konamb Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 mam ten sam problem ja zmienialem adres wleciałem 19 czerwca gc dalej nie widac a na uscis elis pokazuje IN PROCESS , niby dopiero 4 tydzien no ale powinna w 3-4 tygodie teoretycznie byc
megan07 Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 aha to super, bo myślałem, że w ciągu tych 6 miesięcy muszę już wyjechać i zostać oraz podjąć pracę. Jak tak to już mam zaplanowany urlop Dzięki bardzo za odpowiedź bo są to ważne informacje ale jak sie jest ponoc dluzej niz 6 miesiecy w polsce, to wtedy wracajac do usa moze byc duzo pytan dlaczego ponad 6 miesiecy, a jak do 6 miesiecy to tak duzo nie pytaja, i potem przy wyrabianiu obywatelstwa jak sie jest prawie rok to tez sa problemy i moga nie dac obywatelstwa, zwlaszcza jak sie pracuje poza usa, i nie ma sie wiezow z usa, wynajetego mieszkania itd podczas tego dlugiego pobytu w polsce, maja w systemie kazdy pobyt i potem dokladnie magluja
bonhartus Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 ale jak sie jest ponoc dluzej niz 6 miesiecy w polsce, to wtedy wracajac do usa moze byc duzo pytan dlaczego ponad 6 miesiecy, a jak do 6 miesiecy to tak duzo nie pytaja, i potem przy wyrabianiu obywatelstwa jak sie jest prawie rok to tez sa problemy i moga nie dac obywatelstwa, zwlaszcza jak sie pracuje poza usa, i nie ma sie wiezow z usa, wynajetego mieszkania itd podczas tego dlugiego pobytu w polsce, maja w systemie kazdy pobyt i potem dokladnie magluja Cała moja rodzina mieszka w usa , nie pamietam aby moja matke ktokolwiek pytal co robila etc ,gdy byla dluzej niz 6 miesiecy ....
sly6 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 sprawdza sie tam gdzie piszesz,view my case tutaj jest wiekszy temat o tym http://forums.immigration.com/threads/tracking-gc-delivery-via-uscis-elis.317222/ Robal jak jestes za 1 razem tyle czasu to kto bedzie Cie pytal z tego co pisza osoby od dawna to nikt sie nie pyta co innego jak bedziesz czesto taka latac to jeden urzednik powie OK a inny zacznie zadawac pytania.
Monia12 Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 Do mnie SSN przyszedł po 6 dniach od złożenia wniosku w biurze SSA, plastikowa zielona karta przyszła po ok. 1.5 miesiąca od wlotu. Jeżeli to ma jakieś znaczenie to jestem w Illinois.
Robal Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 ale jak sie jest ponoc dluzej niz 6 miesiecy w polsce, to wtedy wracajac do usa moze byc duzo pytan dlaczego ponad 6 miesiecy, a jak do 6 miesiecy to tak duzo nie pytaja, i potem przy wyrabianiu obywatelstwa jak sie jest prawie rok to tez sa problemy i moga nie dac obywatelstwa, zwlaszcza jak sie pracuje poza usa, i nie ma sie wiezow z usa, wynajetego mieszkania itd podczas tego dlugiego pobytu w polsce, maja w systemie kazdy pobyt i potem dokladnie magluja Aha no to tymbardziej zaplanuję urlop w póżniejszym terminie, na listopad tego roku, bo mam w pracy urlop zabukowany 2 tygodnie w sierpniu i sie zastanawialem czy nie pojechac w tym terminie juz do USA ale bilety są strasznie drogie - 800 - 1000euro w obie strony. Więc odbukuje ten urlop(lub pojadę gdzie indziej ) i przełożę na listopad (wrzesien-październik nie mogę w pracy - tzw blackout jest) A skoro w listopadzie dopiero pojadę to i ten rok czasu mi się przesunie aż do listopada przyszłego roku co jest mi bardzo na rękę. Być może nawet wyjadę na stałe w ciągu pierwszych 6 miesięcy ze względu na obawy o których piszesz, choć mam nadzieję że się nie sprawdzą. Dziękuję wszystkim za odpowiedź
sly6 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 Robal czy Ty czytales moje i innych odpowiedzi na tym forum?> lecisz 1 raz i wracasz do USA np za 1 rok,mozesz takie zrobic ,jak narazie nikt nie mial nic z tego powodu,zadnych wiekszych pytan.,co do obywatelstwa to racja.wtedy nalezy czas liczyc od nowa. co innego jak bedziesz latac jakbys mial wize turystyczna
cutmiut Napisano 15 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2015 Ok, przed momentem zmienił mi się status na closed, a case na Card produced. Pewnie karta bedzie w przyszlym tygodniu. dzięki sly6 i monia12, pozdrawiam.
megan07 Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Robal czy Ty czytales moje i innych odpowiedzi na tym forum?> lecisz 1 raz i wracasz do USA np za 1 rok,mozesz takie zrobic ,jak narazie nikt nie mial nic z tego powodu,zadnych wiekszych pytan.,co do obywatelstwa to racja.wtedy nalezy czas liczyc od nowa. co innego jak bedziesz latac jakbys mial wize turystyczna gdzies na tym forum jest temat, gdzie jedna osoba latala co jakis czas i byla dluzej niz 6 miesiecy w polsce za kazdym razem i jak sie pytali jak dlugo byla to on klamal i mowil ze ponizej 6 mcy, i sie nie czepiali, a raz przyznal prawde i zaczeli zadawac wiecej pytan i powiedzieli ze to ostatni raz , moze GC nie zabiora ale do obywatelstwa trzeba potem dluzej pewnie czekac.
sly6 Napisano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 a teraz znajdz temat ze za 1 razem sa takie pytania takie dociekliwosci co innego takie latanie czeste
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.