Paulina_89 Napisano 15 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 Oj czy gdzieś pisze że zostaniemy tam nielegalnie? oj.......... nie upraszczaj tak wszystkiego ;-) jednak że pozwolę sobie stwierdzić - lepsze życie nielegalne w Usa niż w tym momencie legalne w Polsce. A co? Może i nie "zostaniesz" nielegalnie ale pracowal będziesz nielegalnie, bo ani na turystycznej ani na studenckiej nie wolno Ci tego robić. (na studenckiej jedynie na kampusie, ale z tego się nie utrzymasz - a tym bardziej nie utrzymasz rodziny)... no chyba że masz kasę na szkołę już odłożoną jak i na życie, tylko do tej szkoły to trzeba się najpierw dostać. Licz się z wydatkiem w dziesiątkach tys. Nie wiem jak to wygląda w innych stanach, ale ja w swojej szkole musialabym placic 599 $ za 1 przedmiot, a musze wziac ich okolo 30 + książki - najtansza ksiazka jaka kupilam kosztowala mnie okolo 100 $. Policz koszty. Jesli cie stac na szkole, to do niej idz. Jesli nie, to pewnie zostaniesz nielegalnie przynajmniej do porodu, bo przecież i tak wg Ciebie "lepsze życie nielegalne w Usa niż w tym momencie legalne w Polsce.", bo przecież znasz to nielegalne życie z autopsji, co nie?
jkb Napisano 15 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 Praca nielegalnie implikuje zostanie nielegalnie, gdyż złamanie warunków statusu oznacza jego automatyczne wygaśnięcie. A zatem, jadąc na wizie turystycznej i podejmując pracę, jesteś automatycznie out of status. To tytułem wtrącenia
Paulina_89 Napisano 15 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 No wiec wszystko jasne. JKB dziękuję za dokladniejsze wyjasnienie
sly6 Napisano 15 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 Paulina tak piszemy od wielu dobrych lat na forum ze podejmujac prace nielegalna na pobycie turystycznym jest sie nielegalnie w USA.
Paulina_89 Napisano 15 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2013 Paulina tak piszemy od wielu dobrych lat na forum ze podejmujac prace nielegalna na pobycie turystycznym jest sie nielegalnie w USA. No, ok, moze mi umknęło. W końcu nigdy nie byłam zainteresowana tematem podjęcia pracy podczas pobytu na wizie turystycznej. Wystarczyło mi wiedzieć, że tego robić nie wolno i znać konsekwencje takiego działania.
pelasia Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 Oj czy gdzieś pisze że zostaniemy tam nielegalnie? oj.......... nie upraszczaj tak wszystkiego ;-) jednak że pozwolę sobie stwierdzić - lepsze życie nielegalne w Usa niż w tym momencie legalne w Polsce. A co Ty myslisz, ze noworodka wezmiesz z porodowki do samolotu? Te 6 miesięcy , jeśli w ogóle tyle dostaniesz mogą ci nie starczyć aby wrócić o czasie. Przynajmniej bądź szczery i przyznaj sie, ze rozwazacie nielegal.
jkb Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 Zawsze można przedłużyć o kolejne 6 miesięcy
pelasia Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 No tak, bo przewaznie zwiedzanie trwa okolo roku ha ha ha Kurcze w takim razie ja nigdy nie jechalam niczego zwiedzac, bo moje wakacje to najczesciej 2-3 tygodnie
Joanna30 Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 Zawsze można przedłużyć o kolejne 6 miesięcy I w uzasadnieniu podać, że żona w 8-9. miesiącu ciąży nie będzie przecież podróżować tyle godzin samolotem Joyanna - dzięki za wyjaśnienia odnoścnie ubezpieczenia
jkb Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2013 I w uzasadnieniu podać, że żona w 8-9. miesiącu ciąży nie będzie przecież podróżować tyle godzin samolotem Dokładnie! To podpada pod humanitarian grounds
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.