malgorzata.m Napisano 28 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2018 Jedziemy służbowo grupą na targi i spotkania z kontrahentami. Nie wiem co ta nazwa ma określać - może nazwa firmy albo nazwa projektu na podstawie, którego organizowane są wyjazdy?
bajerka Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Witam uczestnikow forum. Jestem w trakcie wypelniania wniosku i zastanawiam sie czy w dziale dot. zawodu umieszczac info, ze poza praca jestem wolontariuszka. wiaze swoje przyszle plany z ta organizacja takze jest to wazne dla mnie, a byc moze i dla konsula.. BEde wdzieczna za podpowiedzi.
sly6 Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 11 godzin temu, bajerka napisał: Witam uczestnikow forum. Jestem w trakcie wypelniania wniosku i zastanawiam sie czy w dziale dot. zawodu umieszczac info, ze poza praca jestem wolontariuszka. wiaze swoje przyszle plany z ta organizacja takze jest to wazne dla mnie, a byc moze i dla konsula.. BEde wdzieczna za podpowiedzi. Niby praca nie płatna a różnie może być to odebrane. Jak wolisz to zaznacz.
bajerka Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 dziekuje za szybka odpowiedz, bardzo doceniam Wasza pomoc! Niestety troche sie zakrecilam w tej rubryce bo mam aktualnie 2 prace na mniejszy etat, oraz ten wolontariat, a w DS160 jest tylko miejsce na podanie jednego kontaktu. + miejsce by opisac obowiazki. Czy bedzie ok wpisac 3 prace w tym malym okienku? czy tylko wybrac 1 prace a o reszcie pomowic ewentualnie z konsulem przy spotkaniu?
bozennastanczyk Napisano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2018 BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC !!!!! JESTEŚCIE WSPANIALI !!!!!!
Małgorzata101 Napisano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2018 Czy ktoś spotkał się z sytuacją dokonania wpłaty i ustalenia spotkania z konsulem z błędnym numerem ID DS160? (błędna kolejność wypełniania). Gdy termin umówiony czy moźna jeszcze bez sankcji skorygować ten numer bez przesuwania spotkania? Z góry dziękuję
florencja Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 Witam! Jeśli wniosek ds-160 wymaga podania miasta, w którym został wydany mój paszport ("city where issued"), a w moim paszporcie widnieje tylko rubryka "Organ wydający: wojewoda kujawsko pomorski /2/", to mam wpisać "Bydgoszcz", bo to stolica województwa i siedziba wojewody? Wpisałam "Bydgoszcz"... Zaczynam panikować, ponieważ rozmowę z konsulem już umówiłam i nie naniosę ewentualnej korekty. Czy to przejdzie? Czy mogę dostać odmowę z powodu ewentualnego błędu? Z góry dziękuję za odpowiedź. PS Prześledziłam tematy za pomocą lupki. Znalazłam odpowiedzi, ale rozbieżne. Ci sami użytkownicy doradzali raz jedną, raz drugą opcję. W internecie też różnie ludzie piszą....
andyopole Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 59 minut temu, florencja napisał: Witam! Jeśli wniosek ds-160 wymaga podania miasta, w którym został wydany mój paszport ("city where issued"), a w moim paszporcie widnieje tylko rubryka "Organ wydający: wojewoda kujawsko pomorski /2/", to mam wpisać "Bydgoszcz", bo to stolica województwa i siedziba wojewody? Wpisałam "Bydgoszcz"... Zaczynam panikować, ponieważ rozmowę z konsulem już umówiłam i nie naniosę ewentualnej korekty. Czy to przejdzie? Czy mogę dostać odmowę z powodu ewentualnego błędu? Z góry dziękuję za odpowiedź. PS Prześledziłam tematy za pomocą lupki. Znalazłam odpowiedzi, ale rozbieżne. Ci sami użytkownicy doradzali raz jedną, raz drugą opcję. W internecie też różnie ludzie piszą.... Pisz BYDGOSZCZ a na rozmowie popros zeby glosno i wyraznie przeczytal….
cee Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 Taka blachostka nie wpłynie na decyzję konsula. Odbierałaś paszport w Bydgoszczy to piszesz Bydgoszcz.
florencja Napisano 18 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 1 godzinę temu, andyopole napisał: Pisz BYDGOSZCZ a na rozmowie popros zeby glosno i wyraznie przeczytal…. dobre. Godzinę temu, cee napisał: Taka blachostka nie wpłynie na decyzję konsula. Odbierałaś paszport w Bydgoszczy to piszesz Bydgoszcz. No właśnie odbierałam w oddziale w Toruniu - w delegaturze, ale chyba miasto wydania to Bydgoszcz, bo wojewoda tam urzęduje?? Nie wiem już sama. Ech... Jeśli pomyliłam tak miasta, to wciąż jest błahostka?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.