Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzoana a jak beda papiery zlozone to bedzie wiza ;)

To nie tak to dziala,aby to zadzialalo nalezy pokazac ze sie bedzie uczyc i wroci sie na czas :) i plany co do nauki :)

czym wiecej czegos realnego ,tym lepiej :)

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich;) w poniedziałek razem z chłopakiem i dwójka znajomych mamy spotkanie z konsulem w Warszawie. Chcemy wybrać sie do USA w maju przyszłego roku, o wizę staramy sie juz teraz żeby ewentualnie mieć możliwość spróbować ponownie, gdyby ktoś z nas nie dostał. Mam pytanie odnośnie dodatkowych dokumentów zabieranych na rozmowę. My nie zamierzamy zabierać ze sobą żadnych dok, co o tym myślicie?? 3 osoby pracują, jedna jeszcze studiuje i pracuje równocześnie. Czy może lepiej coś wziąć? Z góry dziękuje za odpowiedz i trzymajcie kciuki w poniedziałek;)

Napisano

Sześć lat temu, zabrałem ze sobą troche papierów ale konsul nic nie chciał oglądać. Dostałem odmowe. W tym roku, w maju, postanowiłem spróbować jeszcze raz. Nie zabrałem ze sobą nic dodatkowego. Oczywiście, i tym razem, konsul nic nie wymagał. O wszystkim zdecydowała rozmowa i tym razem wyszedłem z wizą. Student niech sobie weźmie indeks. Tak na wszelki wypadek:-)

Napisano

Jak ktoś sam wypełnia wniosek DS to przynajmniej wie co tam napisał, jeśli ktoś komuś wypełnia to musi się tego nauczyć co tam sie wprowadziło, jest dużo pytań z wniosku czy czasami ktoś nie kituje. Dlatego na końcu jest do zaznaczenia czy sam wypełniałeś czy ci ktoś pomagał. Jak ja sie starałem w maju to kilka pytań konsul mi zadawał ( i na dodatek po kilka razy )sprawdzał czy coś nie ściemniam. Powodzenia wszystkim, ja jeszcze 1,5 miecha i Welcome NY & Miami :)

Napisano

moja wizyta miała miejsce dziś. Wiza na 10 lat :) 2 lata temu odmowa a teraz bezproblemowo :) życie :) już się nie mogę doczekać zobaczyc moje chicago :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...