Ter1020 Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 Dzień Dobry! Mam dwa pytania odnośnie wnisoku wizowego (wiza turystyczna) 1) Jeśli jestem studentką dwóch kierunków na dwóch różnych uczelniach i na innych etapach (5 i 3 rok), to czy we wniosku mogę wpisać obydwa kierunki czy tylko jeden, a jeśli jeden, to który? 2) Czy jeśli pracuję na umowach o dzieło, to mam zawrzeć tę informację we wniosku czy zatrudnienie dotyczy tylko umów o pracę? Pozdrawiam
Krzysztof R Karauda Napisano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2017 Mam pytanie, wypełniam DS 160, wiza b1/b2 i docieram tylko do działki Relatives, zapisuję wszystko i choć wszystkie wcześniejsze rubryki mam wypełnione poprawnie, to pole "Work / Education / Training" pozostaje nieaktywne, gdy klikam "Next: Work / Education / Training" pokazuje się strona: "session timed out" i tak od kilku godzin. opcja "Save" i wybranie "continune application" przerzuca mnie z powrotem na "Relatives" a pola "Work / Education / Training" nadal nieaktywne i nie mogę dokończyć aplikowania. Jakieś sugestie?
cujo Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam Mam duży problem z odpowiedzią na pytanie: Czy masz w USA jakąś inną najbliższą rodzinę, poza rodzicami? (mam tam ciotkę). Jeżeli odpowiem tak mam do wyboru tylko współmałżonek, narzeczony/narzeczona, dziecko, rodzeństwo. Proszę o pomoc i podpowiedź co zaznaczyć. Dzięki
lukasz1984 Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Wypełniam właśnie wniosek D160 i mam problem ze szkołami. Znam adresy itp, ale nie pamietam dokładnych dat, czy może to sie okazać problemem?
mcpear Napisano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 No właśnie jak rok pamiętasz to zaczynałeś 1 września a wpisać, że kończyłeś możesz na podstawie daty ze świadectwa (o ile to nie były studia), albo że zaczynałeś 1 października a kończyłeś zgodnie z datą na dyplomie (w przypadku studiów). Nikt nie będzie sprawdzał, czy w danym roku 1 września / października był niedzielą i zapewne zaczynałeś 2-ego
lukasz1984 Napisano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2018 znalazlem wszystkie daty oprocz koncowej daty studiow ( nie zgodzone mi sie na warunek i wyjechalem z Polski ). Dzwonilem do Uczelni ale nie saw stanie mi tego podac... To bylo po sesji zimowej wiec mysle ze byl to koniec lutego. Czy jesli podam zla date to aplikacja zostanie odrzucona?
Engram Napisano 3 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 Jestem pracownikiem biura handlowego prowadzonego na zasadzie działalności gospodarczej. Czy w związku z tym primary occupation to "bussiness" bo pytanie jest o branżę, czy też kwalifikuję się pod "other" bo "bussiness" to byłby mój szef/właściciel firmy a nie jego pracownik?
kzielu Napisano 3 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 1 minutę temu, Engram napisał: Jestem pracownikiem biura handlowego prowadzonego na zasadzie działalności gospodarczej. Czy w związku z tym primary occupation to "bussiness" bo pytanie jest o branżę, czy też kwalifikuję się pod "other" bo "bussiness" to byłby mój szef/właściciel firmy a nie jego pracownik? Occupation to po polsku zawod, wiec wpisywanie "business" ma sredni sens...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.