Skocz do zawartości

K1 - Wszystko W Jednym

adka0401

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 1 miesiąc później...
Napisano

W końcu, po 100 latach składania wszystkiego do kupy udało nam się wysłać papiery :D Wczoraj poszły do Dallas! Teraz czekamy na NOA1 (i oby NOA2 zaraz po tym).

Dzięki za wspomoc udzieloną do tej chwili, pewnie po otrzymaniu NOA2 będę Was jeszcze męczyć o jakieś szczegóły.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dzięki, na razie wszystko dobrze wygląda: wg visa journey Kalifornia przerabia już aplikacje z 17 lipca, więc może za miesiąc ogarnie i naszą (oby oby). Mam pytania dwa dotyczące K1 (znowu).

Pierwsze: Ile zajmuje mniej więcej załatwienie wszystkich formalności od otrzymania NOA2 przez maila do rozmowy w ambasadzie?

Drugie: Czy jesli zmieniam pracę podczas aplikowania, to czy musze kogoś informować o tym? Ambasadę, USCIS, kogokolwiek?

Dzieki z góry za odpowiedź!

Napisano

1. U mnie tez jakies dwa miesiace wyszły . JEszcze badania robiłam co tez troche zajęło i cos jeszcze wiec przeleciało. Wiec wszystko zależy od ciebie bo równie dobrze możesz sie wyrobić w dwa tygodnie. A rozmowę umowisz sobie nawet na następny dzien, bo nie ma kolejek.

Napisano

Dzięki za informacje :) Czyli nawet w najbardziej optymistycznym wariancie zajmie to jeszcze ze cztery miesiące mniej więcej... Myslałam, żeby wpasować w międzyczasie wizytę w USA żeby załapać się na sezon dyniowy i Thanksgiving, myslicie, że mogą mnie zawrócić do Polski jesli mam złozone papiery na wizę narzeczeńską...? A jeśli mnie zawrócą, to czy wpłynie to jakoś na mój proces wizowy?

Napisano

to zalezy za co Cie zawroca

jak dostaniesz zakaz wjazdu to bedziesz musiala dostac waiver aby wczesniej wjechac ...

a teraz tak,jak kiedys latalas,lecisz na 1 -2 tyg>masz taki bilet ,,pamietaj odpowiadaj na pytania i nic nie sciemniaj :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...