Magda10 Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Właśnie dowiedzieliśmy się że nasze papiery odesłali do Wawy. Wreszcie.
Laurka Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Super! To teraz juz z gorki na pazurki
Naikari Napisano 16 Września 2013 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 To dobrze wiedzieć, że jednak coś tam robią! Super!
Misuzu Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 No to ciekawa jestem ile ja bede czekać skoro noa2 było po 34 dniach. Ale tak mysle czy by sobie tez badań wczesniej nie zrobic. Najwyzej 2x do warszawy obrócę. W weekendy raczej nie przyjmują na badania co? No ale sami powiedzcie. NOA2 jest wazne 4 miesiące. Jak oni sprawe przeciagaja ponad 2 miesiące to cos jest nie halo z ich strony. CZasami ambasady tez trzymaja kilka tygodni do interview. A potem jak ktos nie zdazy to moze będzie musiał przedłużac noa2. No albo jak bedzie deny z barku papierów albo jakiegos powodu to tez moze nie miec czasu aby zdązyc na drugi interwiev.
Naikari Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 U mnie nadal bez zmian! ( Ja nie wiem co oni robią w tym NVC... Misuzu badania niestety tylko od poniedziałku do piątku są wykonywane.. :/
Misuzu Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Naikari na prawde dlugo juz czrkasz. A pribowalas dzwobic do uscis? Na vj byl przypadek ze ktos czekal 2 miesiace a potem sie dowiedzial ze jego papiery byly wyslane gdzies indziej do jakiegos sprawdzenia a pozbiej znowu do csc i dopiero do nvc. U mnie minely 2 tygodnie. Juz mi sie to dlugo wydaje. Chcialabym juz miec tez ten numer ze wiedzialabym czy na maksa sie przygotowywac czy nie heh. Zalatwiebie badan i interwiev dla mnie to bedzie wyprawa cala i jeszcze mamy takie swietne polaczenia pkp ze szkoda gadac :-P
Naikari Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dzwoniliśmy. I sprawa jest w NVC tylko jeszcze się za nią nie wzięli - tak przynajmniej mówili w rozmowie telefonicznej mojemu narzeczonemu. Kazali nam cierpliwie czekać. Jak coś się zmieni to wyślą wiadomość mailem niby... Misuzu, nie martw się. U Ciebie to może pójdzie szybciej - oby! Nigdy nic nie wiadomo. Ja chyba jestem odosobnionym przypadkiem długiego czekania na wysłanie dokumentów do ambasady w Warszawie.
Misuzu Napisano 9 Października 2013 Zgłoś Napisano 9 Października 2013 Zatem... Mija 30 dni od mojego noa2 i nadal zadnej informacji o case number. Nie wiem czy pakiet zostal w ogole wyslany nic... Poki co kontaktowalismy sie z nvc poprzez email. Dzwonienie daloby chyba taka sama odpowiedz. I nie wiem... Moze powinnismy sie zaczac kontaktowac z DOS bo oni ponoc maja info o tym czy chociaz paczka zostala wyslana z USCIS. Czy moze skontaktowac sie z csc bezposrednio? Nachalnoscia chyba nie pogorsze sytuacji? ;-)
Maritha Napisano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Mam pytanie. Myslimy o wizie K1, ale oboje jesteśmy w Polsce i będziemy jeszcze przez czas jakiś, a chcialibyśmy już ruszyć tę sprawę jak najszybciej. Czy to I-129F mogą np złożyć jego rodzice, jeśli byśmy ich upoważnili?
kzielu Napisano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Petycje mozna wyslac skadkolwiek - nawet z Polski - tylko trzeba zalaczyc czek z banku z US. Rodzice moga wyslac, tylko narzeczony musi sie wlasnorecznie na niej podpisac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.