sly6 Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Zapoznaj się wpierw z takimi stronami jak ta http://www.sportvisaamerica.com/ Kolejna sprawa to Ty się starasz o wizę a nie Twoi rodzice.
KaeR Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Jak się jedzie turystycznie to się jedzie turystycznie a nie turystycznie i jeszcze coś tam porobić. Za tydzień nie warto iść. Będziesz wyglądał jak desperat.
harru Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Priorytet to turystyka, ale korzystając z okazji chciałbym zobaczyć jak trenuje się w innych miejscach i poznać nowych ludzi.W sztukach walki znajomości znaczą sporo bo dzięki temu każdy może kogoś zaprosić z czasem do siebie.Nie chcę iść za tydzień, chcę za miesiąc jak już spróbować znów.Dziś dzwoniłem na informację do Ambasady by się dowiedzieć czy rzeczywiście mogę się starać i czy muszę przedstawić jeszcze jakieś dokumenty.Proszę czytać ze zrozumieniem, starałem się o wizę B1/B2, a nie samę B2...Nie jadę tam pobierać za to pieniędzy tylko jeśli już to wydawać
KaeR Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Ale nie musiałeś się spowiadac że wszystkiego. Po wizę możesz iść i następnego dnia. Nie ma ograniczeń.
harru Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Tak szczerze, lepiej poczekać jakiś okres czy próbować jeszcze w niedługim czasie?Pytam bo nie mam doświadczenia.
KaeR Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Tak szczerze, lepiej poczekać jakiś okres czy próbować jeszcze w niedługim czasie? Pytam bo nie mam doświadczenia. Jesli rzeczywiscie uwazasz, ze to pomylka to idz w najblizszej przyszlosci. W innym przypadku idz, kiedy Twoje zwiazki z krajem wzrosna.
kzielu Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Tak szczerze, lepiej poczekać jakiś okres czy próbować jeszcze w niedługim czasie? Pytam bo nie mam doświadczenia. Poszedlbym najwczesniej za rok bo ta historyjka sie nie trzyma kupy a z tym trenowaniem poruszasz sie w nie do konca okreslonej strefie wizowej - dostales odmowe z tego powodu i za miesiac dostaniesz dokladnie identyczna odmowe.
Lx13 Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Bo poruszasz sie w nie tej strefie wizowej. I tyle. Byc moze Ameryka nie ma gotowej wizy dla delikwentów co chcą sobie potrenować dla sportu. Konsul pewnie wziął to za profesjonalny trening, stad zła wiza... Itp. I teraz tak, pójdziesz za tydzien i zmienisz historie to masz pozamiatane na długo. Pójdziesz kiedyś tam z innymi okolicznościami - masz szanse. Wiesz co konsul miał na myśli mówiąc o innym konsulu i za tydzien? Pewnie to żebyś sie starał o inna wize. Zaznaczam "pewnie" bo na 100% nikt ci nie powie. Ale jak połączysz kropki...
harru Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Widzę, że wytłumaczyć tym "konsulom" to jak dogadać się z krową...Posiadam akt notarialny nowego mieszkania w nowym bloku (3 letnim)Stypendium sportoweSamochódNic z tego nie pokazałem bo nie zdążyłem w sumie, ale miałem.Dziś dzwoniłem na infolinię i wyszło tak, że rozmawiałem z dwoma konsultantami bo mi się coś rozłączyło, konsultanci powiedzieli, że charakter wyjazdu odpowiada typom wizy o jaką się staram...Spróbuję za miesiąc i wezmę więcej dokumentów i poproszę o zaproszenie ze stanów.Rozumiem, że nie mogę nic zmieniać w swojej historii tylko przedstawić nowe fakty, bo oni to mają wszystko zapisane, tak?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.