ilya_ Napisano 9 Maja 2012 Zgłoś Napisano 9 Maja 2012 Wyniki dodatkowego losowania maja byc dostepne od 1 pazdziernika 18 czasu Polskiego. Znowu bedzie ruch na forum i strona loterii padnie haha i znowu bedzie pot, łzy czemu to nie ja, a czemu to kto inny
Rademedes Napisano 9 Maja 2012 Zgłoś Napisano 9 Maja 2012 i znowu bedzie pot, łzy czemu to nie ja, a czemu to kto inny Ja specjalnie zarezerwowalem sobie czas wolny, zeby forum poczytac wlasnie zaraz po 18 jak bylo pierwsze losowanie :-) Dziala nie dziala, moze przegladarka inna, moze to moze tamto Przyznam sie, ze spodziewalem sie, ze bedzie spokojniej.
mikun Napisano 9 Maja 2012 Zgłoś Napisano 9 Maja 2012 niestety amerykanie sie nie popisali, usa stały sie potegą bo ludzie tam ciagnelo bo prawie wszystko było przejrzyste i jasne. zabiegu z jakims dolosowaniem, zmiana zasad, nieinformowaniem ludzi co i jak nie rozumiem. Takie działania to są w stylu rosji albo chociazby polski ze "nigdy nic nie wiadomo" i nic do końca nie jest jasne. Tak jak wcześniej był komunikat że losują 100 tys i czesc sei nie załapie - wszystko bylo jasne - teraz nie wiadomo nic. Krótka informacja i wyjaśnienie ile wylosowali co i jak by sie przydała to nic nie kosztuje. Druga sprawa że Polska powinna być w dalszych edycjach loterii uwzgledniona na podstawie danych statystycznych -przynajmniej przez kilka lat mamy małe szanse żeby przekroczyć ten limit 50 tys emigrantów. Natomiast może nas nie być juz w 2014 bo szanowne KCC może znowu cos zmieni zasady i znowu nie poinformuje co i jak i dlaczego.
Sun Napisano 9 Maja 2012 Zgłoś Napisano 9 Maja 2012 sun nie zwal jak zwal bo ktos zle to odczyta i beda jaja na forum znow beda posty,tematy jak kto wrescie jest czy to listopad ma byc czy tez pazdziernik .. troche na tym forum jestem i lepiej pisac wyraznie i dokladnie niz to potem prostowac O matko ale walnęłam! Oczywiście, że pażdziernik!
Rademedes Napisano 10 Maja 2012 Zgłoś Napisano 10 Maja 2012 Co to zmienia czy wylosowali 50, 75 czy 100tys.? W jednej czy w 5 turach? Limit wiz jest znany od dawna i to sie liczy :-)
mikun Napisano 10 Maja 2012 Zgłoś Napisano 10 Maja 2012 Co to zmienia czy wylosowali 50, 75 czy 100tys.? W jednej czy w 5 turach? Limit wiz jest znany od dawna i to sie liczy :-) Od dawna tez byly znane zasady a sie zmienily... Natomiast zmienia to tyle ze pojawiaja sie ploty domysły teorie wyssane z palca, mącenie itd Jeden komunikat by to wszystko ukrócił i byłoby prościej
Rademedes Napisano 11 Maja 2012 Zgłoś Napisano 11 Maja 2012 ich loteria ich zasady, wedlug mnie moga zmieniac co chca i kiedy chca... a te teorie spiskowe to raczej nasza krajowa przypadlosc
mikun Napisano 12 Maja 2012 Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Po oficjalnych wynikach z VB June 2012 stwierdzam że dodatkowego losowania nie bedzie i jest to deal done.105k wylosowanych osób to jest wystarczająco, jeszcze masa ludzi z tych wylosowanych będzie zawiedziona.
maciopa Napisano 12 Maja 2012 Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Poland 2038 wylosowanych zgłoszeń. Jak zwykle Ukraina i Uzbekistan przekraczają 7% próg wylosowanych. (The visas have been apportioned among six geographic regions with a maximum of seven percent available to persons born in any single country. Z samej ilości wylosowanych osób nie można stwierdzić ile z nich otrzyma ostatecznie Zieloną Kartę, szczególnie, że jak można przeczytać w VB June - za DV2012 procedowane są obecnie wszystkie zgłoszenia - a to dopiero czerwiec. (w maju cut off number dla Europy był 40 tys). Obecna loteria procedowana jest szybciej - osoby są już zapraszane na rozmowy, ponieważ nie czeka się na przesyłkę, tylko wypełnia pobrane z internetu formularze.
mikun Napisano 12 Maja 2012 Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Maciopa czyli ja rozumiem ze Ukraina nie może dostać więcej niż 3500 kart? Czyli z tych 6400 im odpadną wszyscy ponad te 3500? jeszcze ma jedna pytanie:czy te osoby wylosowane dajmy na to z Polski te ok 2 tys to sa osoby bez rodzin? czy to jest tak że np zostało wylosowanych 500 zgłoszen kazdy ma zone i 2 dzieci i razem wyszło te ok 2000 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.