Robert1992 Napisano 8 Marca 2016 Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 planuje znów ubiegać sie o wize i nie wiem co zaznaczyć bo ucze sie w szkole i jednocześnie prowadze gospodarstwo rolne a niemożna przecież obydwu zaznaczyc
sly6 Napisano 9 Marca 2016 Zgłoś Napisano 9 Marca 2016 Napisz co jest lepsze korzystniejsze resztę powiesz
Michael1 Napisano 13 Marca 2016 Zgłoś Napisano 13 Marca 2016 Witam Lecę do Kanady, dokładnie do Vancouver - mam tam rodzinę. Przy okazji chcemy pojechać do Seatle. Mam kilka pytań odnośnie ds160: Q: Have you made specific travel plans? Jeśli odpowiem, że TAK, to bym musiał podawać informacje takie jak, dokładna data, miasto przylotu - no właśnie o to chodzi, że nie lecę bezpośrednio do USA z PL. Jeśli odpowiem NIE, są mniej szczegółowe pytania, ale jest też pytanie o miejsce pobytu/adres. Z Kanady jedziemy kamperem, więc w hotelach nie będziemy nocować. Czy jeśli podam jako adres ogólnie Seatle to będzie problem? Druga sprawa U.S. Point of Contact Information Nie mam znajomych, rodziny w Stanach. Najbezpieczniej jest faktycznie wpisać adres jakiegoś hotelu w rubryce Organization Name?
sly6 Napisano 14 Marca 2016 Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 no ale bedziecie prakowac w jakims miejscu i tam nocowac?to miejsce mozesz wpisac a co do wpisania miasta to tak mozesz wpisac
Henryczek Napisano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam, mam do Was pytanie... Otoz wypelnilem wniosek ds - 160, zaznaczyłem płeć MALE ale nie wyświetlily mi się pytania, które są przypisane właśnie do męskiej płci (konkretne plany wyjazdu, zatrudnienie w ciągu 5 lat, szkoły, znajomość języków, wojsko itd.) Czy moze to przez to, że mam 66 lat i jestem już emerytem ? I jeszcze jedno pytanie... Staramy sie o wize wraz z zona. Zależy mi aby rozmowa z konsulem odbyła sie dla nas obydwojga w jednym czasie - czy wystarczy jesli w panelu do wyznacznia spotkania zarejestruje sie tylko zona i doda mnie do spotkania z konsulem? Wtedy system policzy chyba oplaty podwojnie. Czy lepiej zalozyc dwa konta i umawiac sie oddzielnie?
ilon Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 Mozecie zalozyc jeden profil i z jednego profilu umowic i zaplacic za wiecej osob.
Kasiaa82 Napisano 29 Maja 2016 Zgłoś Napisano 29 Maja 2016 Witam Wypełniam wniosek o wizę i mam pytanie. Otóż moja mama i siostra są w Stanach i nie wiem co mam wpisać w rubrykach na pytanie jaki jest ich status u usa, obie posiadają pozwolenie na pobyt i pracę , wpisać noimigrant czy other?
sly6 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 To jaki rodzaj wizy maja-status mają na terenie USA? Podaj to Ci napiszemy co zaznaczyć.
Kasiaa82 Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Wczesniej były nielegalnie , teraz mają pozwolenie na pracę i pobyt, karta EAC. I jeszcze jedno pytanie, kilka lat temu dostałam odmowę wizy ale nie pamiętam uzasadnienia, co wpisać ?
Joanna30 Napisano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Musisz wiedzieć, na jakich zasadach tam są. Nam nie musisz pisać, ale we wniosku musisz to wyjaśnić. I - jeśli legalizowały swój pobyt z wizy, z której nie powinny (bo jak samo mówisz, były nielegalnie), to licz się z tym, że konsul może podejrzewać, że Ty zrobisz tak samo. A co do uzasadnienia odmowy, to wpisz, że nie pamiętasz. A starałaś się, kiedy one były turystycznie czy już nielegalnie? Wspominałaś o nich wtedy? Bo to wszystko musi się układać w spójną całość.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.