tomey Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano dziś, 11:41 tomey, dnia 01 Kwie 2014 - 11:33, napisał: Mick, na jedno wychodzi. Wiza ma ważność 6 m-cy, nie ważne od kiedy, i w tym czasie trzeba wyjechać 6 miesięcy? A nie 180 dni? Głupi, ale ważny szczegół Nie wiem jak wygląda taka wiza ale jeśli np. jest napisana data wydania 1 marca i ważność 180 dni to można sobie policzyć, że to będzie około 6 miesięcy czyli do końca sierpnia... i będzie zonk
Joanna30 Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie trzeba niczego liczyć. Na wizie będzie napisane do kiedy jest ważna.
sly6 Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 widze ze pytania wracaja jak bumerangi a sa na nie odpowiedzi na forum miqhs co do wizy to sluzy Ona do wlotu i tyle-masz sie zmiescic w tym czasie do kiedy jest wazna,na lotnisku dostaje sie pieczatke i juz na 2 dzien mozna wracac ..ta pieczatka jest wazna 1 rok i mozna na niej wrocic do USA,jedynie nalezy sie liczyc z tym ze na lotnisku w USA mozna miec dluzsza rozmowe-czasami tak jest czy tez np w Europie beda sie pytac czy naprawde masz prawo leciec na tej pieczatce,pare postow na forum bylo o przesiadce i pieczatce w paszporcie
Gość miqhs Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 no tak, wiem, że sporo jest już na forum, czasem się nie chce szukać....sorry tak przy okacji to bardzo mi się tutaj podoba, mnóstwo rzeczy się dowiedziałam i cieszę się, że można uzyskać informacje zarówno od wyjeżdżających jak i przebywających już w Stanach osób, a mówią że Polacy sobie nie pomagają
Gość miqhs Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 A! Jeszcze jedno (szukałam na forum żeby nie było). Jak to jest z ZUSem w Polsce? Mamy z mężem działalność gospodarczą i nie wiemy, czy zawiesić działalność, czy dalej opłacać ZUS? Czy olać? Jakoś do nas nie dociera, że lecimy...na zawsze
sly6 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 a to juz od Was zalezy ,mozecie zawiesic dzialanosc nawet jak bedziecie leciec na pare miesiecy
Partners Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 WitamProponuję zamknąć. Interpretacja zawieszenie działalności dla ZUS obowiązuje dla działalności sezonowych. Można się obudzisz po kilku latach z zaległością wobec ZUS, którą bardzo trudno przedawnić.Jak to bywa w Polsce czyli "Państwo w Państwie". Pozdrawiam
Gość miqhs Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 właśnie, bo czy wyjeżdżając do USA mamy nie płacić ZUS i pozbyć się praw do emerytury, czy to regulują jakieś przepisy? zachce się nam wrócić i co, tyle lat płacenia psu w d...
kzielu Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 właśnie, bo czy wyjeżdżając do USA mamy nie płacić ZUS i pozbyć się praw do emerytury, czy to regulują jakieś przepisy? zachce się nam wrócić i co, tyle lat płacenia psu w d... Pozbyc to sie chyba nie pozbyjecie - po osiagnieciu wieku emerytalnego cos tam dostaniecie z tym ze nie bedzie to duzo... Po raz pierwszy zdaje sie ktos poza mna poruszyl ten problem - wyjezdzajac w wieku dwudziestu kilku lat to nie jest wielki problem, ale przy emigracji w wieku pozniejszym, zostaje mniej czasu na uzbieranie czegokolwiek w US (i trzeba byc jeszcze swiadomym ze bez odkladania na cos w rodzaju 401k nie dostanie sie praktycznie nic) a o kasie z polski mozna praktycznie zapomniec podejrzewam...
MARCIN40 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, INFO DLA WSZYSTKICH ZAŁATWIAJĄCYCH ODPISY ZUPEŁNE AKTÓW URODZENIA !!! Osoby starające się o wyjazd za granicę do pracy oraz dzieci, które mają podjąć naukę w innym kraju są zwolnione z opłaty za wydanie odpisu zupełnego aktu urodzenia. Sprawdzone. Czytajcie i oszczędzajcie. Pozdrawiam Wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.