dziku1337 Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 Mam jeszcze jedno pytanie. W DS-160 jest sekcja "Current Employment". Jeśli ubiegam się o wizę H1B, zezwalającą na tymczasową pracę, to swojego przyszłego pracodawce powinienem uznać jako "Current employment", czy pracodawcę, dla którego aktualnie pracuję? Od Stycznia mam podpisaną umowę o zatrudnieniu (Podpisany offer letter) u przyszłego pracodawcy z terminem rozpoczęcia do uzgodnienia między nami (Uzgodniliśmy na 9 października). Oczywiście, mam także pracę w Polsce, która będzie trwała do połowy września.
andyopole Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 28 minut temu, dziku1337 napisał: Mam jeszcze jedno pytanie. W DS-160 jest sekcja "Current Employment". Jeśli ubiegam się o wizę H1B, zezwalającą na tymczasową pracę, to swojego przyszłego pracodawce powinienem uznać jako "Current employment", czy pracodawcę, dla którego aktualnie pracuję? Od Stycznia mam podpisaną umowę o zatrudnieniu (Podpisany offer letter) u przyszłego pracodawcy z terminem rozpoczęcia do uzgodnienia między nami (Uzgodniliśmy na 9 października). Oczywiście, mam także pracę w Polsce, która będzie trwała do połowy września. Ludzie za granice jadą a podstawowych slowek nie znaja! Current jest current. Podajesz obecnego pracodawce. No wiesz, tam gdzie teraz machasz łopatą! A nie tam gdzie będziesz zapieprzał przy azbeście.
dziku1337 Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 10 minut temu, andyopole napisał: Ludzie za granice jadą a podstawowych slowek nie znaja! Current jest current. Podajesz obecnego pracodawce. No wiesz, tam gdzie teraz machasz łopatą! A nie tam gdzie będziesz zapieprzał przy azbeście. Racja, zapomniałem, że nie jestem przecież zatrudniony od momentu podpisania umowy, tylko od daty rozpoczęcia pracy, stąd wynikało moje zakłopotanie. No cóż, błąd w sztuce
Majorek Napisano 8 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2017 Wybieram się ponownie po wizę, tym razem wpisany w formularzu jest narzeczony(obywatel) z którym też wylecę z Polski. Czy może iść ze mną do Ambasady? Czy to da jakiś plus?
Czołg Napisano 9 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 Dnia 08.07.2017 o 15:09, Majorek napisał: Czy może iść ze mną do Ambasady? Myślisz, że tak po prostu może z Tobą iść do ambasady na rozmowę z pracownikiem konsularnym? Nie wydaje mi się.
Majorek Napisano 9 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 hm, skoro to teren "jego" kraju i urząd, dlaczego nie może ktoś coś podpowie
pelasia Napisano 9 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 No ale nie wszedzie na terenie USA każdy sobie moze wejść gdzie chce, sa miejsca gdzie sa ustalone godziny czy spotkania. To nie sklep spożywczy tylko ambasada Z tego co pamietam kiedyś ktoś na forum pisał, ze na teren ambasady obywatel amerykański moze wejść ale nie do środka z tobą na rozmowę ( choc nie jestem pewna, poniewaz na stronie jest centralnie napisane, ze bez wcześniejszego umówionego spotkania nie wpuszczaja, nawet sprawy dotyczące obywateli)
sly6 Napisano 9 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 1 godzinę temu, Majorek napisał: hm, skoro to teren "jego" kraju i urząd, dlaczego nie może ktoś coś podpowie jego kraj i urząd lecz kiedyś takie osoby czekały w miejscu dla obywateli i rezultat byl taki ze jedni z wizami wychodzili a inni nie bo to Ty masz Konsula przekonać że wrócisz a nie obywatel bo jak zostaniesz to co mu grozi za to?nic
narcos29 Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 witam jak to pokonać,test weryfikacji zdjęcia przechodzi pozytywnie a później cały czas bląd....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.