mariano85 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2014 jak by ktos miał jakis pomysł, był bym wdzięczny... http://forum.usa.info.pl/topic/23884-wynajem-kupno-samochodu/ Cytuj
Gość miqhs Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 Może odświeżę temat Jesteśmy w SF kilka dni, jak na razie nie mozemy sie skupić na poważnych rzeczach, wiec zwiedzamy, luzujemy sie na plaży i w miedzyczasie oglądamy domy/apartamenty ma wynajem. Da sie dogadać bez SSN i credit score, ale wtedy trzeba wiecej zapłacić. Najbardziej mi sie podoba w Gilroy, ale dość daleko do mojej ukochanej wody. Nijak nam nie wychodzi jeść tanio, a wizyta w Walmarcie uświadomiła nam ostatecznie, jakie gowno ludzie tu spożywają...bedzie trzeba zacząć od pieczenia chleba bo ten tu nadaje sie moze do mycia okien Polaków brak, a mój blondyn maz rzuca sie w oczy Wszyscy myślą, ze jesteśmy z Niemiec Dogadujemy sie bez problemu, chociaz mlody niewiele rozumie i sie stresuje. Generalnie na razie do nas nie dociera żadna emigracja. Cytuj
Jackie Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 Nijak nam nie wychodzi jeść tanio, a wizyta w Walmarcie uświadomiła nam ostatecznie, jakie gowno ludzie tu spożywają...bedzie trzeba zacząć od pieczenia chleba bo ten tu nadaje sie moze do mycia okien SF słynie z dobrego żarcia, jak szukasz w Walmarcie to powodzenia. Cytuj
Gość miqhs Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 No i to by było na tyle moich relacji na forum.... Cytuj
andyopole Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 No i to by było na tyle moich relacji na forum.... Nie ma sie co obrazac. Jeszcze niejeden raz Ameryka Cie zaskoczy I zdziwi. Osobiscie jednak czekam na kolejne relacje. Wprawdzie nie znam SF ale jesli bede mogl to podpowiem czasem cos co przynajmniej mnie wydaje sie nieglupie. Cytuj
KaeR Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 No i to by było na tyle moich relacji na forum.... Ale to byla trafna uwaga. Potrafie wejsc do WM i wyjsc z niczym. WM nie jest miejscem na podstawie, ktorego nalezy wyciagac opinie. Tak, sa duzi i wszedzie, ale wystarczy popytac i znalezc sklepy z lepszym jedzeniem lub farmer markets. Oczywiscie ceny beda relatywnie wyzsze, ale coz... Ameryka. Cytuj
katlia Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 Miqhs, fajnie ze piszesz. Z tym chlebem to tak: jest w Californi wrecz fantastyczny wybor swietnego pieczywa. Ale trzeba wiedziec gdzie to szukac (NIE w Walmarcie) i nie oczekiwac ze zaplacisz 99 centow. Dobry chleb w europejskim stylu jest w rejonie $2-5, przewaznie dostepny w normalnych grocery stores, ale jest przewaznie osobno, nie z tymi amerykanskimi chlebami na sadnwicze. Dobry wybor jest tez w Whole Foods (tam najtanszy maly bochenek chleba jest w okolicy $1.50), w Costco, Sprouts. Jezeli znajdziesz firme La Brea lub Acme to kupuj - fantastyczny chleb! Cytuj
kzielu Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 W Panerze jest tez calkiem dobry swiezo pieczony chleb (nie wiem tylko na ile popularna jest Panera w CA) Cytuj
katlia Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 Widzialam w Calif -- i chyba nawet jest w Gilroy ktory sie tak Miqhs podoba Cytuj
jkb Napisano 23 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2014 Uh, to amerykanskie "pieczywo" sie do niczego nie nadaje, nawet do mycia okien... Dobre pieczywo mozna znalezc np. w whole foods, mariano's, albo i nawet w piekarni meijer. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi