jkb Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Idz do innego biura. Co biuro to obyczaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Dnia 26.01.2019 o 22:32, DanaO89 napisał: 14 grudnia złożyłam wniosek o SSN, po 6 tygodniach dostałam odpowiedź, że nie mogę otrzymać SSN, bo nie przedłożyłam odpowiednich dokumentów i mój legalny pobyt się kończy. Przedłożyłam SS-5, I94, paszport+wizaK1, marriage certificate (składając dokumenty nikt nie wspomniał o jakiś brakach). W poniedziałek udam się do SSA, żeby wyjaśnić o co chodzi. Wydrukowałam dokument RM 10211.530 i memorandum A-08-07-17044 (nadal aktualne?). AoS jest w trakcie, więc zabiorę też I-797. Macie dla mnie jakieś wskazówki, jak wygrać z urzędnikami? Mi nie chcieli dac SSN dopoki nie pokazalam im jakiegokolwiek dokumentu wydanego przez USCIS i jeszcze z nowym nazwiskiem. Akurat szybko dostalam work permit, wiec poszlam z tym ale sie nawkurzalam dosc konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanaO89 Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Poszłam do innego biura, w którym, po długich dyskusjach, doradzili mi, że mam wrócić do mojego pierwszego biura i udać, że nigdy nie dostałam listu Powidzieli mi, że moje dokumenty musiały zostać usunięte z systemu. Ponownie przyjęli moją aplikację, mimo iż pierwsza aplikacja jest wciąż procesowana, zrobili kopie wszystkich dokumentów i zobaczymy. Jak się nie uda, będę musiała czekać na EAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MoniaS Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 U mnie nie robili żadnego problemu. A nie miałam żadnego dokumentu z nowym nazwiskiem bo ani GC ani nic. To jednak zakezy od stanu w jakim się mieszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 U mnie tez nic nie chcieli (Ohio), tylko akt malzenstwa i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanaO89 Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 U mnie problem nie wynika z braku dokumentu, albo dodatkowego dokumentu, ani od stanu w którym mieszkam Government shutdown Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everden Napisano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Ja właśnie stałam się nową posiadaczką SSN na CR1. U mnie poszło o wiele łatwiej: nie musiałam składać żadnych wniosków do SSN Administration. Aplikacja poprzez DS260 zadziałała i to jak! 20go lutego, wieczorem, przekroczyłam granicę w MN, a 22go przyznano mi numer. SSN w 2 dni, brzmi jak bajka, a jednak. Wysyłka karty z MD do MN trwała dłużej niż sama procedura ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.