Rademedes Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Pytanie jest takie, ile przebywalas nielegalnie w USA? Wiecej niz pol roku? Wiecej niz rok? Odpowiednio zakaz wynosi 3 lata lub 10 lat od momentu opuszczenia USA.
iwot Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Bylam okolo 8 lat czyli zakaz wjazdu powinien byc 10 lat ale na odmowie wizy nie dostalam tego
Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Ty nie dostałaś wizy za poprzednie przesiedzenie i za okłamanie konsula (na Twoje szczęście, bo za to można dostać dożywotniego bana). Może konsul miał lepszy dzień i dał Ci po prostu za zwykły brak więzi. Bana masz na pewno. No, ale o tym dowiesz się, kedy już zostaniesz wezwana do konsulatu na rozmowę. A kiedy Twój mąż złożył papiery?
iwot Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 pierwsze aplikacje w tamtym roku w kwietniu ,w grudniu oni przyslali znowu cos do wypelnienia i teraz znowu jakas aplikacje, ja musialam doslac mu zapytanie o niekaralnosci, zdjecia i akt urodzenia
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 a narazie bedziesz wysylac papiery,formularze i czekac na rozmowe jesli mozesz to zacznij czytac o waiver ,przyda sie na przyszlosc
iwot Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 jak dlugo to trwa po zlozeniu wszystkich papierow do rozmowy w ambasadzie
karina Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 powiedzial mi kiedy wrocilam a we wniosku wizowym napisalam ze wrocilam w terminie czyli sklamalam,czyli powinnam dostac paragraf 212 Jesli maja to w systemie to masz jeszcze klamstwo do oficera imigracyjnego... pierwsze aplikacje w tamtym roku w kwietniu ,w grudniu oni przyslali znowu cos do wypelnienia i teraz znowu jakas aplikacje, ja musialam doslac mu zapytanie o niekaralnosci, zdjecia i akt urodzenia Teraz pojdziesz do ambasady gdzie odmowia Ci wize i kaza sie starac o waiver. Waiver sklada sie w USA, trzeba miec do tego podstawy. Czas rozpatrywania to kilka miesiecy. Klamstwo, jesli wyszlo na jaw, bedzie Ci moglo zaszkodzic w ubieganiu sie o waiver - moga Ci zarzucic, ze probowalas oszukac konsula.
KaeR Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Mam szybkie proste pytanie, żeby potwierdzić co wyczytałem. Po ślubie z USC, będąc "in-status" z innego paragrafu i wysłaniu I-130 i I-485, można siedzieć w USA oczekując na interview nawet jak się wyleci na out-of-status w międzyczasie? Dobrze opisany przypadek mówił o H1B-->ślub-->koniec H1B i wysłanie papierów (ten sam miesiąc, ale nie mówi czy wysłanie nastąpiło po koncu wizy czy przed)-->interview-->approval. Czy jak jedno EAD wygaśnie (np. po interview lub przed) zanim przyjdzie nowe trzeba przerwać pracę i czekać na nową kartę?
kzielu Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Concurrent AOS filing daje Ci możliwość czekania w US ale musisz w momencie wysłania być w US. Jak zostaniesz AP, to możesz sobie latać ile chcesz... Nie wiem czy o to pytales... Jak EAD wygaśnie to prace musisz przerwać, niemniej jednak zawsze możesz poprosić o nowy....
KaeR Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Concurrent AOS filing daje Ci możliwość czekania w US ale musisz w momencie wysłania być w US. Jak zostaniesz AP, to możesz sobie latać ile chcesz... Nie wiem czy o to pytales... Jak EAD wygaśnie to prace musisz przerwać, niemniej jednak zawsze możesz poprosić o nowy.... Dziękuję za odpowiedź. Tak chodziło mi, żeby przez cały okres czekania być w USA. To dopytam, kiedy mogę poprosić o nowy EAD (zakładając, że pierwszy był np. z H1B) po złożeniu papierów, interview czy gdzieś pomiędzy? Na stronie, którą czytałem było to umieszczone pod interview, ale jednoznacznie nie wynikało, że po nim, ale na logikę wychodzi, że po(czyli interview powinno wypadać 90 dni przed koncem poprzedniego statusu, żeby zachować ciągłość pracy). Powinienem uważniej czytaj tiajmlajny na VJ.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.