Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i mineło 6,5 miesiąca i dostaliśmy request for evidence.

Może macie jakąś podpowiedź, co jeszcze musimy wysłać?

W pierwszym etapie przesłaliśmy dużo zdjęć m.in. zdjęcia zaręczynowe oraz bilety lotnicze. Jak już wyczytałam zdjęcia to najmniej liczący się dowód w sprawie...

Mieszkamy razem, więc na pewno doślemy umowę za wynajem mieszkania.... ale co jeszcze?

Martwi nas ten fakt, bo niby prosta sprawa, ale jak prawnie ich przekonać, że jesteśmy razem?

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzis niby aktualizowali strone . czas oczekiwania Vermont skrocil sie do 5 miesiecy a w californi wydluzyl do 6,6 miesiaca, ja swoje papiery mam w Californi i czekam juz ponad 6 miesiecy a wy gdzie macie swoje petycje zlozone i ile czekacie?

Napisano

anjabianco

jesli RFE macie odnosnie dowodow na spotkanie, to w tych watkach macie podpowiedzi

http://forum.usa.info.pl/topic/20905-request-for-evidence/

http://forum.usa.info.pl/topic/20605-rfe-dowody-spotkania-w-ciagu-2-lat/

my tez mielismy rfe, odnosnie dowodow spotkania, doslalismy wszystko co nam wpadlo w rece co udowadnialo ze bylismy w jednym miejscu/ miescie/kraju w jednym czasie- bilety pkp imienne, pity bo pracowalismy w jednym miejscu, pieczatki z paszportow i karty pokladowe, umowe meza jak pracowal w Polsce plus zdjecia w konkretnych miejscach. na tle pomnikow itp i do tego opis wszystkich doslanych dokumentow i wytlumaczenie co one udowadniaja.

• 2 tygodnie później...
Napisano

cześć,

dziś mamy 02.04.2013 i ja czekam już 8 m-cy 6 dni na NAO2 i nic, dopiero dziś zaczęłam pisać na forum i szukać pomocy, mój narzeczony dzwoni tam od 2 m-cy regularnie co 2 tygonie i nic, żadnej konkretnej odpowiedzi ile jeszcze???

czy ktoś z was też już tyle czeka??

Napisano

O rety, ale wstyd jak ja "pięknie" napisałam poprzedni post :huh:

Wybaczcie ale radocha niesamowita ;)

Ale dostaliście NOA2? :D Jeśli tak to super! gratulacje!

Jak u nas z initial review przeskoczyło na Post Decision Activity to po kilku godzinach okazało się, że to RFE ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...