Skocz do zawartości

Waiver Do Usa 10 Letni Zakaz Wjazdu.

Katarzyna123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja sie nie uparłem,tylko pytam i szukam jakis rozwiazan, spokojnie do tego podchodze ale do not give up

gdzie wysyła sie waiver 212 d 3 i I-212,

prosze podajcie link skad je mozna sciagnac te waivery

dzieki

http://www.uscis.gov.../form/i-212.pdf

prosze bardzo wystarczy wejsc do głownego źrodła czyli Ambasady USA i od tego trzeba zacząc.

to tez jest ciekawa strona, moze Ciebie zainteresuje?

http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/indamiss_can_info.xml

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja sie nie uparłem,tylko pytam i szukam jakis rozwiazan, spokojnie do tego podchodze ale do not give up

gdzie wysyła sie waiver 212 d 3 i I-212,

prosze podajcie link skad je mozna sciagnac te waivery

dzieki

Waiver jest przyznawany w zaleznosci od wizy i SYTUACJI poszczegolnego aplikanta. Kazda sytuacja jest inna. Nie ma sytuacji takich samych wiec to co napisze Kowalski w prosbie o waiver moze sie miec nijak do tego co napisze Nowak.

Waiver to nie jest samo wypelnienie aplikacji i wyslanie tejze aplikacji i tyle. Waiver to jest prosba o to aby Ci przebaczono to co zrobiles zle. Waiver jest bardzo ciezko dostac - zwlaszcza jesli jest to waiver dla wizy nieimigracyjnej. A juz w ogole cudem jest waiver dla wizy turystycznej - owszem, sa takowe waivery ale sa to dla sob, ktore np. maja kogos bardzo ciezko chorego w Stanach, maja jakas szczegolna sytuacje, same wyjezdzaja na leczenie itp. Waiver dla wizy H-1B badz L-1 jest latwiej dostac (badz dla H4), ale tez wymaga to sporo pracy i naprawde dobrego udokumentowania. Co innego ktos kto byl tu 30, 60 dni poza czasem na jaki mial wydana wize, a co innego 4,5 lat. Co innego osoba, ktora ma tu mame-obywatelke USA, co innego ktos kto byl tu 5 lat, nielegalnie byl, nielegalnie pracowal..

Waiver wymaga dokumentow, wielu dokumentow, to nie tylko aplikacja i tyle.

Nie mowie tego zeby Ci powiedziec, ze nie masz szans - mowie Ci to zebys przemyslal zanim cos zrobisz. Nie znamy do konca Twojej sytuacji, ale mowie Ci to z wlasnego doswiadczenia, ze ludzie wydaja majatki zeby sie starac o waiver a pozniej, jak to bylo wczoraj, mowi mi pewien mezczyzna, ze mial zlych doradcow i zle go pokierowali, on wydal ponad $5,000 na waiver dla zony i zona waivera nie dostala. Trzeba zebys to przemyslal, don't give up but be smart :)

Napisano

Dodam jeszcze jedno:

jak poszedłeś jeszcze raz po wizę do konsulatu, którą to wizę dostałeś, to czy na rozmowie miałeś pytanie o to, czy pracowałeś? Jeżeli tak, to co powiedziałeś? Bo jeżeli powiedziałeś, że nie, a teraz w sworn statement jest, że tak, to możesz mieć o wiele większy problem niż pięcioletni ban na wjazd.

Pozdrawiam!

Napisano

nie pytali mnie o to, wrecz przeciwnie miałem papiery z firmy i na to patrzył i czytał, a w aplikacji o napisałem ze przesiedziałem wize 5 lat,

ma jeszcze jedno pytanko:

czy np jak nie dostane waivera bo mo go nie dadza to kiedy moge sie starac o nastepna wize?

po 5 latach ,czy mozliwe zeby mi dowalilijescze wieksza kare/bana?

skad moge sciagnac/zerknac na waiver 212 d 3?

dzieki za info

Napisano

nie pytali mnie o to, wrecz przeciwnie miałem papiery z firmy i na to patrzył i czytał, a w aplikacji o napisałem ze przesiedziałem wize 5 lat,

ma jeszcze jedno pytanko:

czy np jak nie dostane waivera bo mo go nie dadza to kiedy moge sie starac o nastepna wize?

po 5 latach ,czy mozliwe zeby mi dowalilijescze wieksza kare/bana?

skad moge sciagnac/zerknac na waiver 212 d 3?

dzieki za info

Wez wykaz sie minimum wysilku w swojej sprawie i dowiedz sie do co jest 212 d3. Waiver I-212 jest jeden jedyny i juz Ci go podlinkowano. I jak juz Ci powiedziano - to nie jest wypelnienie samego formularza (dajcie mi waiver bo tak chce) bo to jest trywialne, tylko uzasadnienie dlaczego ten waiver maja Tobie przyznac. I musi to byc dobry powod...

Napisano

spokojnie przyjacielu wyluzuj bo widze ze sie bardziej denerwujesz niz ja, tylko pytam, wole zapytać 5 razy niz cos zle robic,sa ludzie ktorzt to maja w "palcu " i dla nich to tylko klikniecie i juz jest,

to ze nie tylko formularze trzeba wypełnic to ja wiem, trzeba dobre uzasadnienie i wiele inny papierów, powtarzam ja tylko pytam , sam chce sie zorientowac jakie papiery trzeba do tego, zeby nie dac sie przejechac jakiemus "prawnikowi",

im wiecej wiesz w swojej kwestii tym lepiej dla Ciebie, zrozum jest to dla mnie cos nowego dlatego czasem pytam raz wiecej

nara

Napisano

hej

dzieki za info...

ale zescie mnie zakrecili , co ja wiec teraz mam zrobic?

przeciez miałem pyatnie :

form I -867 A

Do you understand that your visa ..... is canceled and you need to obtain a new visa and waiver for your charges prior to any further application for admission to the USA- moja odp.YES

Do you wish to withdraw your application at this time . moja odp.YES

Did you tell the Embassy that you were illegally in the usa for 5 years. moja odp.YES I DID

mam napisane ze jestem inadmissible to the USA per section 212 a 7 i 1,

pytali mnie czy pracowałem w tym okresie w usa prze 5 lat no bo jak zyc, odp. ze tak temporary jobs,

nic specjalnego w tych papierach nie mam, nic o zakazie na 5 lat-- you may be immediately

removed from this country, and if so, barred from reentry for a period of 5 years or

longer-- nic TAKIEGO NIE MAM

zreszta inny oficer twz mi mowił tam ze ja potzrebuje waiver zeby wjechac do usa

WIEC TO TERAZ MAM ZROBIC ????

ZŁOŻYC PO NOWA WIZE I CO DALEJ?

JAKI W KONCU WAIVER W MOJEJ SPRAWIE JEST POTRZEBNY?

DZIEKI

Ok, sprawdzilam Twoje dokumenty i masz tam napisane dokladnie to co ja Ci przytoczylam... Na kartce na ktorej rozpoczynaja Cie pytac, ponizej danych oficera, jest tam zaznaczone to co Ci napisalam o 5 letnim zakazie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...