Joanna30 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Skąd wziąłeś taki numer? Przecież wszystko podane jak na tacy jest na stronie ambasady, na której naprawdę są WSZYSTKIE niezbędne informacje. Czemu tak bardzo utrudniasz sobie życie? http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...a-si-o-wiz.html KROK 4: ustalenie terminu spotkaniaTermin spotkania z konsulem można ustalić dzwoniąc do Centrum Informacji Wizowej od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 - 20:00 pod numer: * 703 700 120 - z telefonów stacjonarnych w Polsce (4,92 PLN za minutę) * *740 94 00 - z telefonów komórkowych w Polsce (4,92 PLN za minutę) * (48 22) 523 2000 - w Polsce i z zagranicy (7,11 USD lub 22 PLN za siedem minut płatne kartą Visa lub MasterCard) Czy to znaczy, że już masz paszport? Bo w sobote mówiłeś, że jeszcze nie masz.
sly6 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 pacio wizal ten numer ze strony Konsulatu USA w Krakowie ale tam go nie umowia .. http://polish.krakow.usconsulate.gov/pl/contact-us.html pacio jak pisze Joanna czytaj podana strone przez nia jak i ja Ci podalem strone gdzie pisze co masz zrobic itd a nie patrz na inne numeru .
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Tak , ja dalej nie mam paszportu ale moja ciocia ma i chce dzisiaj złozyc ten formularz i jej w tym pomagam
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Szybkie pytanie:) w DS160 w given names wpisuje to co mam w paszporcie czyli pierwsze i drugie imie tak ?? a w full name in native alphabet wpisuje normalnie pierwsze imie i nazwisko ?? miejsce urodzenia i wojewodztwo wpisywac z polskimi znakami ??
Joanna30 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Szybka odpowiedź: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...wiz.html#krok_2 punkt 7, w którym jest wyraźnie napisane, co należy napisać używając polskich znaków (jeśli się takowe ma w imieniu, bądź nazwisku )
pacio177 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 ok dziękuje a jesli chodzi o full name in native language to wpisuje pierwsze i drugie imie oraz nazwisko ??? czy tylko pierwsze imie i nazwisko ?
Mata5 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Witam wszystkich serdecznie Jestem tu nowym użytkownikiem i od razu chciałem zaznaczyć, że po niedzieli wybieram się do konsula. Jest to dla mnie ważne. Chciałbym się dowiedzieć jakie są moje szanse na otrzymanie tej "przepustki" Liczę na waszą pomoc i ciepłe słowo Mam niespełna 21 lat. Rok temu zdałem maturę. Zaraz po maturze rozpocząłem pracę. Pracuję od roku. Mam zaproszenie od kuzynki. Jak Wy to widzicie? Stresować się, że nie dostanę? Czy raczej jest duża szansa, że dostanę skoro tylko 9,8% odmówień. Doradźcie bo umrę chyba z nerwów :)
Joanna30 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Po pierwsze zaproszenie nie jest wymagane i nie gwarantuje dostania wizy Po drugie: zdecydowanie się nie stresować, podejść do całej rozmowy na luzie Po trzecie wpisać w miarę realny czas pobytu w Stanach, żeby konsul nie miał podejrzenia, że coś kombinujemy. Bo nie powiedziałeś, na ile się wybierasz. W sumie nie musisz, bo to wszystko wpiszesz we wniosek Po czwarte poprawnie wypełnić wniosek i umówić się na spotkanie z konsulem
Mata5 Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Pomaga mi w tym piosenka FP - Jestem jak strzała A tak poważnie to jak to widzicie ? Wniosek obiecala pomoc mi wypełnić znajoma z Biura podróży. Czas lotu to "tradycyjny" miesiąc na wakacje przełom lipca-sierpnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.