sly6 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 Liczy sie nie to ze jestes w Krus zarejestrowana ale czy pracujesz.. A kiedy bylas po wize to jak wtedy wygladala Twoja sytuacja zyciowa?wazne jest czy na czas wracalas ale podany w formularzach wizowych idac po wize .
truski27 Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 nie pamiętam jaki wtedy miałam czas podany w formularzach ale raczej na czas wróciłam jak ostatnio byłam po wizę to wtedy już kończyłam szkołe policealną... a czy ma to znaczenie kto mi sponsorował bilety? lub to ze moja mama obecnie jest na rencie ? .. no coż zobaczymy jak to będzie. jeszcze jedno pełne nazwy szkół wpisać po polsku czy po angielsku?
sly6 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 Interesuje wpier Konsula co Ty robisz,co bedziesz robic w USA,po co teraz lecisz a nie ze Twoja mama jest na rencie oraz kto placi za podroz. mozesz wypelnic caly wniosek w j. polskim ale nie mozesz uzywac polskich liter ..jak ł itd
truski27 Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 rozumiem.. w internecie znalazłam coś takiego " Amerykańska procedura zakłada, że osoba zarejestrowana w systemie jako ubiegająca się o zieloną kartę automatycznie otrzymuje w przyszłości odmowę wizy turystycznej, naukowej czy innej. " prawda to?
sly6 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 a gdzies takie cos znalazla a teraz o jaka zielona karte chodzi,,szczegoly jakies podaj
truski27 Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 a np tu: http://www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/udzial-w-loterii-moze-byc-przeszkoda-w-dostaniu-wizy
sly6 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2012 znam dobrze ten artykul ale dobrze go przeczytaj i zobaczysz co tam jest napisane fakt moze zaszkodzic ale nie musi wcale ile to osob majac zlozone petycje na GC dostaja wizy turystyczne,zapoznaj sie dobrze z forum
truski27 Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 a jak to jest z tym pytaniem czy wróciło się na czas? ja szczerze nie pamiętam co wpisałam we wniosku 5 lat temu ile czasu zamierzam być w USA może na wakacje nie wiem.. ale wiem że byłam 5 tygodni. A na lotnisku wbili mi 6 miesięcy. Jeśli przy moim staraniu sie o wizę turystyczną moja siostra bedzie mi sponsorować wyjazd to musi ona jakis wniosek wypełnić?
sly6 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 zadnego wniosku nie musi wypelniac,powiesz ze siostra placi i wtedy moze pasc pytanie a co robi siostra.. jesli bylas 5 tyg a mialas pobyt na okres 6 miesiecy wbity to wrocilas na czas..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.