Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
57 minut temu, georg700 napisał:

Swoja drogą, nie rozumiem czemu mezczyzni musza wypelnic tyle rzeczy dotyczacych ostatnich iejsc pracy w ciagu 5 lat czy wszystkie ukoncozne uczelnie i licea... Jakby kobiet nie dotyczyło ;)

Hmmm, jak dobrze pamietam to przy aplikowaniu o J1 tez musialam to wypelniac ;>

• Odpowiedzi 531
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
9 minut temu, ilon napisał:

Hmmm, jak dobrze pamietam to przy aplikowaniu o J1 tez musialam to wypelniac ;>

Ja coś takiego o B1/B2 też wypełniałem 4 lata temu, straszna męka to było, szukanie wszystkich adresów itd. A moja dziewczyna przebrnęła przez ten wniosek szybko niemal jak przez wniosek do loterii wizowej :)

Uwaga: jeśli program w ramach wizy J jest sponsorowany przez rząd Stanów Zjednoczonych (kod programu zaczyna się od G1, G2, G3 lub G7) nie należy wnosić opłaty wizowej MRV fee.

Wyjaśni mi ktoś to zdanie? Ubiegam sięo J1, czy g1,2,3,7 to jakieś inne rodzaje wiz? Nie widzę nigdzie żadnego kodu programu. Btw. Strasznie nieintuicyjna strona naszej ambasady..

Napisano

Cześć,

Ile jest ważny wniosek DS-160 po jego wypełnieniu? Niedawno go wypełniłem, jednak muszę zaczekać kilkanaście dni, zanim będę mógł wybrać termin rozmowy z konsulem. Jak długo można zwlekać z wyborem terminu?

Z góry dzięki.

Napisano

W rubryce odnośnie wydania paszportu należy wpisać tak jak w paszporcie jest czyli Organ wydający (w moim przypadku) Wojewoda Wielkopolski i podać nazwę miasta Poznań? Czy tak jak w rzeczywistości odbierałem paszport czyli w miejscowości Nowy Tomyśl ?

Napisano

A gdy wybieram rodzaj wizy turystyczny i zaznaczam, że nie mam sprecyzowanych planów i później pojawiają się rubryki żeby wpisać miesiąc i rok w którym zamierzam przyjechać, miejsce zatrzymania się itd itp, a ja nie mam konkretnego adresu ani nic takiego ponieważ najpierw chce wyrobić wizę, a później wykupić wycieczkę prawdopodobnie z biura podróży to wtedy dopiero miałbym jakieś adresy itd, więc co tam wpisywać skoro nic takiego nie mam?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...