Skocz do zawartości

Wybory Prezydenckie 2012-2016

anita25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To co niby powiedział o palestyńczykach to spot on?! Smaruje Izraelowi aż wazelina mu się ze spodni wylewa, przy tym opowiadając jakieś dyrdymały o tym, że palestyńczycy to nie chcą pokoju i chodzi im tylko o zniszczenie Izraela. Aż mi ciśnienie skoczyło...

• Odpowiedzi 377
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To mozesz od razu podaj 10...

Btw - co sadzicie o tajnych tasmach Romneya ? Mi od razu szacun do goscia wzrosl o 100 punktow (chociaz ogolnie uwazam ze strasznie slabego goscia) - powiedzial w 100% prawde i nie rozumiem szczerze mowiac oburzenia - nie bylo to politycznie poprawne, ale to poza tym to spot on....

tobie szacun może i wzrósł ale wielu osobom nie podobnie korwin mówi w polsce i ma 1% poprarcia...

ludzie oczekują socjalistycznych gadek obamy i za to go kochają - że ich nie zostawi samych sobie tylko nadrukuje zielonych i wspomoże ich ...wiecej foodstamps wiecej głosów wiecej biedy....

Roomney ma zero szans ponieważ:

1. jest milionerem, a jest kryzys rośnie gap między bogatymi i biednymi i amerykanie sa ogólnie wsciekli na bogatych, korporacje, wall street itd

2. prawie kazdy kolorowy i każdy murzyn( murzyn nie jest obraźliwym słowem w słowniku polskim, okresla czarnoskorego człowieka i jest to okreslenie ok) zagłosuje na obamę

3. socjalizm jest na świecie w modzie i na miejscu obamy bym jutro powiedział że opodatkuje bogatych 75% podatkiem, wprowadze wszedzie darmową opiekę medyczną, powieksze armię urzędników o 50% , całe wojsko sprowadze do kraju, koniec z energią atomową od dzisiaj tylko słoneczna i z glonów- zero CO2, amnestia dla nielegalnych itd

Wybory wtedy wygrane 80% do 20% dla obamy

ten wykres mówi sam za siebie o skuteczności obecnych metody walki z kryzysem...

http://www.zerohedge...verty-find-jobs

boje sie pomyslec co bedzie z gospodarką jak obama skonczy 2 kadencje...

Napisano
Roomney ma zero szans ponieważ:

4 lata temu większośc osób tu na forum mówiła to samo o Obamie.Ja twierdziłam że Obama wygra. Miałam rację. I nie, nie głosowalam na niego :D

prawie kazdy kolorowy i każdy murzyn( murzyn nie jest obraźliwym słowem w słowniku polskim, okresla czarnoskorego człowieka i jest to okreslenie ok) zagłosuje na obamę

Afroamerykanie zawsze w porażającej większości głosują na Demokratę, a jednak nie zawsze Demokrata wygrywa.

Do wyborów jest jeszcze czas i sporo może się wydarzyć.

Napisano

Masz racje jackie, twoje argumenty sa jak najbardziej trafne ale weź pod uwage ze na tak krotko przed wyborami Obama chyba o ile pamietam prowadził w wielu sondazach, wywoływał euforię nadzieje itd...

Romney cały czas przegrywa w sondazach i to znacznie...

Dodatkowo świat teraz nienawidzi bogaczy....we francji była jakas euforia jak przegrał Sarkozy tylko dlatego ze lud kojarzył go z bogaczami. Jego przeciwnik miał program wczesny lepper do kwadratu a mimo to wygrał wybory łatwo - obiecał już chyba nie socjalim ludowi ale juz chyba bardzo wczesny komunizm.

I chyba tu własnie to ze mitt jest milionerem bedzie miało znaczenie - wiekszosc wyborców twierdzi że dla nich jest najważniejsza praca gospodarka itd wiekszość wyborców twierdzi że mitt sobie by z tym znacznie lepiej poradzi i wiekszosc i tak zagłosuje na obame to o co tu chodzi ?

Z drugiej strony Obama mnie przeraża jego 2 największe osiągniecia o których on sam nie powiedział na konwencji bo wstyd jak nie wiem co, ale powiedział v-ce prezydent biden to

1 - bin laden is dead

2- GM is alive

i to tyle na 4 lata zabilismy bin ladena ktory nie żył już od 5-6 lat a niktórzy twierdzą ze od dawna, w scam ze smiercią bin ladena to juz chyba tylko jakiś wariat wierzy i dodrukowalismy GM dolary elektronicznie i to całe sukcesy....jest to naprawde zalosne ze obecny prezydent nie mowi co zrobił nie mowi jakie ma plany i co che zrobic tylko wali w jedną nutę - mitt romney jest zły i zje wasze dzieci...dokładnie tak to wyglada....z drugiej strony mitt jest naprawde kiepski....ameryka chyba ma jakiś koszmarny wybór w tym roku...juz ten ryan z tych 4 jest najlepszy

Dla mnie w debatach ktore oglądałem na cnn bo w polsce tylko ten kanał mam na ktorym były debaty- najsensowniejszy był Newt Gingrich bo mówił konkrety wytykał umiejętnie obamie błędy i mówił co on zrobi jak i gdzie i w jaki sposób - czysto klarownie bez zadnych tam frazesów no ale niestety przeszłość jego i to ze w GOP go nie lubia przesadziła - pomijam tu Rona Paula i to co on mówił, mnie sie mogło podobac natomiast taki program nie ma szans w dzisiejszych czasach

Generalnie w dzisiejszych czasach nie ma juz polityków takich jak kiedyś którzy maja własne zdanie i charakter chyba osttanim politykiem takim jest Angela Merkel kobieta że się wyrażę brzydko z jajami wiedząca czego chce konkretna, podejmująca czesto trudne decyzje - i bezrobocie w niemczech all time low, produkcja all time high itd , reszta to sa politycy projektu marketingowego, jest badanie na co jest moda jakie poglądy sa modne i polityk gada to co mu powie sztab, dzisiaj obama wie że śluby gejowskie i ten temat jest modny to jest za, jutro bedzie badanie że to jest ble to będzie przeciw a w ogóle to on pewnie nie wie kto to jest właściwie ten gej tak w ogóle...

Napisano

Jak tak dalej pojdzie i coraz wiecej ludzi bedzie brac foodstampsy i zapomogi to ten kraj nigdy nie stanie na nogi. Jakby to ukrucic to mysle ze ludzie by z glodu nie poumierali ale wzieliby sie w koncu za robote. Zreszta duza czesc z tych ludzi , szczegolnie emigrantow z poludnia, pracuja na czarno ,pobieraja zapomogi i zyja jak paczki w masle.

Napisano

Btw - co sadzicie o tajnych tasmach Romneya ? Mi opowiedzial w 100% prawde i nie rozumiem szczerze mowiac oburzenia - nie bylo to politycznie poprawne, ale to poza tym to spot on....

No własnie nie całkiem prawdę. Powiedział, że "47% ma mentalność ofiar, to ludzie zależni do państwa". Tymczasem z pomocy państwa korzysta około 35% Amerykanów (na przykład kupony na żywność, darmowe leczenie dla biednych). A nawet ,jeżeli powiedział prawdę, to ktoś z ambicjami, żeby zostać prezydentem nie może wXXI wieku mówić, że nie obchodzi go los połowy obywateli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...