truski27 Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Skąd wiesz? Ja tam dmucham na zimne i na nazwiska wszystkich, których nie lubię - na wszelki wypadek - wysyłam zgłoszenie, a potem się biedacy zastanawiają czemuż to znowu nie zostali wylosowani... A miny mają podobne do waszych teraz. Kiedy uświadamiacie sobie, że faktycznie ktoś może być taki podły. o co Ci chodzi?? pisz żeby cie kazdy zrozumiał
emigum Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Moze warto dodac do FAQ link do edytora zdjec jaki udostepnił na swojej stronie Rząd Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej o co Ci chodzi?? pisz żeby cie kazdy zrozumiał Sorki, ale jeżeli zacząłbym to tłumaczyć, to chyba dla wiekszosci dowcip stracilby sens.
mikun Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 faktycznie emigum, jak ktos kogos nie lubi to wydaje mi sie ze moze wyslac na niego kilka zgłoszen i taka osoba bedzie już wyeliminowana...zastanawiam sie czy oni taki problem wzieli pod uwage jakos i go wyeliminowali w jakis sposób czy nie...ale chyba nie da sie tego tak wyeliminowac...
SuperTraveller Napisano 4 Października 2012 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Też jakiś czas temu wpadłem na myśl, że ktoś nieżyczliwy mógłby wysłać na kogoś dwa zgłoszenia i taka osoba zostałaby wyeliminowana. W loterii biorą udział miliony ludzi i założę się, że takie przypadki się zdarzają. Nie ma sposobu na zlikwidowanie tego problemu (przynajmniej w obecnych czasach). Odnośnie nagrania z ambasady : lubię słuchać jak Amerykanie łamią sobie język mówiąc po polsku Słychać ich akcent w wymowie a niektóre słowa wymawiał jakby mówił po rosyjsku. Do tego miksują "aby wysłać zgłoszenie należy wejść na oficjalną stronę dablju, dablju, dablju, dat, divi..." hehehe No ale faktem jest, że nasza mowa nie należy do najłatwiejszych i fajnie, że się starają
rozi Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 A jesli ja zapomne o sprawdzaniu numeru a mogę zostać wylosowana to zostane powiadomiona przez ambasadę???
Aberek Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 A jesli ja zapomne o sprawdzaniu numeru a mogę zostać wylosowana to zostane powiadomiona przez ambasadę??? Nie. nie zostaniesz powiadomiona.
SuperTraveller Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 PYTANIE: Jak wpisywać adres? Czy z "ul.", czy numer mieszkania "29/11", czy kod pocztowy z kreską, czy bez? ODPOWIEDŹ: Nie ma sprecyzowanych wymagań, co do wpisywania adresu. Więc, jak kto chce. Ważne, żeby poczta polska nie miała problemów z dostarczeniem przesyłki. Mam co do tego małe zastrzeżenie. W instrukcji jak poprawnie wypełnić formularz zgłoszeniowy jest napisane : Address Line 1: Type the first line of your address here. This field is required. Address Line 2: Type additional address information, such as an apartment number, here. You may leave this field blank. Więc przykładowo powinno to wyglądać tak : Address Line 1: Ul. Dluga Address Line 2: 15C Źródło : https://www.dvlotter...Online_Help.htm
Joanna30 Napisano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Mam co do tego małe zastrzeżenie. W instrukcji jak poprawnie wypełnić formularz zgłoszeniowy jest napisane : Address Line 1: Type the first line of your address here. This field is required. Address Line 2: Type additional address information, such as an apartment number, here. You may leave this field blank. Więc przykładowo powinno to wyglądać tak : Address Line 1: Ul. Długa Address Line 2: 15C Źródło : https://www.dvlotter...Online_Help.htm Za zastrzeżenie dziękuję. Jednak wydaje mi się, że skoro pierwsza linijka adresu przyjmuje zarówno litery, jak i znaki numeryczne, nie widzę problemu, żeby w przypadku krótkiej nazwy ulicy wpisać także numer mieszkania. Wpisanie bez "ul." także nie jest błędem. W Twoim adresie pojawił się błąd, bo nie wolno używać znaków diaktrycznych. Ale dziękuję za rozwinięcie tematu
SuperTraveller Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 W Twoim adresie pojawił się błąd, bo nie wolno używać znaków diaktrycznych. Już poprawione Tak jak było wspomniane, ważne aby poczta nie miała problemu z odnalezieniem adresu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.