Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv 2015

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

krzychu ale po co masz szukac po gazetach

widze ze ilyia zamiast odeslac Cie do wypowiedzi Kariny cytuje gazete ;)

Sly6 to moze wrzucisz wypowiedz kariny. najlepiej do nowego tematu, ktory zalozylem

Ja pamietam, ze bylo cos takiego....spora wypowiedz, ale nie moge tego znaleźć. Dokladnie forum nie czytam.

• Odpowiedzi 723
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jak znajde czas to wrzuce tam ta wypowiedz...

bo jesli ktos ma wpisana date w d/s to ma problem .a mogl byc na J-1.to tez bylo pare razy napisane na forum -wspomniane

Napisano

Wniosek złożony po raz trzeci. Jeśli się nie uda trzeba będzie kombinować przez inne rodzaje wiz. Jak czytam posty niektórych tutaj to zastanawiam się jak oni poradzą sobie w US skoro wypełnienie krótkiego formularza online ich przerasta:)

Napisano

Mam pytanie co do tła zdjęcia. W wymaganiach opisane jest jako ''neutralne''. Zrobiłem zdjęcie na swoje nieszczęście nie założyłem garnituru, koszula jest jasna więc kontrast zanika. Przykładowy wycinek kompozycji naświetlenia sylwetki i tła:

t23h.png

Przejdzie?

Wiem, bezsensowne pytanie, ale lepiej być nadgorliwym co do kryteriów uczestnictwa.
(szkoda zakładać nowego tematu dla takiej głupoty, stąd pytanie tu)

Napisano

Mam pytanie co do tła zdjęcia. W wymaganiach opisane jest jako ''neutralne''. Zrobiłem zdjęcie na swoje nieszczęście nie założyłem garnituru, koszula jest jasna więc kontrast zanika. Przykładowy wycinek kompozycji naświetlenia sylwetki i tła:

t23h.png

Przejdzie?

Wiem, bezsensowne pytanie, ale lepiej być nadgorliwym co do kryteriów uczestnictwa.

(szkoda zakładać nowego tematu dla takiej głupoty, stąd pytanie tu)

Tu chodzi o ogólny kontrast zdjęcia a nie o kolor Twojej koszuli. Było by to zbyt rasistowskie jeśli ludzie czarnoskórzy musieli by zakładać biały garnitur a biali czarny:D

Napisano

ważne, żeby tło było mniej więcej jednolite, i aby wyraźnie było widać twarz. Zdjęcie jest ok, zawsze możesz jeszcze je sprawdzić przed wysłaniem w Photo Validatorze.

Cała ta strona do DV to wygląda jak by jej nie modernizowano od lat 90-tych. Żadnych nowych technologii tam nie ma, a błędów technicznych jest trochę. Photo Validator to może ci sprawdzić co najwyżej czy wielkość i rozmiar w pixelach zdjęcia jest OK, a nie ma żadnych zaawansowanych algorytmów, które mogłyby cokolwiek na tym zdjęciu sprawdzić.

Napisano

Moim zdaniem zdjęcie jest ok.

@arbo

A skąd wiesz że nie ma tam algorytmów co by mogły zdjęcie sprawdzić? Zapewniam Cię że nawet w latach 90 istniały algorytmy które by sobie z tym poradziły :) Czyli ze sprawdzeniem czy zdjęcie jest dobrze skadrowane, czy tło i kontrast jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...