Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

znow ten numerek widze ;)

no ale jak widac dobrze jest polozyc dodatkowe dokumenty przed soba i wrazie czego pokazac ;)

dziekuje za podzielenie sie informacja :)

Napisano

witam.Mam pytanko nieco nie związane z wizami ale prosze o pomoc :) czy zamawiając bilet do USA przez strone LOTu to musze podawac im dane paszportu ?? bo jeszcze nie wyrobiłem paszportu a chciałbym juz zakupic bilety.prosze o pomoc

Napisano

Żeby Ci na to odpowiedzieć, weszłam na stronę LOTu i próbowałam zakupić bilet do USA.

Trzeba podać rodzaj dokumentu tożsamości, jak i jego numer, datę ważności i kraj wystawienia (a do tego jeszcze datę urodzenia oraz wybrać kod kraju obywatelstwa :) )

No, a przede wszystkim nim kupisz bilet, powinieneś mieć wizę w paszporcie. Tak zalecają.

Bo najpierw wypadałoby uzyskać pozwolenie na wjazd do danego kraju ;)

Ale oczywiście można kupić bilet wcześniej. Z tym, że on nie pomoże w uzyskaniu wizy.

Napisano

tak tak wiem , tylko ze interesuje mnie bilet na początek września a do czasu gdy bede miał paszport (jakies 2 tyg) to ceny bedą znacznie wyzsze.Jesli chodzi o ten forumlarz to włąsnie to widziałem i czy wystarczy tam jesli wpisze o dowodzie tożsamosci ??

Napisano

Teoretycznie możesz, bo ja wpisałam numer dowodu i przyjęło mi.

Ale na Twoim miejscu zadzwoniłabym do LOTu i upewniła się, że to nie musi być dokument, który uprawnia Cię do wjazdu do USA. Bo polski dowód osobisty nie jest takim dokumentem.

Ale z drugiej strony, jeśli nie dostaniesz wizy (bo 100% gwarancji, że dostaniesz nikt Ci nie da), to narazisz się na dużo większe koszty, niż, jakbyś kupił bilet po wyrobieniu paszportu i PO otrzymaniu wizy.

W każdym razie ja najpierw dopełniłabym niezbędnych formalności, zanim kupiłabym bilet.

Napisano

przy zwrocie biletu odejmowane jest ok 400 zł.Tylko nie wiem tez czy za lot w jedną stronę czy w obie.Własnie chetnie bym zadzwonił ale dopiero w poniedziałek bedzie otwarte biuro sprzedazy a ja siedze juz jak na szpilkach :) mam nadzieje ze sie to wszystko dobrze skonczy ;)

Napisano

pacio mozesz dzwonic i w niedziele po poludniu ale na infolinie wiec w czym problem..?chyba umiesz znalesc numer na infolinie na stronie lot-u?

i tam sie spytasz dokladnie juz

co do cen to zawsze na samym poczatku wrzesnia ceny sa wyzsze niz za pare dni potem,nalezalo by zobaczyc jak bedzie z cena po paru dniach.

400 zl bierze sie za calosc biletu a nie za 1 strone ...takie sa zasady wszedzie w liniach lotniczych-chyba ze cos sie zmienilo ..

Napisano

Mam kolejne pytanko :) opłate za wize czyli 140 dolców płacimy w jakiej walucie ??jesli w dolarach to czy poczty wykonują przelewy w obcych walutach ?? pobieraja z tego powodu jakies dodatkowe opłaty ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...