mcpear Napisano 3 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 1 hour ago, Engram said: Jestem pracownikiem biura handlowego prowadzonego na zasadzie działalności gospodarczej. Czy w związku z tym primary occupation to "bussiness" bo pytanie jest o branżę, czy też kwalifikuję się pod "other" bo "bussiness" to byłby mój szef/właściciel firmy a nie jego pracownik? Jeśli jesteś pracownikiem biura handlowego to pewnie zajmujesz się sprzedażą (zgaduję) wówczas "salesman" byłoby odpowiednie
Engram Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Dziękuję za podpowiedzi. Jeszcze mam wątpliwości odnosnie adresu: zamieszkania czy zameldowania? Różne wersje znalazlam w internecie...no i adres firmy:siedziba czy biuro czyli miejsce faktycznej pracy? A może to bez znaczenia?
mcpear Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Wpisz adres zamieszkania. I wpisz Adres biura gdzie faktycznie pracujesz.
Efffffka Napisano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2018 Ile czeka się na wizę turystyczna i czy jie ma problemu z jej dostaniem jeżeli zostałam wylosowana w loterii ale nie dostałam GC bo nie doszło do mojego numeru?
andyopole Napisano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2018 Udział w loterii różowej nie ma żadnego wpływu na decyzję w sprawie wizy turystycznej. Nie pamiętam nawet czy we wniosku o B2 jest pytanie o udział w loterii.
a6566835 Napisano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2018 Cześć! Co w przypadku gdy ukończyło się szkołę średnią oraz dostało się na studia, wpisać w Primary Occupation? Jak wybiorę Student i wpiszę datę rozpoczęcia studiów (1 października) to zwraca błąd, że data nie może być przyszła. Wpisać datę "dostania się" na studia? Pozdrawiam
Miszczo1212 Napisano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Hej, niebawem zabieram się za wypelnienie ds160 i przeczytalem wszystkie 91 stron w tym temacie ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Jeżeli planuje wyjechac na wycieczke do Usa z biurem podrozy to w polu gdzie wpisuje się czy podrózuje jako członek grupy/ organizacji wpisuje nazwę biura czy to poprostu dla konsula nie jest istotne czy z biurem się wyjezdza czy nie?
mirai99 Napisano 28 Marca 2019 Zgłoś Napisano 28 Marca 2019 Co wpisać w point of contact, jeżeli nie wiem jeszcze kiedy dokładnie chcę jechać, ani nie wiem przez to w jakim hotelu będę?
Joanna30 Napisano 28 Marca 2019 Zgłoś Napisano 28 Marca 2019 3 minuty temu, mirai99 napisał: Co wpisać, jeżeli nie wiem jeszcze kiedy dokładnie chcę jechać, ani nie wiem przez to w jakim hotelu będę? Coś wpisać musisz, więc improwizuj.
krystian1021 Napisano 29 Marca 2019 Zgłoś Napisano 29 Marca 2019 Witam, posiadam na sprzedaż numer CGI do zarezerwowania spotkania z konsulem. Sprzedam taniej, kod ważny jest do 31.03.2019r. Jeżeli ktoś z terenu Podlasia jestem w stanie dostarczyć go osobiście. Zmiana planów a szkoda żeby to się zmarnowało cena do ustalenia pilny temat. !! Chodzi o opłatę za wzniosek DS 160
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.