Skocz do zawartości

Za Co Lubicie, A Za Co Nie Lubicie Ameryki?

Aplikant1984

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chlopie jakby byla taka katastrofa w Stanach to o niczym innym bys w telewizji nie slyszal.... Zapomniales juz co bylo po 9/11? Wiesz, w Polsce tez jak nie chcesz ogladac TV to nie musisz -- nikt Cie nie zmusza, ale mowienie o byciu "zalewanym Smolenskiem" kojarzy mi sie jedynie z bardzo ignorancką postawą i zwolennikami POlandii Tuska....

Napisano

Faktycznie....i nie ma tez o tym dreamliner :

Może kiedyś jak zniosą wizy wybiorę się do USA. Może są jakieś tanie bilety. Chciałem zobaczyć po prosty kawałek Ameryki. Nic szczególnego. Z reszta bilety sa nawet teraz poza naszym zasięgiem finansowym więc to i tak niczego nie zmienia.

Napisano

a na granicy Cie zawroca

myslisz ze to bedzie jak w Unii ze kazdego sie wpusci

poczytaj jak jest teraz na granicy z Kanada.od urzednika na granicy duzoo zalezy co i jak bedzie ...

zle wypadniesz i zwiedzisz lotnisko w USA.

Napisano

Mi się zawsze amerykanki podobały. ten typ urody. Oczywiście nie te co sie żywią w fast foodach. ten tym "amerykński" urody. Choć sam nigdy nie byłem w USA to zawsze podobało mi się podejście stróżów prawa do wszystkiego....Może to wina programów typu "policjanci z Alaski"? Sam nie wiem. Oni zawsze wiedzą co im wolno a co nie. Są zdecydowani i nie cackają się z nikim.

Ja tam chyba wolę polki. Tu gdzie mieszkam jest dużo dziewczyn typu "hot laska" niczym z czasopism czy reklam, ale jak się chce znaleźć dziewczynę która jest po prostu ładna a nie wygląda jakby zaraz szła na imprezę, to łatwo się jej nie znajdzie. Co do policji to też odnoszę wrażenie, że w USA policjanci przejawiają tak jakby większy zdrowy rozsądek niż u nas. Wiadomo, że jak ktoś się zacznie kłócić to praktycznie skończy w areszcie, ale jak się kulturalnie pogada to bardziej przypomina to rozmowę z człowiekiem niż w Polsce. Ale amerykanie często mi mówią, że wcale tak nie jest i jeśli mam takie zdanie to znaczy że jak do tej pory w kontaktach z policją miałem farta :P Nie dalej jak tydzień temu jechałem do pewnego parku i patrzę, że ulica zamknięta... Jakiś maraton czy coś i zamknęli, żeby ludzie mieli gdzie biec. Podjechałem do jakiegoś radiowozu tam (przy tym przejeżdżając przez znak "zakaz wjazdu", bo radiowóz stał dalej), otwieram szybę i pytam policjanta czy park też jest zamknięty, czy nie. Powiedział, że otwarty i że muszę wrócić na autostradę, zjechać dwa zjazdy dalej i cośtam cośtam. Pyta czy zrozumiałem i czy trafię - mówię, że nie bardzo. Rzucił "ok, follow me" i zapilotował mnie radiowozem pod sam park, życzył miłego dnia i wrócił do maratonu! Nie wyobrażam sobie takiego czegoś w Polsce...

Napisano

Chlopie jakby byla taka katastrofa w Stanach to o niczym innym bys w telewizji nie slyszal.... Zapomniales juz co bylo po 9/11? Wiesz, w Polsce tez jak nie chcesz ogladac TV to nie musisz -- nikt Cie nie zmusza, ale mowienie o byciu "zalewanym Smolenskiem" kojarzy mi sie jedynie z bardzo ignorancką postawą i zwolennikami POlandii Tuska....

Pewnie i bym slyszal jakby sie to stalo w USA, ale od czasow WTC tutejsze sluzby juz razcej nie wpozwola na ponowne porwanie samolotow przy uzyciu plastikowych sztuccow...................Miejmy nadzieje, ze i polski rzad nastepnym razem nie wsadzi calej wierchuszki i prezydenta do tego samego samolotu - az dziw bierze ze do tej pory za takie uhybienie nie polecialy glowy.................I nie chce tu porownywac obu sytuacji bo nie o to w tym temacie chodzi.

Napisano

Nie prędko odwiedzę Amerykę. Moja zona powiedziała, iż najpierw później a potem wcale. Każdy ma jakieś marzenia. Moja pensja 1600zł jak dobrze pójdzie wystarcza nam opłacenie wynajmowanego mieszkania plus prąd i gaz. Nie zostaje mi prawie nic. Moja zona pracuje na umowę -zlecenie i ma około 1100zł. Z tego żyjemy. Jeden miesiąc bez pracy i leżymy i kwiczymy dlatego nie mam jakiegoś parcia na szkło by polecieć do USA. Oczywiście chciałbym, zobaczyć Las Vegas, może Alaska. Może życie się odmieni, zobaczymy.

Napisano

w Polsce-nie bede pisac nazwy miasta,wjechalem tak samo jak cr40 w takie cos,i o dziwo straz miejska kazala za soba jechac i mnie ladnie wyprowadzili :)

a zdarzenie mialo miejsce rok temu :)

i teraz jaka jest Straz Miejska ,Policja?>czyzbym mial takie szczescie jak c4r0?

Napisano

Maja a jaka rodzine masz na mysli?bo ja mam niby bliska ale prawie kazdy mowi ze jest drogo i nic nie wysle ;)

Mam na myśli rodzinę i znajomych w Polsce :) już mam "liste życzeń" z elektroniką dla każdego, tylko jeszcze czekam na dostawe ipadów z mainlandu bo narazie wszystko zostało wysprzedane. Musiałam sie zapisać na liste oczekujących na zakup...heheheh ^_^

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...