Joanna30 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Nie. I gdybyś przeczytał te propozycje, do ktorych odnosił się link tu podany, to byś nie zadał takiego pytania. No, ale wiem... Po co czytac, jak można zapytać...
DjDexter Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Czytałem cały wątek od początku ale dokładnie nie znalazłem odpowiedzi. Dalej są to tylko przypuszczenia że dla emigrantów którzy przybyli tam przed 1 stycznia 2012. Sądziłem że ktoś coś może jeszcze wiedzieć.
jkb Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 W linku powyżej masz świeżo upieczoną propozycję reformy. Wiemy tyle, ile jest tam napisane...
DjDexter Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 A najbardziej zacząłem się zastanawiać nad tym po przeczytaniu tego artykułu http://www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/chca-zdazyc-przed-amnestia
KaeR Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 W tej ustawie musi być jakiś bezpiecznik, żeby nie pojawiło się nagle wielu osób jak DjDexter. Inaczej, mi też może się bardziej opłacać przejście na nielegal.
kzielu Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Jest - cala jest podstawa jest taka zeby nie sciagnac nastepnych 11 milionow nielegali - na szczescie...
DjDexter Napisano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Jasne to logiczne ale coś w tym musi też być
mikun Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 "a merit-based visa system based on education, employment and length of residence in the U.S." kompletnie chyba czegos nie rozumiem, zeby zostac rezydentem - GC by merit, bedzie sie dostawac punkty i sporo punktów za length of residence....to o co tu chodzi??? kwadratura koła ? chyba ze chodzi np o studiowanie i w ich mniemaniu jest to residence na wizie studenckiej ??? ale formalnie nie jest sie rezydentem...??? a co jak np maksymalna liczbę punktów w programie merit dajmy na to 100 punktów dostanie, ja wiem. z 700 tys osób z całego świata?albo liczac chinczyków i hindusów dobrze wykształconych dajmy na to ...z 17 milionów... losowanie? kolejna loteria? wtf ? siedzieli miesiąc nad tym draftem zamknieci dzień i noc i te ich wypociny to ja bym skonstruował chyba w jeden dzień jak i większość pewnie rezydentów tego forum...
Jackie Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 "a merit-based visa system based on education, employment and length of residence in the U.S." kompletnie chyba czegos nie rozumiem, zeby zostac rezydentem - GC by merit, bedzie sie dostawac punkty i sporo punktów za length of residence....to o co tu chodzi??? kwadratura koła ? chyba ze chodzi np o studiowanie i w ich mniemaniu jest to residence na wizie studenckiej ??? ale formalnie nie jest sie rezydentem...??? a co jak np maksymalna liczbę punktów w programie merit dajmy na to 100 punktów dostanie, ja wiem. z 700 tys osób z całego świata?albo liczac chinczyków i hindusów dobrze wykształconych dajmy na to ...z 17 milionów... losowanie? kolejna loteria? wtf ? siedzieli miesiąc nad tym draftem zamknieci dzień i noc i te ich wypociny to ja bym skonstruował chyba w jeden dzień jak i większość pewnie rezydentów tego forum... "Residence" w tym wypadku oznacza po prostu czas pobytu USA. Przypominam że jest to słowo które może mieć wiele znaczeń w zależności od kontekstu.
karina Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 Nam powiedziano, ze zakladajac, ze reforma wchodzi w takim ksztalcie jak jest teraz, to czas oczekiwania na jakikolwiek dokument z USCIS typu pozwolenie na prace, wydluzy sie do ok. - uwaga - 14-16 miesiecy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.