Joanna30 Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Nic nie pomaga, ani nie załatwia. Być może jedynie za dodatkową opłatą wypełnia za Ciebie wniosek wizowy. Co jest kompletnie bez sensu, bo i tak będziesz musiał im podać wszystkie informacje, więc chyba lepiej samemu je wpisać, zamiast płacić dodatkowo, prawda? I tak osobiście będziesz musiał się stawić przed konsulem, więc tym lepiej samemu wypełnić wniosek.
misfer Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 biuro podróży wystawia jeszcze dokument że wycieczka jest organizowana, ale jak konsul nie zapyta Cie o coś potwierdzającego wyjazd to ten papier jest nic nie warty
shmehr Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Ty chcesz na Alasce sobie poradzić w pojedynkę żyjąc w dziczy, a wizy nie umiesz sobie ogarnąć?! No chłopie...
janpalony Napisano 7 Maja 2013 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Podstawowe pytanie: umiesz wypatroszyć łosia ?!
cali_ Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 A czy program W&T nie jest tylko dla studentów? Jedni marzą o ciepłych krajach, ja o Alasce. Nie dlatego, że, że podoba mi się nazwa... Widocznie nie wszyscy mnie rozumieją... W tamtym roku skończyłem technikum i wyjechałem do Niemiec, gdzie pracuję do dziś. Gdyby ktoś mógł mi przybliżyć dokładniej jak funkcjonuje W&T, będę wdzięczny. http://www.jobster.pl/20/13_zasady-work-and-travel-usa google naprawdę nie boli. Czesto sa oferty na Alasce i jakos tabunu chetnych nie ma na te rejony, wiec masz szanse.
Cedrus Deodara Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Dawidek tak od 3 lat nie pisze? Może siedzi już w tym domku nad rzeczką w Alasce? Witam wszystkich. W sumie to mam w rodzinie podobny przypadek jak ten Dawidkowy i dlatego zaglądnąłem do Was. Niektórzy naprawdę potrafią być zdeterminowani. Osoba o której piszę to gość, który zarabia 2500 zł miesięcznie (na rękę), samotnik i marzyciel - pragnie żyć w dziczy na Alasce. - wiek - 33 lata, - język angielski - poziom zerowy, - umiejętności oprawiania dzikich zwierząt - nigdy nie oprawiał choć zaklina się, że bez problemu by to zrobił (wszystkie sezony emitowanego serialu "Klan z Alaski" na Discovery Channel i temu podobne zaliczone), - umiejętność budowy drewnianego domu - posłużę się cytatem: "przecież prostokąt, czy kwadrat na ziemi potrafię odmierzyć" choć przyznać muszę, że pracował przy remontach domów, potrafi ścianę działową postawić, radzi sobie w pracach wykończeniowych, jednak z budowlanką sensu stricte styczności nie miał. Jak ocenicie - ma chłopak jakąś szansę? Załóżmy, że wylosuje wizę, czy zdąży w ciągu np. 3 lat zaoszczędzić na wyjazd, zakup działki, sprzętu (sprawdziłem - można już za 5 tysięcy dolarów kupić działkę na Alasce), nauczyć się j. angielskiego w stopniu, który pozwoli mu na dogadanie się w urzędzie, by kupić działkę i załatwić wszystkie zezwolenia na budowę, polowanie, itp., nauczyć się wszystkiego co mu będzie niezbędne, by przeżyć w takich warunkach? Pozdrawiam!
pelasia Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Jak czlowiek zdeterminowany to moze i jakos da rade, w koncu Alaska tez dla ludzi, choc pewnie po krotkim czasie zmieni zdanie i biegiem bedzie szukal cywilizacji. Ja poznalam takie wynalazki w zyciu, ze mozna by sie zastanawac jak oni droge do domu codziennie znajduja. A jakos zyja...
karina Napisano 7 Marca 2016 Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Znam kobiete, ktora kupila dom na Alasce. Cos jakby motel. Mowi, ze nigdy by sie nie przeprowadzila z powrotem do NY. Kazdy lubi cos innego
jkb Napisano 7 Marca 2016 Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Osobiscie bylem na Alasce i tam jest pieknie! Z zona marzymy by sie tam kiedys przeprowadzic
andyopole Napisano 7 Marca 2016 Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Znam kobiete, ktora kupila dom na Alasce. Cos jakby motel. Mowi, ze nigdy by sie nie przeprowadzila z powrotem do NY. Kazdy lubi cos innego Do mieszkania prawie każde miejsce jest lepsze niż NYC powiedziała moja zona,która mieszkała tam 18 lat. Ale żeby się o tym przekonac, trzeba się stamtąd wyprowadzić, inaczej pozostaje się w nieświadomości tego faktu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.