Skocz do zawartości

Dv2014 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2014?  

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2014?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 616
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Widząc po tobie Dżoana że jesteś jakąś nauczycielką,jestem dobrze pojetna i wszystko rozumiem wiem co to jest ruch bezwizowy i wiem jaka jest roznica między wiza turystyczną a emigracyjna sama miałam turystyczną.

Napisano

Widząc po tobie Dżoana że jesteś jakąś nauczycielką,jestem dobrze pojetna i wszystko rozumiem wiem co to jest ruch bezwizowy i wiem jaka jest roznica między wiza turystyczną a emigracyjna sama miałam turystyczną.

To już zupełnie nie rozumiem Twojego postu o zniesieniu wiz i że to miałaby być jakaś szansa dla tych, co nie zostali wylosowaniu w loterii... Ale ok. Cieszę się, że wszystko rozumiesz.

A nauczycielką nie jestem.

Jeśli chciałaś mnie rozbawić "Dżoaną", to Ci się udało :)

Przepraszam, że staram się odpowiadać na pytania forumowiczów. Może nie powinnam tego robić i pozwolić Wam samym odnaleźć odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Napisano

Tak jest

W nowej reformie ustawy imigracyjnej, ktora notabene jest omawiana w rzadzie US w tej chwili jest wzmiana o zniesieniu wiz i wyeliminowaniu loterii na zawsze.

Jest tez prawo do sprowadzania i uznawania malzonkow tej samej plci.

Tylko czy ustawa przejdzie w takiej formie jesli przejdzie

Napisano

W nowej reformie ustawy imigracyjnej, ktora notabene jest omawiana w rzadzie US w tej chwili jest wzmiana o zniesieniu wiz i wyeliminowaniu loterii na zawsze.

Ale o zniesieniu wszystkich wiz?

Nie czytałam projektu, więc sorry za wprowadzanie w błąd.

Napisano

ok nie bedzie tzw wklejek w paszporcie a bedzie rozmowa na granicy ,i jak kazdego wpuszcza?

kto sledzi ruch bezwizowy do Kanady od 1 marca 2008 to wie jak bywa czasami tam na granicy i sa osoby ze Kanade poznaly na lotnisku

a jak duza liczba osob zostanie w USA nielegalnie to szybko wprowadza wizy ..

Nikt wiz innych nie zniesi Polakom niz turystyczne i takie cos jest w ustawie :)

jesli to przejdzie

Nadal beda na nauke,prace i pobyt staly :)

te wizy zostaja nadal

Napisano

Małe pytanie - czy wylosowane osoby to w większości samotni czy całe rodziny?

Proszę o kontakt osoby samotne na privie -> mam troszkę pytań.

Ten człowiek jest bardzo ciekawski. Ode mnie próbował wyciągnąć takie informacje: czy bylismy w us, jak długo, jakie wykształcenie mamy, ile zarabiamy, gdzie pracujemy, gdzie mieszkamy, jakie mam plany na US, czy mamy wizy turystyczne (na jak długo i od kiedy).... Nie wiem po co temu komus takie informacje o mojej rodzinie. Ale wg tego ktosia to są cytuję : "takie tam wiesz - podstawowe".

Tylko jedną słowo cisnie mi się na usta, ale nie chcę nikogo obrażać. Tym bardziej, że nie znam tej osoby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...