Joanna30 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 A zaglądałeś w ogóle na stronę ambasady, gdzie podane są wszystkie informacje związanie ze staraniem się o wizę? Tu masz kwotę: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/oplaty.html A tu, jak wnieść opłatę: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...tml#op%C5%82ata
pacio177 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 OK dziękuje a kurier jest juz zawarty w tych 140 dolcach ? A i jak lepiej zrobic ? : najpierw wypełnic DS160 i zadzwonic do konsulatu i wtedy zapłacic czy odwrotnie ??aaa i wpłata idzie zawsze na konto ambasady ? nawet jesli ide do konsulatu w krk ?
sly6 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 kasa idzie na konto 1,czy to Warszawa czy tez Krakow 140 dol us masz za sama rozmowe . nie obemuje tego rozmowa z infolinia,podroz, i dhl.. mozesz zadzwonic na infolinie bez wypelnienia druku ds 160 ale stracisz tylko kase to nie te czasy dawne.Teraz musisz miec wypelniony i wyslany ds 160 przed telefonem bo pod czas rozmowy podajesz numer z wniosku,plus dane z paszportu.
pacio177 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Mi chodzi czy jako pierwsze mam dokonac wpłate zanim jescze zaczne cokolwiek wypełniac i dzwonic czy odwrotnie.Wiem ze dzowniac , musze miec wypęłnione DS 160 . A ile kosztuje kurier i gdzie za niego płace?
sly6 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 masz dokonac oplaty przed rozmowa tzn 1 dzien przed..oplate za dhl wnosisz jak przywioza Ci paszport do domu. zapoznales sie chociaz ze strona Ambasady i z takim czyms co do dhl http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...wiz.html#krok_7
Magda_88 Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 Witam wszystkich Tak więc klamka zapadła - 15 minut temu zakończyłam rozmowę z operatorką i zostałam umówiona na 26go maja na godzinę 9.15 w Krakowie w konsulacie Jestem studentką, planuje wyjazd z początkiem lipca a powrót z końcówką października - turystycznie, 4 lata męczyła mnie rodzina i przyjaciele z USA bym do nich pojechała, a ja nigdy nie chciałam - w tym roku mnie umęczyli i postanowiłam spróbować. Zawsze mnie zniechęcało to, że tak łatwo odpaść w głupiej rozmowie z konsulem, że trzeba tyle warunków spełnić, spodobać się, nie okazać nerwów, że gdy się odpadnie to pieniądze w błoto i wszystkie nadzieje na wyjazd znikną w dwie minuty. Mimo wszystko jest to jeden wielki stres bo człowiek się nastawia na zobaczenie tego co przez tyle lat oglądał tylko w filmach a może tak na prawdę nic z tego nie wypalić i całe nadzieje na super wakacje przepadną... Czytam forum od dwóch dni i zapamiętuje niektóre sugestie, mam tylko nadzieję, że wniosek wypełniłam poprawnie i że przez jakiś głupi błąd nie odpadnę, a że moja obecna praca wymaga ode mnie psychologicznego podejścia do drugiej osoby(na co dzień rekrutuję ludzi) to myślę, że z rozmową nie powinnam mieć problemu tzn. taką mam nadzieję
pacio177 Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 Mam pytanie dotyczące zdjecia w wersji elektronicznej.Czy wystarczy jak zeskanuje zdjęcie czy musi to byc wziete od fotografa na płycie CD ??
Joanna30 Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 Ma to być takie zdjęcie, żeby system Ci przyjął. Jeśli dostałeś płytę, to weź zdjęcie z płyty, zamiast skanować. Jeśli nie dostałeś, to zeskanuj. Zdjęcie ma spełniac wymogi, które są opisane na stronie ambasady.
sly6 Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 co do samego skanowania zdjecia to jest to opisane na stronie www w j.angielskim http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/...gereq_5327.html Magda podejdz do tego nie jako osoba co rekrutuje osoby a ktos normalny,niech rozmowa bedzie czyms milym ,wiem ze stres moze zrobic swoje .. Nie wiem jak sobie radzisz w takich momentach ale sprobuj cos wykorzystac z tego daj znac jak bedzie po rozmowie moze na dzien matki dostaniesz wize
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Witam. Czy numer 12 424 5100to numer pod ktory dzwoniny aby mowic sie na rozmowe z konsulem w Krakowie? Do ktorej mozna tam dzwonic?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.