katlia Napisano 15 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2017 45 minut temu, andyopole napisał: Z kosztem wesel w USA to jest jakaś paranoja. Oj tak. Zwlaszcza wsrod millennials - to jest jedyna rzecz ktorej nie lubie w tym pokoleniu. Te sluby wypasione, bachelor/bachelorette parties w Meksyku, 3-dniowe destination weddings w eksklusywnych hotelach na Hawajach, w Aspen lub Laguna Beach. Bylam na dwoch takich - sluby ktore kosztowaly w rejonie cwierc milionow dolarow. Caly czas mowilam corce "don't even begin to count on a wedding like this!"
andyopole Napisano 15 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2017 To już przegięcie dla bogatych. Wujostwo już pozenilo swoją trójkę dzieci. Zwykli ludzie a na każde wesele wydali kwoty rzędu $35-50k. Gdy wydawali córkę wróciliśmy głodni na kwaterę, dobrze że wziąłem sloik smalcu, kiszone ogórki i flaszkę. Dopiero tu było prawdziwe wesele.
katlia Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 3 godziny temu, andyopole napisał: TZwykli ludzie a na każde wesele wydali kwoty rzędu $35-50k. To tez przegiecie. Zwykli ludzie wydaja $50K na slub? Ja napewno tyle nie wydam na slub corki -- sorry, zaplacilam za jej studia, niech sama placi Przeciez $50K to dobry downpayment na dom... rok podrozy dookola swiata... dwie Tesle!
kzielu Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 10 godzin temu, katlia napisał: To tez przegiecie. Zwykli ludzie wydaja $50K na slub? Ja napewno tyle nie wydam na slub corki -- sorry, zaplacilam za jej studia, niech sama placi Przeciez $50K to dobry downpayment na dom... rok podrozy dookola swiata... dwie Tesle! Z tymi Teslami to trochę przesadziłaś... Model S zdaje się zaczyna się od $80k
Amy Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 41 minut temu, kzielu napisał: Z tymi Teslami to trochę przesadziłaś... Model S zdaje się zaczyna się od $80k Model S zaczyna sie od $69,5k, model 3 tylko $35k
katlia Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 I w Colorado dostaje sie jakies $12,000 tax rebates (federal + state incentive) -- dwie Tesly!
kzielu Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 Godzinę temu, Amy napisał: Model S zaczyna sie od $69,5k, model 3 tylko $35k Prawda - wciaz nie starcza na dwie... A modelu 3 to jeszcze nie ma, dopiero pierwszy produkcyjny wyszedl...
katlia Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 Dla tysiecy ludzi ktorzy juz dawno zamowili model 3 to jest tylko moment czekania :))
Gość Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 50 tys $$$ tylko po to, zeby sobie powiedziec "I do" ? o.O Jak dla mnie strata pieniedzy. My mielismy malenski slub, skromny obiad i wszyscy byli zadowoleni. Wydalismy jakies grosze. Jakbym miala 50 tys, to bym raczej sobie w dom zainwestowala.
kzielu Napisano 16 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2017 Czym droższe wesele tym krótsze małżeństwo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.