andyopole Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2022 Godzinę temu, mariano85 napisał: Dzieki za odpowiedz, rodzice zrobia sobie w swoim miescie test jutro (Piatek) o 13 a lot maja w Sobote o 11, jest duzo tanszy, i potem na lotnisku nie beda sie musieli stresowac. Ty tylko piszesz na forum, czy czasem też coś czytasz? Spójrz na dwa posty nad Twoim, na wszelki wypadek zamieszczam link o testach: https://abcnews.go.com/Health/us-lift-covid-testing-requirement-air-travelers-enter/story?id=85308831 Cytuj
MeganMarkle Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2022 On 6/16/2022 at 10:43 PM, andyopole said: Ty tylko piszesz na forum, czy czasem też coś czytasz? Auć… co za jad Cytuj
d_3_5 Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2022 Powstała tania linia lotnicza flynorse, lot do NYC z Berlina około $225 w jedną stronę, round trip około $350. Przycinają na posiłkach, które są tylko za opłatą(dla mnie zaleta) i na bagażach, podręczny dopłata $25, rejestrowany coś około $50. Może się przydać osobom szukającym info o pierwszych krokach. Cytuj
andyopole Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2022 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: Auć… co za jad Bo inni forumowicze starają sie pomóc, wyszukują i zamieszczają linki a tu amigo dokładnie pod istotnym postem z informacją dotyczącą testów informuje że jego rodzice idą je robić, co akurat już jest niepotrzebne. Warto czasem włączyć wiadomości w TV albo zajrzeć do gazety. Jeden test w Polsce 200 PLN. 22 minuty temu, d_3_5 napisał: Przycinają na posiłkach, które są tylko za opłatą Jajek na twardo się ugotuje, pomidory, solniczka i git majonez. Żeby jeszcze "kipiatok" dawali to choćby na West Coast można lecieć. To samolotowe żarcie i tak już coraz gorsze. Cytuj
MeganMarkle Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2022 3 hours ago, andyopole said: Jajek na twardo się ugotuje, pomidory, solniczka i git majonez. Żeby jeszcze "kipiatok" dawali to choćby na West Coast można lecieć. To samolotowe żarcie i tak już coraz gorsze. Nie chciałabym być tym pasażerem siedzącym obok takiego konesera gotowanych jaj w samolocie - smród ohydny… gorzej wali tylko ryba Cytuj
andyopole Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2022 7 godzin temu, MeganMarkle napisał: Nie chciałabym być tym pasażerem siedzącym obok takiego konesera gotowanych jaj w samolocie - smród ohydny… gorzej wali tylko ryba Nigdy nie jechałaś pociągiem np z Opola do Szczecina w latach 1965-1980. Cóż możesz wiedzieć o życiu, jajkach na twardo i pieczonych udkach kurzęcych? 2 Cytuj
andyopole Napisano 17 Września 2022 Zgłoś Napisano 17 Września 2022 Jakie koszty obserwujesz? Tutaj, poki co, nie ma dwucyfrowej inflacji. Jest cos ok. 8%. Benzyna w ubieglym tygodniu $4.39. Wczoraj rano (na "mojej" stacji) $4.25 a gdy tankowaleml tam po pracy $4.05. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 17 Września 2022 Zgłoś Napisano 17 Września 2022 12 minutes ago, andyopole said: Jakie koszty obserwujesz? Tutaj, poki co, nie ma dwucyfrowej inflacji. Jest cos ok. 8%. Benzyna w ubieglym tygodniu $4.39. Wczoraj rano (na "mojej" stacji) $4.25 a gdy tankowaleml tam po pracy $4.05. U mnie benzyna spadla do $2.89. Na niektorych stacjach waha sie okolo $3.05 Takie porownanie a pokazuje jak rozne moga byc koszty zycia w zaleznosci od stanu. Cytuj
andyopole Napisano 17 Września 2022 Zgłoś Napisano 17 Września 2022 Niestety, Oregon jest coraz droższy. ... Cytuj
katlia Napisano 17 Września 2022 Zgłoś Napisano 17 Września 2022 30 minutes ago, andyopole said: Jakie koszty obserwujesz? Tutaj, poki co, nie ma dwucyfrowej inflacji. Jest cos ok. 8%. Benzyna w ubieglym tygodniu $4.39. Wczoraj rano (na "mojej" stacji) $4.25 a gdy tankowaleml tam po pracy $4.05. U mnie okolo $3.70... w Kaliforni powyzej $5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi