sly6 Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 dzoana a jak beda papiery zlozone to bedzie wiza To nie tak to dziala,aby to zadzialalo nalezy pokazac ze sie bedzie uczyc i wroci sie na czas i plany co do nauki czym wiecej czegos realnego ,tym lepiej
Marzka8787 Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 Witam wszystkich;) w poniedziałek razem z chłopakiem i dwójka znajomych mamy spotkanie z konsulem w Warszawie. Chcemy wybrać sie do USA w maju przyszłego roku, o wizę staramy sie juz teraz żeby ewentualnie mieć możliwość spróbować ponownie, gdyby ktoś z nas nie dostał. Mam pytanie odnośnie dodatkowych dokumentów zabieranych na rozmowę. My nie zamierzamy zabierać ze sobą żadnych dok, co o tym myślicie?? 3 osoby pracują, jedna jeszcze studiuje i pracuje równocześnie. Czy może lepiej coś wziąć? Z góry dziękuje za odpowiedz i trzymajcie kciuki w poniedziałek;)
mathew75 Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 Sześć lat temu, zabrałem ze sobą troche papierów ale konsul nic nie chciał oglądać. Dostałem odmowe. W tym roku, w maju, postanowiłem spróbować jeszcze raz. Nie zabrałem ze sobą nic dodatkowego. Oczywiście, i tym razem, konsul nic nie wymagał. O wszystkim zdecydowała rozmowa i tym razem wyszedłem z wizą. Student niech sobie weźmie indeks. Tak na wszelki wypadek:-)
sly6 Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 indeks -legitymacja moze sie przydac,czasami sie pytaja a tak to rozmowa i odpowiedzi sie licza
Marzka8787 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Dziękuje za szybka odpowiedz;) indeks po sesji oddany do dziekanatu ale legitymacje weźmiemy;) pozdrawiam wszystkich
iddqdmb Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Jak ktoś sam wypełnia wniosek DS to przynajmniej wie co tam napisał, jeśli ktoś komuś wypełnia to musi się tego nauczyć co tam sie wprowadziło, jest dużo pytań z wniosku czy czasami ktoś nie kituje. Dlatego na końcu jest do zaznaczenia czy sam wypełniałeś czy ci ktoś pomagał. Jak ja sie starałem w maju to kilka pytań konsul mi zadawał ( i na dodatek po kilka razy )sprawdzał czy coś nie ściemniam. Powodzenia wszystkim, ja jeszcze 1,5 miecha i Welcome NY & Miami
sly6 Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 dobrze napisane iddqdmb i dobrze ze to przypomniales o tych pytaniach i ds
haneczka019 Napisano 29 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 Wybiera się ktoś jutro na Kraków? "do" jeśli już
Mata5 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 moja wizyta miała miejsce dziś. Wiza na 10 lat 2 lata temu odmowa a teraz bezproblemowo życie już się nie mogę doczekać zobaczyc moje chicago
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.