Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Michalek, spokojnie! Jeżeli masz wszystkie papiery ok i spełniasz wymagania loterii to na 99,9% wizę masz! To na ogół krótka rozmowa (może 10-15 min.)

Dłużej się czeka niż rozmawia.

Przed rozmową pamiętaj, żeby zarejestrować się w TNT.

Gdzie się zalogować?

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No dzięki. Są jeszcze jakieś inne niespodzianki nie wspomniane wcześniej bo chciałbym wiedzieć wcześniej.

Mam już tak:

- akt urodzenia

- niekaralność

- badania

- dyplom

- zalogowałem się na stronie i wybrałem punkt odbioru paszportu

Czy coś jeszcze zostało?

Jesteś sam, czy masz żonę?

Bo wtedy jeszcze akt małżeństwa.

oraz zdjęcia - ale pewnie ci powiedzą, że nie trzeba.

Napisano

Witam,

Jestem nowa na forum, choc anonimowo sledze od dawna.

Tez jestem w gronie wylosowanych (a raczej moj maz), jednak nr mamy wysoki, okolice 32***.

Z roznych powodow osobistych wniosek wyslalismy dopiero poczatkiem wrzesnia, wiec pewnie juz tym pozamiatalismy sobie szansę... ;)

Z tego co tutaj czytalam to o ile dostaniemy sie na rozmowe to bedą okolice wrzesnia 2014, tak?

Z kompletowania dok mamy poki co wszyscy (maz, ja + 2 dzieci) paszporty... i tyle.

Wszystkim szykujacym sie na rozmowe zycze powodzenia :)

Napisano

Jesteś sam, czy masz żonę?

Bo wtedy jeszcze akt małżeństwa.

oraz zdjęcia - ale pewnie ci powiedzą, że nie trzeba.

Jestem sam. Co z tymi zdjęciami bo przecież wysłałem dwa już.

Napisano

Jestem sam. Co z tymi zdjęciami bo przecież wysłałem dwa już.

W wymaganiach dotyczących zdjęć jest punkt, w którym jest napisane, że zdjecia nie mogą być robione pozniej niż 6 miesiecy od daty rozmowy. Prawdopodobnie nie bedą wymagać nowych zdjęć ale warto miec extra 2 sztuki

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

Jestem nowa na forum, choc anonimowo sledze od dawna.

Tez jestem w gronie wylosowanych (a raczej moj maz), jednak nr mamy wysoki, okolice 32***.

Gratulacje

Z roznych powodow osobistych wniosek wyslalismy dopiero poczatkiem wrzesnia, wiec pewnie juz tym pozamiatalismy sobie szansę... ;)

Możesz napisac email lub zadzwonić czy Wasze dokumenty doszły i czy będą przetwarzane.

Z tego co tutaj czytalam to o ile dostaniemy sie na rozmowe to bedą okolice wrzesnia 2014, tak?

A ja bym obstawiał najpóźniej lipiec

Z kompletowania dok mamy poki co wszyscy (maz, ja + 2 dzieci) paszporty... i tyle.

Wszystkim szykujacym sie na rozmowe zycze powodzenia :)

Mamy jeszcze dużo czasu na kompletowanie brakujących dokumentów

Napisano

Chodzi o to, że na spotkanie wymagają zdjęć, a jak już tam pójdziesz to ci mówią, że są niepotrzebne, ehh

Nigdzie nie ma info o zdjęciach więc chyba nie będę robił kolejnych odbitek i płacił niepotrzebnie :)

Rozumiem że mam wszystko co potrzebuję i śmiało mogę ruszać na rozmowę. Co do samej rozmowy jakieś wskazówki? Jak się ubrać, jak zachować na wejściu itd. Taki savoir vivre w ambasadzie sami rozumiecie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...