bobot48 Napisano 27 Października 2011 Zgłoś Napisano 27 Października 2011 Dziękuję za szybką odpowiedź wniosek złożony
Bloosik Napisano 28 Października 2011 Zgłoś Napisano 28 Października 2011 Witam serdecznie Mam pytanko... planuję wysłać zgłoszenie do tej loterii wizowej i wypełnić to na ojca ale mam jedyną wątpliwość... termin paszportu mojego taty upływa z końcem grudnia br. Czy nie koliduje to z wysłaniem zgłoszenia? 2. Do wniosku trzeba załączyć zdjęcia żony oraz dzieci, które nie ukończyły 21 lat. Zatem zdjęcia mojego taty oraz mamy są nowe, z wczorajszego dnia natomiast Jeśli mam zdjęcie z kwietnia, które wykorzystywałem do wizy studenckiej, mogę je także załączyć teraz do loterii? Proszę o odpowiedzi, dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam "starych znajomych" z tego forum
sly6 Napisano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2011 troche jestes na tym forum i wiesz ze wiele sie tutaj porusza tematow ,,jakbys sie zapoznaj z np z tematem dv 2013 i wiele innych bo bys wiedzial ze paszport jest potrzebny ale po losowaniu jak wypelniasz dokumenty oraz idziesz na rozmowe,teraz mozesz byc bez paszportu,miec nie wazny itd co do zdjeca one maja byc nie starsze niz 6 miesiecy..i maja miec spelnione wymagania jak np piksele 600 na 600
muszka Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące zdjęcia jakie należy dodać do wniosku. Mam w domu 2 rodzaje zdjęć robionych u fotografa - zdjecia do prawa jazdy oraz zdjęcia do legitymacji studenckiej. Mają onę ok. 2 miesięcy. Problem jest taki ,że nie widać na nich całej głowy tj. głowa jest lekko przekręconą w lewo i nie widać lewego ucha.. Po za tym wszystko jest ok. Co do paszportu. czy potrzebny on jest na tym etapie rekrutacji? Czy mogę spokojnie po ewentualnym wylosowaniu złożyć wniosek o wyrobienie go ?
Joanna30 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Zdjęcie ma spełniać wymagania określone w instrukcji. Paszport nie jest potrzebny na etapie składania aplikacji.
sly6 Napisano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2011 muszka wiele razy juz bylo pisane w tym temacie ze takie zdjecia jak do dowodu osobistego sie nie nadaja i jesli takie wyslesz to nie bedzie brane pod uwage Twoje zgloszenie to zdjecie ma tak wygladac jak na tym przykladzie https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx jak widzisz ma byc na wprost glowa i ma miec odpowiednie wymiary..to samo masz napisane w instrukcji w jezyku polskim.. http://travel.state.gov/pdf/2013_DV_instructions_14SEP_Polish.pdf paszport mozesz wyrobic pozniej np do maja 2012 bo jak dostaniesz papiery np w czerwcu to juz ten paszport musisz miec.
palmofon Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Czy nazwy miejscowości (nazwa miejscowości urodzenia i nazwa miejscowości w adresie do korespondencji) piszemy po polsku ? Na logikę wydaję mi się że tak bo nie każda ma odpowiednik w angielskim ale wolę dopytać
sly6 Napisano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2011 piszemy ale bez uzycia polskich znakow ...
muszka Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Mam jeszcze jedno pytanie - po wylosowaniu zielonej karty i otrzymaniu dokumentów, jaki mamy czas na wpłatę pięniędzy za gc oraz udanie się do konsulatu?
sly6 Napisano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2011 oplate sie robi na terenie Ambasady kiedy Cie zapraszaja na rozmowe to nie wiza turystyczna czy tez inna ze musisz miec taka oplate przed wejsciem na teren Ambasady
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.