Nalesnick Napisano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2013 no Violonczela: gotowa już? zrob sobie chek-in online i wydrukuj boarding pass i pamietaj co masz zrobic w niedlugim czasie po przylocie do Seattle powodzenia i miłego lotu
karusek Napisano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2013 Życzę, bezchmurnego nieba i szerokich przestworzy Violonczela, nie stresuj się. Powodzenia
Gość Violonczela Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Dziekuje za kciuki dojechalam szczesliwie i nie bylo tak zle, jak myslalam.... Otoz w Warszawie - trzeba bylo wydrukowac sobie boarding pass, wiec musialam wydrukowac, odprawa stala sie o wiele krotsza i sprawniejsza. Po przylocie do Amsterdamu odszukalam bez problemu tablice informacyjna i gat do Seattle. Gaty byly juz otwarte od godz. 8 a samolot mialam dopiero o 10.35, Musze przyznac, ze gdy zobaczylam jak kontroluja pasazerow lecacych do usa troche sie przestraszylam, nabralam oddechu i poszlam... Oficer wyznaczyl mi miejsce stojace, gdzie przeprowadzil ze mna rozmowe. Spytal sie czy mowie po angielsku, poprosilam go by mowil wolno. Pytania chyba standardowe, gdzie jade, do kogo, na jak dlugo, gdzie pracuje w POlsce,gdzie ta osoba pracuje, spytal mnie czy znam adres gdzie jade, akurat to znalam, o nr telefonu tez spytal, czy pakowalam swoj bagaz sama. Moja bagaz rejestrowy byl sprawdzany, bo mialam wszystko przekopane. Widzialam jak dziewczyna pokazywala laptop, wlaczala go, sprawdzali tez karte bankomatowa. Generalnie rozmowa mila. Aha, na koniec powiedzial ze dwa miesiace, to dlugo co bede robic przez ten okres i skad mam tak duzo urlopu. Powiedzialam ze chce z przyjaciolmi zwiedzic zachodnie wybrzeze... podroz troche sie dluzyla ale takie to uroki dlugich lotow. Przemile ekipa. Duzo , jak dla mnie, jedzenia. W Seattle, znow kontrola, krotsza - pytania typu; kim jest ta osoba do ktorej lece no i co robie w PL i tyle. Bagaze , oddaje po drodze deklaracje celna i to wszystko. Wiza , standard na 6 miesiecy. Aha, nikt nie klaskal... . Pozdrwiam z Beaverton
Big Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Mam pytanie: z jakiej okazji Ciebie przepytywano w AMS? Kim byli Ci ludzie? Sprawdzali karte bankomatowa? Co to znaczy? Ja mialem kontrole w Zurichu, ale byla to tylko dokladna kontrola podrecznego bagazu.
Nalesnick Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Pozdrwiam z Beaverton No to witamy w wielkiej Ameryce. Jak pierwsze wrażenia?
sly6 Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Big zapoznaj sie dobrze z forum,jest pare postow na temat tych rozmow na Schipol Tak samo jest jak lecisz do Kanady
Gość Violonczela Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Mam pytanie: z jakiej okazji Ciebie przepytywano w AMS? Kim byli Ci ludzie? Sprawdzali karte bankomatowa? Co to znaczy? Ja mialem kontrole w Zurichu, ale byla to tylko dokladna kontrola podrecznego bagazu. To byli amerykanie. Nie tylko mnie wypytywali, rozmawiali z wszystkimi. Nie wiem z jakiej okazji, trzeba by o to zapytac bardziej wtajemniczonych na forum. Karte sprawdzali, nie moja, ale widzialam jak kobieta wyciagala z portfela i dawala oficerowi. Trudno mi powiedziec po co na co...Bagazu podrecznego nie ogladal, pytal sie tylko czy mam jedzenie, kamere, laptop.
Gość Violonczela Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 No to witamy w wielkiej Ameryce. Jak pierwsze wrażenia? witam Tutaj ciagle pada, jest troche zimno..,jak dla mnie. Krajobraz przypomina mi moje tereny,Ustron, Wisla. Fajne szerokie drogi, duzo duzych aut, Taka poza tym, to jeszcze malo widzialam....mam duzo czasu na zwiedzanie... Niebawem wylatuje do Meksyku wiec bede mogla powiedziec wiecej... A tak poza tym (pytanie do zorientowanych), lecac tam, nie musze sie martwic o przekraczanie granicy, majac paszport biometryczny, prawda? A jakie sa Twoje wrazenia ? pozdrawiam
Big Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Jesli Amerykanie, to sprawa jasna. Do Meksyku wlatujesz podobnie jak do USA - nawet kolejki sa identyczne
sly6 Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 od pewnego czasu wiz nie ma do Meksyku i pamietaj ze mozesz wrocic na tym samym I-94 do USA do max 30 dni to moga byc rozmowy takie jak na Okeciu jak sie leci Lotem bezposrednio ze urzednik rozmawia i ocenia czy mozesz leciec
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.