KaeR Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Warto sobie cos takiego przygotować, włącznie z informacją od kiedy konto istnieje. Jeśli prosi się o oficjalny wyciąg, to taka informacja tam też przeważnie jest.
sly6 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 ale nie czesto takie cos sie zdarza ze chca widziec wyciag z konta,to samo zaproszenie .
LittleAnger Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Mam pytanie, jezeli umowie się na 8:30 to na 10 będę wolna? czy jest zazwyczaj duże opóźnienie? Chodzi mi o Kraków
misfer Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 10-11 powinnaś być wolna, ja byłem, ale wszedłem jako 16 osoba. Też na 8:30 i KRK
Deszczu Strugi Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Udało się uzyskać promesę wizową w Krakowie (b2), a wszystko w czasie wypłaty gotówki z bankomatu. Pierwsze pytanie: czy byłem kiedyś w U.S.A. Drugie: czym się zajmuję i wsio. Wszystko trwało chyba 30 sekund, żadnych pytań do kogo lecę, co robiłem w Stanach w trakcie poprzednich pobytów. Miód, malina! Tak w ogólę ten film co puszczają w poczekalnie to chyba dla tych co wizy nie dostaną, żeby jak już wyłożyli te 500 zł, to zobaczyli sobie Stany przez dwie minuty..
ilya_ Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Udało się uzyskać promesę wizową w Krakowie (b2), a wszystko w czasie wypłaty gotówki z bankomatu. Pierwsze pytanie: czy byłem kiedyś w U.S.A. Drugie: czym się zajmuję i wsio. Wszystko trwało chyba 30 sekund, żadnych pytań do kogo lecę, co robiłem w Stanach w trakcie poprzednich pobytów. Miód, malina! Tak w ogólę ten film co puszczają w poczekalnie to chyba dla tych co wizy nie dostaną, żeby jak już wyłożyli te 500 zł, to zobaczyli sobie Stany przez dwie minuty.. w twoim przypadku miod malina.... sa takie przyapdki, kiedy to romozwa moze byc np 20 minutowa odpytka a filmik jest bardzo pomocnym instruktazem
Łosoś Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Ja dostałam wizę na 10 lat w poprzedni piątek i dziś odebrałam paszport Wizyta w sumie nie była zła, Warszawa, na 9, numerek 41, gdy wchodziłam przy okienku był 17. W sumie sporo pytań zadał mi konsul ale odpowiadałam szczerze i patrzyłam mu w oczy;) Pytał po co lecę do Stanów, czy ktoś z mojej rodziny tam jest, czy byłam kiedykolwiek za granicą i kiedy, co robią moi rodzice, kto sponsoruje wyjazd, czy studiuję dziennie czy zaocznie i kiedy kończę studia, jakie mam plany na życie po studiach, kim jest przyjaciółka, do której lecę, skąd ją znam, co robi w USA, co robi na swoim stanowisku w pracy...na koniec poinformował mnie, że mam wizę na 10 lat tak się przejęłam, że zapomniałam powiedzieć do widzenia;p Stresowałam się dowodem dokonania wpłaty, bo robiłam przelew przez internet, ale żadnego papierka oprócz paszportu i pierwszej strony wysłanego wniosku ode mnie nie chcieli. W piątek składałam wniosek i już na poniedziałek były wolne terminy spotkań, jechałam jednak w piątek i po otrzymaniu wizy już we wtorek była już do odbioru w dość odległym miejscu Polski, więc wszystko szybko i sprawnie. Zauważyłam, że im wcześniejsza godzina spotkania tym lepiej, ja weszłam trochę przed 9 do budynku, a wychodząc ludzie mieli już numerki w granicach 110 (ja 41) więc trochę czekania mieli przed sobą.
Deszczu Strugi Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Ilya, pomocnym instruktażem? Może coś innego masz na myśli, bo u mnie dzisiaj puszczali, jakieś ujęcia z Nowego Jorku, Niagary, czy Nevady, o i konie hasały po polanie!
haneczka019 Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Ilya, pomocnym instruktażem? Może coś innego masz na myśli, bo u mnie dzisiaj puszczali, jakieś ujęcia z Nowego Jorku, Niagary, czy Nevady, o i konie hasały po polanie! Jak ja byłam w listopadzie to był dokładnie ten sam filmik, więc chyba innego nie ma .
ilya_ Napisano 29 Marca 2013 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 w twoim przypadku miod malina.... sa takie przyapdki, kiedy to romozwa moze byc np 20 minutowa odpytka a filmik jest bardzo pomocnym instruktazem ajjj moj blad...mialem na mysli ten filmik instrukatozowy w celu uzyskania promesy co taka kobieta podchodzi do kolesia...gdzies to kiedys widzialem ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.