sly6 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 http://forum.usa.info.pl/topic/22425-swt-co-to-znaczy/?hl=swt swt odpada,tak samo jak studenckie wizy oraz zalogowe...
Asia77 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Dostałam wizę na 10 lat. Spotkanie miałam we wtorek a już w piątek rano dostałam wiadomość, że paszport jest do odebrania:) Bilety już mam kupione, teraz tylko czekać do czerwca i w drogę Gratuluje:-) Ja czekam 3-ci miesiąc na odpowiedz i nic... dzwoniłam do ambasady i powiedzieli ze sprawa nie została jeszcze rozpatrzona:-0 moja podróż poślubna chyba będzie musiała być zaplanowana w inny zakątek świata (mąż jest obywatelem USA) ale na stałe mieszkamy w Polsce
Gość Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2014 Troszkę tak z nudów przeglądałam sobie różne wizowe tematy i zastanawiam się jakim cudem ja dostałam wizę turystyczną bez miliona wcześniejszych "konsultacji" Widzę tyle osób kombinujących z zaproszeniami, mijaniem się z prawdą do kogo się jedzie, etc etc. Ja zarówno we wniosku i na rozmowie mówiłam wszystko wprost - tak, wybieram się z chłopakiem (obywatelem) do Stanów poznać jego rodzinę i razem spędzić wakację; tak, zatrzymuję się u niego i on sponsoruje mój wyjazd. Nie miałam żadnych papierów na potwierdzenie tego. Co do związków z Polską miałam przy sobie jedynie papiery potwierdzające założenie tutaj działalności, żadnych wykazów dochodów czy innych cudów. Miły pan konsul z Krakowa jedynie na końcu zapytał czy przypadkiem nie planujemy się w Stanach pobrać. Ja pokręciłam głową, że jeszcze na tym etapie związku nie jesteśmy I wszystko pięknie, wiza turystyczna na 6 miesięcy. Po miesiącu byłam z powrotem w Polsce. To było dokładnie rok temu w kwietniu, a parę dni temu otrzymałam wizę narzeczeńską. Wywiad w Warszawie, swoją drogą, również przyjemny - choć przy okazji tej wizy zakres zdobywania informacji jest troszkę szerszy. :'D Także moja rada - mniej kombinowania. Mniej zastanawiania się. Zamiast tego lepiej zajrzeć na stronę ambasady i zapoznać się z procedurami. Po prostu mówcie prawde na swoich wywiadach, a jak dane wam będzie wyjechać to super. Jak nie, to widocznie tak miało być.
tomy007 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Czy długo sie czeka na rozmowę z konsulem w Krakowie po wypełnieniu dokumentów ?
Asia77 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 Ja czekałam 4 dni, byłam w styczniu:-) Czy długo sie czeka na rozmowę z konsulem w Krakowie po wypełnieniu dokumentów ?
Mateusz27 Napisano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2014 był ktoś ostatnio i dostał wizę ?
kivvi0 Napisano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 Na przykład ja Byłam w piątek na 10tą, jestem zaskoczona tempem całej procedury bo gdyby nie to, że musiałam lecieć dorobić zdjęcia, cały proces od stania na zewnątrz do otrzymania wisy trał może 25 minut na rozmowę po zapłacie czekałam niecały tydzień, konsul zadał standardowe pytania, które każdy milion razy już na tym forum przeczytał, powiedział, że 'wszystko się zgadza' i w tym momencie juz zaczęłam się cieszyć wakacjami Nie wiem tylko na ile tą wizę dostałam obecnie czekam na możliwość odbioru paszportu w siedzibie kurierskiej. nie bójcie się bo nie ma czego
Mateusz27 Napisano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 gratulacje również chciałbym otrzymać może się uda
Grants Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Jeśli staram się o wizę turystyczną to jak najlepiej odpowiadać? Krótko i na temat, czy raczej rozwijać swoją wypowiedź?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.