sly6 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 wypelnic nowy wniosek bo przez takie cos mozesz znow wizy nie otrzymac...
annie1 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 problem w tym ze na podstawie tego wlasnie dokumentu umowilam sie na rozmowe,wiec chyba nowy wniosek nic tu nie da. To bylo wiele lat temu i zastanawiam sie czy wogole moga miec jeszcze moje dane, to byl inny paszport ,inne nazwisko itd. Nie wystarczloby tego zwyczajnie zweryfikowac podczas rozmowy (w razie gdyby mnie o to pytano)?
Joanna30 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 A miałaś wtedy pobierane odciski palców? Nowy paszport nie pomoże, nowe nazwisko też, bo odciski palców nowe nie są No i we wniosku chyba podaje się też PESEL, a to też się nie zmienia, więc jakby chcieli, to mogą sprawdzić, czy mają Cię już w bazie Mogą Cię o to zapytać i wyjdzie, że skłamałaś, bo napisałaś we wniosku nieprawdę oświadczając, że to prawda. A wtedy wizy nie dostaniesz, bo skłamałaś. Nie pomoże tłumaczenie, że przeoczyłaś, czy zapomniałaś, czy jeszcze jakaś inna wymówka. Wniosek można wypelniać wielokrotnie, aż wszystkie informacje podane będą właściwe i prawdziwe. Oczywiście mogą też tego nie zweryfikować, nie zapytać, więc przejdzie i wizę dostaniesz. Ale czy chcesz ryzykować i mieć nadzieję, że się uda? Bo jak się nie uda, to będziesz miała kłamstwo w papierach. Kto wie, jaką adnotację dopiszą do Twojego wniosku... Nie lepiej więc chuchać na zimne i zaoszczędzić sobie niepotrzebnie wydanych pieniędzy? Bo potem nie wiadomo, kiedy następnym razem będziesz mogła się starać o wizę... Ja bym wypełniła nowy wniosek i umówiła się jeszcze raz na spotkanie. Nawet na ten sam termin (jeśli się da), ale z nowym numerem (prawidłowego) wniosku.
sly6 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 annie1 jesli bylas na rozmowie po wize to widzialas ze to sie odbywa czasami szybko i teraz jaka masz pewnosc ze ktos Cie zapyta oraz da Ci sie wytlumaczyc?czasami to jest tak ,to co jest napisane i wyslane to sie liczyc a nie ze bedziesz sie tlumaczyc ..wez takie cos pod uwage. juz tutaj ktos pisal ze podobno mozna miec nowy ze soba ds 160 i ten podac,bo przeciez moglas sie pomylic Odciski palcow sa pobierane pozniej niz 2002 ale i tak zostal slad..bo moze cos nie byc przed 2000 rokiem ale po 2001?
pacio177 Napisano 12 Maja 2011 Zgłoś Napisano 12 Maja 2011 Witam.W najbliższym czasie mam zamiar wraz z moją ciocią jechac odwiedzić mojego wujka w USA.Mam 20 lat , skonczyłem technikum i obecnie jestem na etapie zdawania matury mam kilka pytań odnośnie załatweinia wizy w konsulacie w Krakowie : 1.Jakie dokumenty powinienem zabrac ze soba aby byc jak najbardziej wiarygodny dla konsula. (zdaję sobie sprawę z tego , ze skonczyłem szkołę przez co odpada mi jedna z rzeczy która mnie trzyma w PL ) dodam ze pracuję ( Umowa na rok) 2. Czy podczas rozmowy z konsulem powiedziec o tym ze jade tam z ciocią czy moze powiedziec cos innego. 3. Czy w konsulacie lub na lotnisku w USA sprawdzana jest w jakikolwiek sposób znajomość języka angielskiego ? Bo moja ciocia z angielskim na bakier. Z góry dziękuje za pomoc
sly6 Napisano 12 Maja 2011 Zgłoś Napisano 12 Maja 2011 pacio a chociaz czytales ten temat oraz forum? masz chyba jakies plany co do przyszlosci i tego co bedziesz robic po maturze i powrocie z USA..I na to sie nastaw a nie na dokumenty bo one i tak duzo nie pokaza jak zle wypadniesz.. co do znajomosci jezyka to jak beda jakies problemy na granicy to moga kogos poprosic do tlumaczenia ..bo mozesz super umiec jezyk a nie zostac wpuszczonym. a co masz innego powiedziec?mow z kims lecisz ,do kogo i tyle..nie wiem czy wiesz ale takie krecenie jak bedzie widoczne zle wypadnie a wtedy bedzie po wizie.
pacio177 Napisano 12 Maja 2011 Zgłoś Napisano 12 Maja 2011 owszem , przeczytałem.Czyli rozumiem ze grunt to byc pewnym w tym co sie mówi i nie kręcic ?
Jagódka.br Napisano 14 Maja 2011 Zgłoś Napisano 14 Maja 2011 Pisze na tym watku, bo nie moge znalezc tego dotyczacego mojego pytania. Chodzi mi o literke M wpisana do paszportu. Doczytalam ze jesli sie taka literke ma, to znaczy ze wiza jest wielokrotnego wjazdu, czyli ze podczas pobytu moge np. pojechac do Kanady i wrocic? Czy moze ktos sie orientuje czy mam racje? Tak z ciekawosci pytam, bo wlasnie ogladam swoja wize i tak sie zastanawiam:) co tez to M znaczy:).
sly6 Napisano 14 Maja 2011 Zgłoś Napisano 14 Maja 2011 Ta litera M to oznacza z angielskiego multiple.. ale nawet jakbys miala 1 wstawione a nie oddala bys I94 to bys mogla na tym wrocic do USA z Kanady lub tez Meksyku. no ale oddajac I-94 na granicy mozesz znow sie starac o nowe I-94 i wjedziesz-wlecisz na teren USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.