Wagni Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Witam.Mam 20 lat i chciałabym opuścić Polskę. Najchętniej bym wyjechała do USA. Szukam szczerej i uczciwej osoby która mi w tym pomoże. Podpowie co i jak załatwić. Pomoże poszukać prace i zakwaterowanie. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc czy informacje która mi pomoże w wyjeździe. e-mail: monia.cbr@o2.pl
SuperTraveller Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Zacznijmy od tego, czy masz jakiekolwiek podstawy do legalnej emigracji?
Wagni Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Nie mam,tam jest setki tysięcy ludzi co są nielegalnie gdybym tam pojechała,poszła bym do pracy,a potem do jakiejś szkoły
sly6 Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 to powodzenia w znalezeniu takiej osoby mozliwe jak wygranie w lotka 6-tki nie licznym to sie trafia ale kto nie szuka ten nie znajduje a tak na powaznie to chociaz zapoznalas sie z forum,z dzialem emigracja,zielona karta..troche jest tematow ,wiadomosc to moze zacznij od takiego czegos .
pelasia Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 napisz do mietka czy jak mu tam bylo, on juz znalazl sposob
kzielu Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Witam.Mam 20 lat i chciałabym opuścić Polskę. Najchętniej bym wyjechała do USA. Szukam szczerej i uczciwej osoby która mi w tym pomoże. Podpowie co i jak załatwić. Pomoże poszukać prace i zakwaterowanie. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc czy informacje która mi pomoże w wyjeździe. e-mail: monia.cbr@o2.pl Szukasz szczerej i uczciwej osoby do popełnienia przestępstwa ? Do 1 kwietnia jeszcze trochę...
ASKA4 Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Mi to pachnie ogloszeniem, ze Wagni szuka przyszlego amerykanskiego meza, no ale moze sie myle...
dareknow0 Napisano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Witam.Mam 20 lat i chciałabym opuścić Polskę. Najchętniej bym wyjechała do USA. Szukam szczerej i uczciwej osoby która mi w tym pomoże. Podpowie co i jak załatwić. Pomoże poszukać prace i zakwaterowanie. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc czy informacje która mi pomoże w wyjeździe. e-mail: monia.cbr@o2.pl W ten sposób nie znajdziesz takiej osoby .Nielegalna imigracja to delikatnie określając idiotyzm. Jeśli mimo wszystko uważasz,że nie mam racji to już udzielam Ci informacji co i jak załatwić .Po pierwsze postaraj się o wizę turystyczną. Kup bilet najlepiej do New York. W tym mieście jako nielegalna masz jeszcze jako takie szanse na znalezienie pracy np.jako sprzątaczka,pomoc do dziecka albo pomoc do kuchni. Przy pomocy strony internetowej np. www.bazarynka.com poszukaj sobie jakiegoś pokoju do wynajęcia i najlepiej zrób sobie rezerwacje już w Polsce .Po przyjeździe przy pomocy tej samej strony lub z gazet polonijnych zacznij szukać pracy.Może Ci się poszczęści.Najważniejsze to musisz mieć ze sobą pieniądze ( awaryjnie) na przeżycie przynajmniej pół roku na wypadek braku pracy ( pokój opłata miesięczna ok.$500 + około $500 na życie) .Czyli najmniej te 6 tyś.$ musisz ze sobą zabrać. Nie licz na pracę w poważnych firmach lub inną niż fizyczną bez legalnego pobytu z pozwoleniem na pracę.Jak dostaniesz byle jaką pracę to będziesz szczęśliwa. A jak chcesz jechać legalnie to szukaj w ogłoszeniach matrymonialnych .Jest sporo starszych panów po 60-tce niezależnych finansowo ,często z obywatelstwem którzy szukają młodych partnerek.
Wagni Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2012 Może i szukam męża hehe Gdybym starała się o zieloną kartę to jak to wygląda,co muszę zrobić ? A gdybym wysłała wniosek o zieloną kartę i bym jej nie otrzymała i chciała wyrobić wizę,czyby nie było wtedy problemu z wyrobieniem ?
Joanna30 Napisano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2012 O zieloną kartę na jakiej podstawie chciałabyś się starać? Mówisz o loterii? To kolejne składanie aplikacji w loterii zielonych kart będzie w październiku przyszłego roku. Poczytaj wątki o DV-2013 czy DV-2014.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.