patrickmoo Napisano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 Witam, jestem w trakcie uzupełniania formularza DS-160 i generalnie nie mam większych problemów jednak jest kilka rzeczy, które mnie intrygują. A dokładnie w zakładce "Work/education/training" zaznaczam, że jestem studentem ale jednocześnie mam prace dorywczą na umowie o zlecenie podpisywaną z miesiąca na miesiąc. Mam uzupełnić pole "Monthly income in local currency (if employed)", nawet jeżeli nie mam stałego dochodu tylko z każdym miesiącem inaczej? Następnie w kolejnej zakładce, pytanie się ponawia czy kiedykolwiek byłem zatrudniony, jeżeli tak to trzeba uzupełnić dane t.j np. od kiedy jestem zatrudniony i do kiedy.. co znów pokrywa się z tym że to tylko praca na umowie o zlecenie. Nie chciałbym aby wyszło, że zatajam informacje o pracy jednak pytania są tak sformułowane, że ciężko jest wybrać cokolwiek. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi rozwiązać ten problem. Pozdrawiam
sly6 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 masz nie lada wybor..jesli wpiszesz ze pracujesz to reszte tez musisz wypelnic.. wpisujesz ostatnia wyplate .
Agu W. Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Dziękuję bardzo Forumowiczom!!! wiza nowiutka już w moim paszporcie. Wypełnienie było męczące ale w ambasadzie było szybko i sprawnie (kolejka, czekanie w sumie 30 min). A jednak można !!!
goch Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Witam jako nowy użytkownik i od razu mam pytanie: chcę na rozmowę zabrac nadprogramowe dokumenty, oczywiście poświadczające legendarne "więzi z krajem", tj. np. umowę o pracę, kredytową etc. Zakładam, że nikt nie będzie tego oglądał, niemniej warte je mieć "w razie czego". Pytanie- czy mam je tłumaczyć? Jest sens? A jeśli tak, to koniecznie przysięgle? Dzięki za odpowiedź. Pozdr., G.
Joanna30 Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Nie musisz ich tłumaczyć. I nie zasypuj nimi konsula, jeśli Cię o nie nie poprosi
sly6 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 zadnego tlumaczenia nie trzeba tlumaczyc nalezy aby wyroki sadowe ale wyraznie pisze na stronie Ambasady jak maja takie papiery pokazac zwiazek z Polska?;)jak zle wypadniesz na rozmowie nie piszesz tez do kogo lecisz,a to czasami wazniejsze jest niz pare papierow na rozmowie
goch Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Dzięki za odp. Spokojnie, nie mam zamiaru panu sypnąc makulaturą jeśli sobie nie zażyczy. Jak umowa o pracę na czas nieokreślony,na niezłym stanowisku, podpisana już kilka lat temu pokazuje związek z krajem- moim zdaniem pokazuje dość mocno. Mogę się mylić oczywiście. W kazdym razie zapewne nie będzie to w ogóle w użyciu. Mieć warto, moim zdaniem. Dlaczego nie pisac do kogo lecę? Tudziez walić ściemę, że nie mam rodziny w USA?
sly6 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 zadnej sciemy nie musisz walic napisalem o tym do kogo lecisz bo to jest wazniejsze niz oferta pracy w ds 160 jak i na rozmowie powiesz do kogo,itd
goch Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Dobra, nieporozumienie- "nie piszesz tez do kogo lecisz,a to czasami wazniejsze jest niz pare papierow na rozmowie "-opatrznie zrozumiane zdanie. Wszystko jest wpisane zgodnie ze sztuką i prawdą Dodatkowe papiery to tylko backup, nie zawierzam im 'być albo nie być' mojej wizy.
sly6 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 ok,,napisz jak bylo na rozmowie i powodzenia pamietaj o
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.