mi0706 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 hej terrorystka! Ty chyba masz takie problemy ze względu na twój nick na tym forum!
terrorystka Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 hah, dokładnie! też już o tym myślałam
serafina Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 dyskretna i dogłębna inwigilacja
terrorystka Napisano 30 Października 2013 Zgłoś Napisano 30 Października 2013 No dobra a teraz na powaznie - czy jest szansa, aby jakims cudem gc odebrac gdzies osobiscie? Wlasnie po raz kolejny dostalam wiadomosc, ze moja karta jest undeliverable. No rece oadaja i juz sie odechciewa tej calej 'przygody'
Anubis Napisano 30 Października 2013 Zgłoś Napisano 30 Października 2013 No dobra a teraz na powaznie - czy jest szansa, aby jakims cudem gc odebrac gdzies osobiscie? Wlasnie po raz kolejny dostalam wiadomosc, ze moja karta jest undeliverable. No rece oadaja i juz sie odechciewa tej calej 'przygody' Udaj się do najbliższego biura SSA z GC lub innym dokumentem potwierdzającym Twoją tożsamość. No i jeżeli twierdzą że "undeliverable" może coś potwierdzające aktualny adres - list z banku, rachunek za gaz, jeżeli masz to lease na mieszkanie.
Justi_87 Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Ja bym powiedziala do biura lokalnego biura USCIS. Nie do SSA Dzwonilas moze do USCIS zeby zrobic update swojego adresu? Jest taka forma na zmiane adresu, ktora trzeba wyslac jesli zmienilo sie miejsce zamieszkania a nie jest sie obywatelem, zeby mieli ja w swoim rekordzie. Moze to by pomoglo, bo wtedy wiedzieliby, dokad wysylac korespondecncje.
terrorystka Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Tak... AR-11, skladalam.... do USCIC dzwonilam, gadalam, zgloszenie przyjeli. I tak w kolko...
Wolf Napisano 1 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 Jak nic przez Twój nick... A mówiąc poważnie, to będąc na Twoim miejscu, pofatygowałbym się do najbliższego biura i osobiście to wyjaśnił, skoro zgłoszenia telefoniczne nic nie dały.
Virka Napisano 7 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2013 Do nas dotarły dzisiaj Zielone Karty. Akuratnie minął miesiąc pobytu w USA. Co do SSN to po wypełnieniu SS5 w zeszły piątek jeszcze sobie trochę poczekamy. Nosz kocham ten kraj..........
Virka Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2013 SSN przyszły wczoraj, dokładnie tydzień po wizycie w SSA. Mój mąż już pracuje, teraz już legalnie. Jeszcze zostaje zrobić prawo jazdy i oby do przodu. Na razie za Polską nam się nie tęskni, ale za rodziną i znajomymi i owszem. Pozdrawiam serdecznie Virka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.