kzielu Napisano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Jeżeli nie wyjedziesz przez 6 miesięcy, Twoja wiza imigracyjna otrzymana w wyniku loterii traci swoją ważność i jest po tzw. jabłkach (czyli o zielonej karcie możesz zapomnieć). Ponownie to możesz tylko złożyć wniosek w kolejnej loterii jeżeli taka sie odbędzie i Polska będzie dopuszczona...
sly6 Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 co do tych 6 miesiecy to : http://polish.poland...ntering_us.html I teraz tak ,ktos moze wyslac zgloszenie,zostanie wylosowany ,zostanie zaproszony na rozmowe , dostanie wize i moze nie wyjechac--wolna wola takiego kogos jesli wiza straci waznosc wtedy nalezy czekac na kolejna loterie wizowa i znow to samo przejsc,co za 1 razem.. i teraz czy sie jest po wize 1 raz czy juz 2 raz to musi spelnic ta osoba te same wymagania ..
hioba84 Napisano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2011 Witam. Mam pytanie odnośnie kwalifikacji zawodowych. Mam skończoną 3 letnią szkołę zawodową w Finlandii o kierunku sprzątacza. Czy będę mógł starać się w loterii o zieloną kartę czy muszę ukończyć szkołę średnią ? Z góry dziękuję za pomoc.
sly6 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2011 a wyslalesz zgloszenie w loterii wizowej na dv 2013,,czytales moze instrukcje ,tam masz to wyjasnione ze oprucz ukonczenia szkoly musisz miec doswiadczenie zawodowe .. http://travel.state.gov/pdf/2013_DV_instructions_14SEP_Polish.pdf
hioba84 Napisano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2011 Nie wysyłałem na dv 2013 ale chce wysłać nastepnym razem. Mam doświadczenie zawodowe bo pracuje w tym zawodzie od 5 lat.
sly6 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2011 hioba to zapoznaj sie z linkiem wyzej i zobacz co tam pisze o zawodach oraz doswiadczeniu zawodowym,czy takie cos przejdzie.
Jachu Napisano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2011 Mam pytane ogólnie w sprawie wizy. Jeśli jest się dzieckiem lub narzeczonym głównego aplikanta to trzeba z nim tylko przekroczyć granicę, tak? Przeszłoby coś takiego, że np. główny aplikany jedzie z np. dzieckiem, ląduje w jakimś mieście, przechodzi przez kontrolę i wraca następnym samolotem? Czy dziecko mogło by wtedy samo załatwić zieloną kartę i SSN?
sly6 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2011 dziecko tzn ile lat? jak na tyle pelnoletnie ze moglo by zalatwic sprawy z numerem SSN-ze nie dostalo by GC na czas to wtedy tak..moze sam takie cos zalatwiac ale jesli ma odpowiedni wiek
Jachu Napisano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2011 Wiek to 18-20 lat. Czyli nie byłoby problemu? W ogóle urzędnicy w Stanach wydają wizę na podstawie jakiejś pieczątki wbitej w paszport czy czego? Mam jeszcze jedno pytanie. Główny aplikant musi wpisać wszystkie dzieci do lat 21 i współmałżonka. Czy można by było zrobić coś takiego, że na rozmowę zgłasza się główny aplikant z dzieckiem bez współmałżonka?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.