Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Tak. Na 90% stacji nie zaplacisz PL karta, wkladajac ja do dystrybutora - w moim wypadku byly to karty Pekao SA i mBank. Zlotowe i walutowe. Musisz isc do kasy i powiedziec, ze chcesz zatankowac za np. 100$ i gosc Ci te karte obciaza na 100. Jesli zatankujesz za mniej, to tylka taka kwota zostanie pobrana. Ale ja staram sie ZAWSZE miec gotowke, bo juz zdarzylo sie, ze zadna z 7 kart, ktore mam, nie chciala zadzialac (Chevron), a bak byl pusty.
KaeR Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Tak. Na 90% stacji nie zaplacisz PL karta, wkladajac ja do dystrybutora - w moim wypadku byly to karty Pekao SA i mBank. Zlotowe i walutowe. Dodam... bo użycie karty w dystrybutorze często potwierdza się kodem pocztowym. Ten z polski ma inny format.
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Ale potrafi dzialac - sprawdzilem na sobie ostatnio. Mimo ze wiem, ze na 99% nie zadziala, to zawsze probuje - i sie udaje czasami.
KarolNOW Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Czyli co? Kasa w zęby i przed tankowaniem zostawiamy np 100USD a po tankowaniu wracamy po resztę? Nie za bardzo widzi mi się zostawianie obcej osobie karty na czas tankowania. Czy może jestem przewrażliwiony ?
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 1. Tak 2. Nie musisz zostawiac - oni preautoryzuja dana kwote i karte zabierasz. Ale w takich momentach, wole pkt.1.
KaeR Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Czyli co? Kasa w zęby i przed tankowaniem zostawiamy np 100USD a po tankowaniu wracamy po resztę? Nie za bardzo widzi mi się zostawianie obcej osobie karty na czas tankowania. Czy może jestem przewrażliwiony ? Powiesz, że za $30 to po 30 przestanie pompować i tyle. Raz musiałem zapłacić sprzedawcy, bo nie chciało mi czytać karty. Oczywiście karty nikomu nie zostawiasz. To tak jak z napiwkiem przy karcie. Dajesz kartę raz, dopisujesz napiwek, i dodają napiwek do kwoty na karcie.
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Nie ma sprawy. Ja zawsze wyznaje jedna zasade - gotowka musi byc. Podalem kwote 100$, bo akurat ostatnio jezdzilem autem, gdzie tankowanie kosztowalo ok. 100$ Jeszcze cos: raz zdarzylo sie, ze musialem zostawic karte, albo "do widzenia" - stacja BP obok JFK.
KarolNOW Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Dziękuje za info. Przepraszam za być może śmieszne pytania ale to mój pierwszy raz w USA Jeszcze jedno pytanie. Czy Universal Studios jest warte tych 550 PLN ? Komuś z Was nie przypadło do gustu czy też jest to obowiązkowe miejsce do odwiedzenia ?
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Moze Ci to tez sie przyda - wyplata 200$ z bankomatu (karta USD PekaoSA), byla obciazana prowizja ok. 8$ w PL. Wyplacalem zawsze, gdy jedyna metoda platnosci na stacji byla gotowka - staraj sie zawsze miec pare setek ze soba. Gdybym raz nie mial na stacji w Pasadenie, to bym tam utknal... Bankomatu akurat nie bylo. Jedna atrakcja mnie "zniszczyla": Transformers 3-D ride. To jest NIESAMOWITE - i mowie to ja, ktory nawet filmu nie widzial! Warto sie tym przejechac. Ale ogolnie, to jakos bez szalu, jak dla mnie. A najwieksza porazka bylo San Diego ZOO - co kto lubi - ja jestem zepsuty ZOO w Singapurze (super), ale w SD nie bylo NIC, co by mnie jakos zachwycilo, zwierzeta nie chcialy wylazic, bo bylo ze 36-38 stopni, itd. Co wiecej: - badz jak najwczesniej rano - nie warto placic za ten najdrozszy parking - jesli zaraz za brama do Univ Studios bedzie stal klient i robil "survey", warto poswiecic 10 minut na odpowiedzi na pytania i dostac express pass na wybrana atrakcje - najwieksze kolejki sa do objazdu studia autobusem - i na to polecam to wykorzystac - w szczycie do 2-3h stania. Warto tez doplacic do VIP pass (jesli nie bedziesz z samego rana) - ta sama uwaga dotyczy Six Flags Magic Mountain
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.