Dejmos Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 hej, czy listy referencyjne z Polski będą w ogóle brane pod uwagę przez potencjalnych przyszłych pracodawców w USA? Bo nie wiem czy mam się o takowe starać czy sobie odpuścić Na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoc.
grape Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 dobra, to znowu ja... macie jakieś złote wskazówki jak szukać pracy z USA będąc jeszcze w Polsce ? Wydaje mi się, że Polski numer telefonu i adres odstraszają, niby mam możliwość podania amerykańskiego adresu, ale to by wskazywało, że już tam jestem... Komuś się udało znaleźć zatrudnienie jeszcze przed wylotem ?
Magdalena S Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 dobra, to znowu ja... macie jakieś złote wskazówki jak szukać pracy z USA będąc jeszcze w Polsce ? Wydaje mi się, że Polski numer telefonu i adres odstraszają, niby mam możliwość podania amerykańskiego adresu, ale to by wskazywało, że już tam jestem... Komuś się udało znaleźć zatrudnienie jeszcze przed wylotem ? Ja zamierzam podawać adres w USA + w cover letter jakąś adnotacje od kiedy będę w już na miejscu w US Kiedy wylatujesz?
grape Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 mam miesiąc wypowiedzenia, więc jak tylko znajdę pracę to najszybciej jak się da, a jak się nie uda znaleźć to w połowie października. Problem z cover letter jest taki, że nie zawsze jest na to miejsce w aplikacji... z drugiej strony mogę po prostu wpisać adres amerykański, ale to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania i sprawa się sypie troszku. Poza tym moja nadzieja trochę podupadła, bo po raz enty nie mogłam podać swojego wykształcenia, bo formularz nie przewidywał wprowadzania uczelni zagranicznych :/ Btw. trzymajcie kciuki! dzisiaj pierwsze interview z Ameryką xD
Sara Napisano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Przeglądam sobie moje wpisy i przypomniały mi się chwile gdy szukałam pracy prawie 3 lata temu. Jak wszystko się zmienia! Teraz dostaje ofertę interview kilka razy w miesiącu... bardzo dużo się nauczyłam jeśli chodzi o rynek pracy i wynagrodzenia. W tylko 2.5 roku wynegocjowałam 4 podwyżki, w tym jeden awans, łącznie $35k. Teraz stoję przed kolejnym awansem do roli menadżera naszego fianance departament i wszystko wskazuje na to ze za kilka miesięcy to już będzie oficjalne. Także od entey level do menadżera w 3 lata. Pisze o tym ponieważ jeśli ktoś się obawia amerykańskiego rynku pracy albo inni mu mówią jak to ciężko o dobra prace - nie dacie sobie wmówić. Z właściwa wiedza, nastawieniem, ciężko praca, i odwaga kariera Jest otwarta przed wami. jesli macie pytania (zwłaszcza jak poprosić o podwyżkę lub awans i ja dostać) dajcie mi znać. Postaram się pomoc. Jeśli nie prosisz - nie dostaniesz.
sly6 Napisano 12 Marca 2017 Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 jak jesteś warta,wart to dostaniesz awans,podwyżkę..
ilon Napisano 12 Marca 2017 Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 Sara jak dostajesz oferty interview razy w miesiacu? Przez portale typu linkedin czy jakas inna droga? Ja zaczelam pracowac we wrzesniu, pierwsza podwyzke dostalam po 3 miesiacach. Zastanawialam sie kiedy bylby dobry czas, zeby dostac jakas znow, ale zeby nie wyjsc na jakiegos dziwaka.
Sara Napisano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 Głównie LinkedIn. Mam tez swojego rekrutera, który co jakiś czas mi przesyła job descriptions, jeśli uważa że jest interesujące.
jkb Napisano 13 Marca 2017 Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 Popieram w 100%! Regularne rozmowy dotyczace wynagrodzenia to obowiazek, w szczegolnosci w pozadanych zawodach. Od kiedy wystartowalem w obecnej firmie ponad 3 lata temu, moje wynagrodzenie wzroslo o blisko 50%. Ja osobiscie wiekszosc tych "ofert" interview i/lub aplikacji wrzucam bezposrednio do kosza, a dostaje ich minimum kilka dziennie.
cee Napisano 13 Marca 2017 Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 @jkb. "Regularne rozmowy dotyczace wynagrodzenia to obowiazek, w szczegolnosci w pozadanych zawodach." Podpisuję się czterema łapkami pod tym. Nie prosiłem o podwyżkę 8 lat bo wystarczała mi premia uznaniowa i to był błąd. Teraz nie mogę się dorobić o 100zl na masz i odwal się, a pensja min wzrosła ponad 800zl w tym czasie Regularne rozmowy to podstawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.