turysta30 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 dzis zadzwonilem umowic sie na spotkanie i juz w czwartek jedziemy po wize, myslalem ze dluzej czeka sie na to spotaknie , a czy ktos moze podpowiedizec gdzie ewentualnie mozna w poblizu zaparkowac auto?
sly6 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 turysta a gdzie bedziesz ,,Krakow czy tez Warszawa? ps stawiam na Warszawe z tym czasem
turysta30 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 w Krakowie, ale juz inaczej poradzilem sobie, zarezerwowalem pokoj juz od dzis w hotelu tylko jeszcze ostatnia sprawa, czy w Krakowie jest jakas poczekalnia? bo chcielibysmy razem z zona wziac dziecko do Krakowa i pozwiedzac przy okazji ale nie wiem co pozniej mamy zrobic z dzieckiem , czy moze ona wejsc z nami na wizyte po wize? dodam ze ma 7 lat i nie staramy sie dla niej o wize .
sly6 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 wszystko zalezy od ochrony czy tak Was wpuszcza z dzieckiem ..Mozesz sprobowac zadzwonic do Konsulatu w Krakowie w tej sprawie. a to mnie zaskoczyles Krakowem bo zazwyczaj czekalo sie dluzej na rozmowe
turysta30 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 oki dzieki zaraz zadzwonie, co do wizyty tez myslalem ze dluzej sie czeka
Jagódka.br Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 oki dzieki zaraz zadzwonie, co do wizyty tez myslalem ze dluzej sie czeka Sluchajcie, a jak jest z oplata? Moge wplacic kase na poczcie dzien przed spotkaniem w konsulacie? slyszalam ze tak jest najlepiej, zeby potem nie doplacac na miejscu. Wlasnie, a czy na poczcie mi to przelicza, czy sama mam przeliczyc, a jesli sama to jak to zrobic? Kierowac sie tabela kursow NBP? No i DHL, zabieram pieniadze ze soba oraz druk i wplacam w konsulacie, jak sie okaze ze mam wize? Pozdrowka
Joanna30 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 Wysokość opłaty masz podaną na stronie ambasady. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/oplaty.html Niczego nie przeliczasz, tylko wpłacasz tyle, ile jest napisane. Za przesyłkę DHLa płacisz przy odbiorze. Ale druk na przesyłkę zostawiasz z wszystkimi papierami w tym pierwszym okienku, gdzie pobierane są odciski palców i zbierane dokumenty.
sly6 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 tak bylo ponad 10 lat temu i tak jest teraz ze kurs maja swoj..I na stronie Ambasady jest podane ile moze to byc.. Mozna wplacac na 1 dzien przed sama rozmowa ale po umowieniu na rozmowe konsultant-konsultantka powie ze ile takie cos wyjdzie -bo mowia .. Mozna wydrukowac druk oplaty za rozmowe ze strony Ambasady USA i podac na poczcie a mozna wziasc z poczty taki druk ale wtedy nalezy wszystko wypelnic tutaj jest ten druk ze strony www. http://photos.state.gov/libraries/poland/2...non_pet_392.pdf ps od dawna nie bylo kogos na forum aby musial cos doplacac na miejscu .
turysta30 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 przed chwila wrocilimysmy z Krakowa i udalo nam sie razem z zona dostac wizy ale nie mam pojecia na ile bo Pan tylko powiedzial ze dostajemy a paszporty przyjda kurierem, ogolnie byl bardzo mily i sympatyczny, chcialem rowniez podziekowac za pomoc wszystkich z forum bo naprawde duzo nam to pomoglo
sly6 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 turysta to fajnie czy dziecko bylo z Wami w srodku,ile osob moglo odejsc z paszportem jak mogles takie cos zauwazyc oraz jakie pytania mieliscie,czy pokazywales cos ze wygrales wycieczke oraz czy o tym mowiles
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.