wybrzeże są droższe??
sly6 Napisano 17 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2010 tak czasami jest ze niby sie nie poleci a potem wychodzi cos innego... co do biletu to srednio od jakiej podrozy,,tzn na wschodnie wybrzeze,do Chicago czy na poludnie USA?bo tutaj cena bedzie od min 2500 zl a wschodnie wybrzeze juz od 1800 zl moze wyjsc ,pisze tutaj o okresie lotow gdzie nie ma duzo chetnych i przed wakacjami,swietami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.