happygolucky Napisano 6 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2014 Dziekuje Bardzo. Wlasnie przylecialm do Polski w czwartek i w piatek zalatwilam wszystkie lekarskie badania. Rozmowa jest we wtorek rano
Maritha Napisano 7 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2014 Z mojej strony kolejne pytanie: Czy staż liczy sie jako praca, która powinnam wpisać do formularza G-325a?
Maritha Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 W końcu, po 100 latach składania wszystkiego do kupy udało nam się wysłać papiery Wczoraj poszły do Dallas! Teraz czekamy na NOA1 (i oby NOA2 zaraz po tym). Dzięki za wspomoc udzieloną do tej chwili, pewnie po otrzymaniu NOA2 będę Was jeszcze męczyć o jakieś szczegóły.
Gość Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 No to zycze, zeby wszystko poszlo wam szybko i bez RFE
Maritha Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Dzięki, na razie wszystko dobrze wygląda: wg visa journey Kalifornia przerabia już aplikacje z 17 lipca, więc może za miesiąc ogarnie i naszą (oby oby). Mam pytania dwa dotyczące K1 (znowu). Pierwsze: Ile zajmuje mniej więcej załatwienie wszystkich formalności od otrzymania NOA2 przez maila do rozmowy w ambasadzie? Drugie: Czy jesli zmieniam pracę podczas aplikowania, to czy musze kogoś informować o tym? Ambasadę, USCIS, kogokolwiek? Dzieki z góry za odpowiedź!
Gość Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 1. Zobacz sobie zestawienie timelines na VJ (http://www.visajourney.com/timeline/k1list.php?op3=1), zorientujesz sie w przedzialach czasowych. Z tego co pamietam u mnie to bylo okolo 2 miesiecy? ( http://www.visajourney.com/timeline/profile.php?id=173933 ) 2. Nie wiem, ale chyba nie... To znaczy, w tym przypadku glownie licza sie praca i dochody osoby, ktora sklada na ciebie petycje.
Misuzu Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 1. U mnie tez jakies dwa miesiace wyszły . JEszcze badania robiłam co tez troche zajęło i cos jeszcze wiec przeleciało. Wiec wszystko zależy od ciebie bo równie dobrze możesz sie wyrobić w dwa tygodnie. A rozmowę umowisz sobie nawet na następny dzien, bo nie ma kolejek.
Maritha Napisano 2 Września 2014 Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Dzięki za informacje Czyli nawet w najbardziej optymistycznym wariancie zajmie to jeszcze ze cztery miesiące mniej więcej... Myslałam, żeby wpasować w międzyczasie wizytę w USA żeby załapać się na sezon dyniowy i Thanksgiving, myslicie, że mogą mnie zawrócić do Polski jesli mam złozone papiery na wizę narzeczeńską...? A jeśli mnie zawrócą, to czy wpłynie to jakoś na mój proces wizowy?
Laurka Napisano 2 Września 2014 Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Jest takie ryzyko. Moga, ale nie musza.
sly6 Napisano 2 Września 2014 Zgłoś Napisano 2 Września 2014 to zalezy za co Cie zawroca jak dostaniesz zakaz wjazdu to bedziesz musiala dostac waiver aby wczesniej wjechac ... a teraz tak,jak kiedys latalas,lecisz na 1 -2 tyg>masz taki bilet ,,pamietaj odpowiadaj na pytania i nic nie sciemniaj
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.