mi0706 Napisano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 dziękuję za odpowiedz wprowadzałam juz kilka razy, wiem, że dane są prawidłowe. Czy jest możliwe, że jest poprostu jakiś "tymczasowy błąd" z ta stroną i cały czas mi pokazuje, że wprowadza je żle Do kiedy można sprawdzić wyniki?- 30kwiecień? U mnie też działa, Pamiętaj o wprowadzeniu Confirmation number. Czasami ludzie popełniają błąd i wpisują Case number.
SuperTraveller Napisano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 Jakiś czas temu napisałem do ambasady w sprawie wymogów dotyczących wykształcenia uprawniającego do wzięcia udziału w loterii wizowej. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź. Wynika z niej, że każdy kto ma ukończone 12 lat nauki w szkole podstawowej i średniej i posiada świadectwo ukończenia szkoły średniej jest uprawniony do wzięcia udziału w loterii wizowej. Co ważne - nie jest istotne posiadanie matury. Zatem, każda osoba która skończyła szkołę średnią (z maturą lub bez) może wziąć udział w loterii wizowej.
sly6 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2012 to od dobrych paru lat nic sie nie zmienia w sprawie matury
mi0706 Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Jakiś czas temu napisałem do ambasady w sprawie wymogów dotyczących wykształcenia uprawniającego do wzięcia udziału w loterii wizowej. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź. Wynika z niej, że każdy kto ma ukończone 12 lat nauki w szkole podstawowej i średniej i posiada świadectwo ukończenia szkoły średniej jest uprawniony do wzięcia udziału w loterii wizowej. Co ważne - nie jest istotne posiadanie matury. Zatem, każda osoba która skończyła szkołę średnią (z maturą lub bez) może wziąć udział w loterii wizowej. Czy możesz przekleić treść maila, który dostałeś?
SuperTraveller Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 W zasadzie nie jestem pewien czy mogę, korespondencja jest prywatna ale zawarta tam informacja jest szeroko dostępna dla wszystkich, chociażby na stronie ambasady i w instrukcji do loterii. Jak myślicie, nie ma żadnych przeciwwskazań aby opublikować treść tego maila?
sly6 Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 ale ktos sie podpisal,?przeciez kazdy moze zadac pytanie,zadzwonic i dostanie chyba taka sama odpowiedz mi nie trzeba tego listu bo od 2000 roku czytam o loterii :)a nawet wczesniej i zasady sa takie same
SuperTraveller Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Oto treść e-maila z ambasady odnośnie wymagań dotyczących wykształcenia uprawniającego do wzięcia udziału w loterii wizowej : Szanowny Panie, Jesli Pana wyksztalcenie srednie oznacza 12 lat nauki w szkole podstawowej i sredniej i posiada Pan świadectwo ukończenia szkoly sredniej (nawet bez matury), to spelnia Pan wymog uprawniajacy do uczestniczenia w loterii wizowej DV. Mamy nadzieje, ze powyzsza informacja jest pomocna. Z poważaniem, Correspondence Unit Consular Section U.S. Embassy Warsaw /ej
Virka Napisano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Życzę, aby Wasze marzenia zawsze się spełniały. Pozdrawiam Virka
mi0706 Napisano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2012 Oto treść e-maila z ambasady odnośnie wymagań dotyczących wykształcenia uprawniającego do wzięcia udziału w loterii wizowej : Szanowny Panie, Jesli Pana wyksztalcenie srednie oznacza 12 lat nauki w szkole podstawowej i sredniej i posiada Pan świadectwo ukończenia szkoly sredniej (nawet bez matury), to spelnia Pan wymog uprawniajacy do uczestniczenia w loterii wizowej DV. Mamy nadzieje, ze powyzsza informacja jest pomocna. Z poważaniem, Correspondence Unit Consular Section U.S. Embassy Warsaw /ej no to bardzo ciekawe! mi powiedzieli co innego, tobie napisali co innego i bądź to mądry! Wszystkiego najlepszego w N.R.!
SuperTraveller Napisano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2012 no to bardzo ciekawe! mi powiedzieli co innego, tobie napisali co innego i bądź to mądry! Wszystkiego najlepszego w N.R.! Problem polegał na tym, że infolinia jest od wszystkiego i od niczego zarazem. Osoba która udziela informacji na tejże infolinii, prawdopodobnie ma ogólną wiedzę z zakresu poruszanych tematów ale kiedy chodzi o szczegóły to lepiej kierować pytanie do konkretnego wydziału. Tak zrobiłem i otrzymałem jasną odpowiedź "na piśmie" co wyklucza błędy w komunikacji i inne niedomówienia. Treść wiadomości jest prosta i zrozumiała dla każdego. Warto przypomnieć o tym, że Sly6 pisał już w tym temacie o osobach bez matury które dostawały w przeszłości GC. Najważniejsze, że wszelkie wątpliwości zostały rozwiane. Z tego całego szumu wynikło tylko tyle, że niektóre osoby zostały wprowadzone w błąd, na szczęście tylko tymczasowo. Z mojej strony temat jest zamknięty. P.S. Na nowy rok życzę nam wszystkim powodzenia w loterii wizowej i szczęśliwej emigracji do USA!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.