paula502 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 olaolaola, kurde mogłabyś opisać dokładniej swoją sytuacje i wizyte w konsulacie? Ja ubiegałam się o wizę pod koniec sierpnia, w moje urodziny. Chciałam jechac do chłopaka na święta, ale nie zaczęłam jeszcze szkoły (dopiero w pazdzierniku) i wizy nie dostałam. Napisz na priv jak chcesz, proszę, bardzo ważne
sly6 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 olaolaola ma narzeczonego w Polsce ..a Ty masz Paula w USA .
paula502 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Aha aha, okej. Juz nie wiem co mam robic szczerze mówiąc. Ta odmowa dla mnie to bardzo niemiła sprawa, spędza mi sen z powiek, nie ma takiego momentu zebym o tym nie myslala
dzoana Napisano 21 Września 2013 Zgłoś Napisano 21 Września 2013 olaolaola długo czekałaś na spotkanie? Za kilka dni jedziemy z chłopakiem próbować ponownie...
olaolaola Napisano 22 Września 2013 Zgłoś Napisano 22 Września 2013 ja składałam wniosek w środę a na czwartek był wolny termin, jednak wolałam piątek
insepaarable Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 przepraszam jeśli te pytania już były, ale nie byłam w stanie czytać tych 30 stron: 1. jestem niepełnoletnia, czy podczas rozmowy z konsulem może/musi towarzyszyć mi rodzic? 2. gdy wypełniałam te wszystkie formularze i doszło do odbioru paszportu, była tylko opcja odbioru osobistego, a teraz przeczytałam gdzieś o jakichś kopertach DHL, czy w tym przypadku też muszę taką mieć? jeśli tak, to mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat, skąd to wszystko itp? a może wiecie czy nie da się zmienić tego odbioru osobistego na wysyłkę do domu? dodam że spotkanie mam za tydzień i troszkę się tym wszystkim denerwuję... ale widzę, że większość dostaje wizy, więc jestem pozytywnej myśli!
Joanna30 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 1) Zależy jak bardzo niepełnoletnia jesteś. 2) DHL już nie obsługuje ambasady USA, tylko TNT. Nie dostarczają paszportów do domu, ale trzeba odebrać w uprzednio wskazanym przez siebie puncie.
insepaarable Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 1) Zależy jak bardzo niepełnoletnia jesteś. 2) DHL już nie obsługuje ambasady USA, tylko TNT. Nie dostarczają paszportów do domu, ale trzeba odebrać w uprzednio wskazanym przez siebie puncie. 17 lat; w sumie wolałabym, gdyby ktoś mógł ze mną wejść do tej ambasady, żeby mnie "wesprzeć na duchu" podczas czekania, rozmowę mogę spokojnie przeprowadzić sama... boję się tylko, bo jestem dość nerwowa i łatwo się stresuję, boję sie, że zacznę się plątać i jedno wielkie G z tego wyjdzie, ale zobaczymy w każdym bądź razie dziękuję za te odpowiedzi jeszcze w między czasie nasunęło mi się kolejne pytanie: jadę z ciocią do jej znajomej, której nie znam, co jeśli zapytają mnie o nią? o to kim dla mnie jest, czym się zajmuje etc.
sly6 Napisano 25 Października 2013 Zgłoś Napisano 25 Października 2013 to powiesz kto jest dla Ciebie ,ze lecisz z Ciocia,za duzo mozesz nie wiedziec o tej osobie,,podstawowe informacje mozesz podac co zamierzacie np zwiedzac
insepaarable Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 byłam dzisiaj w konsulacie ogólnie było całkiem spokojnie, mało ludzi. konsul zadał mi kilka pytań: 1. jaki jest cel wizyty? 2. czy mam jakichś krewnych w stanach? 3. kim dla mnie jest znajoma, do której jadę 4. "uczy się pani w liceum, tak?" 5. kim są moi rodzice krótko, zwięźle i na temat wizę dostałam, na 10 lat, także ameryko, nadchodzę! pan w okienku (4) miły, uśmiechnięty, także jestem zadowolona generalnie było naprawdę mało ludzi, razem za mną wchodziło tylko 5 osób (w tym 2 małżeństwa), a przed nami 4... widziałam tylko 2 wychodzące osoby - pana (chyba przed 40), który wizy nie dostał, oraz kobietę, która była przede mną i chyba też nie dostała, chociaż głowy nie dam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.