Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warto sobie cos takiego przygotować, włącznie z informacją od kiedy konto istnieje. Jeśli prosi się o oficjalny wyciąg, to taka informacja tam też przeważnie jest.

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Udało się uzyskać promesę wizową w Krakowie (b2), a wszystko w czasie wypłaty gotówki z bankomatu. Pierwsze pytanie: czy byłem kiedyś w U.S.A. Drugie: czym się zajmuję i wsio. Wszystko trwało chyba 30 sekund, żadnych pytań do kogo lecę, co robiłem w Stanach w trakcie poprzednich pobytów. Miód, malina! Tak w ogólę ten film co puszczają w poczekalnie to chyba dla tych co wizy nie dostaną, żeby jak już wyłożyli te 500 zł, to zobaczyli sobie Stany przez dwie minuty..

Napisano

Udało się uzyskać promesę wizową w Krakowie (b2), a wszystko w czasie wypłaty gotówki z bankomatu. Pierwsze pytanie: czy byłem kiedyś w U.S.A. Drugie: czym się zajmuję i wsio. Wszystko trwało chyba 30 sekund, żadnych pytań do kogo lecę, co robiłem w Stanach w trakcie poprzednich pobytów. Miód, malina! Tak w ogólę ten film co puszczają w poczekalnie to chyba dla tych co wizy nie dostaną, żeby jak już wyłożyli te 500 zł, to zobaczyli sobie Stany przez dwie minuty..

w twoim przypadku miod malina....

sa takie przyapdki, kiedy to romozwa moze byc np 20 minutowa odpytka

a filmik jest bardzo pomocnym instruktazem :)

Napisano

Ja dostałam wizę na 10 lat w poprzedni piątek i dziś odebrałam paszport :D

Wizyta w sumie nie była zła, Warszawa, na 9, numerek 41, gdy wchodziłam przy okienku był 17. W sumie sporo pytań zadał mi konsul ale odpowiadałam szczerze i patrzyłam mu w oczy;) Pytał po co lecę do Stanów, czy ktoś z mojej rodziny tam jest, czy byłam kiedykolwiek za granicą i kiedy, co robią moi rodzice, kto sponsoruje wyjazd, czy studiuję dziennie czy zaocznie i kiedy kończę studia, jakie mam plany na życie po studiach, kim jest przyjaciółka, do której lecę, skąd ją znam, co robi w USA, co robi na swoim stanowisku w pracy...na koniec poinformował mnie, że mam wizę na 10 lat :D tak się przejęłam, że zapomniałam powiedzieć do widzenia;p

Stresowałam się dowodem dokonania wpłaty, bo robiłam przelew przez internet, ale żadnego papierka oprócz paszportu i pierwszej strony wysłanego wniosku ode mnie nie chcieli.

W piątek składałam wniosek i już na poniedziałek były wolne terminy spotkań, jechałam jednak w piątek i po otrzymaniu wizy już we wtorek była już do odbioru w dość odległym miejscu Polski, więc wszystko szybko i sprawnie. Zauważyłam, że im wcześniejsza godzina spotkania tym lepiej, ja weszłam trochę przed 9 do budynku, a wychodząc ludzie mieli już numerki w granicach 110 (ja 41) więc trochę czekania mieli przed sobą.

Napisano

Ilya, pomocnym instruktażem? Może coś innego masz na myśli, bo u mnie dzisiaj puszczali, jakieś ujęcia z Nowego Jorku, Niagary, czy Nevady, o i konie hasały po polanie! :rolleyes:

Jak ja byłam w listopadzie to był dokładnie ten sam filmik, więc chyba innego nie ma ;) .

Napisano

w twoim przypadku miod malina....

sa takie przyapdki, kiedy to romozwa moze byc np 20 minutowa odpytka

a filmik jest bardzo pomocnym instruktazem :)

ajjj moj blad...mialem na mysli ten filmik instrukatozowy w celu uzyskania promesy co taka kobieta podchodzi do kolesia...gdzies to kiedys widzialem ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...