bonhartus Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 gazobeton, gratulacje ja wlasnie od kuriera odebralem paszporty i biore sie za placenie za zielona karte. dokad lecisz? i kiedy?
glimi Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 bonhartus pamiętaj że jak nie masz karty amerykańskiej albo konta w banku amerykańskim to nie zapłacisz.
bonhartus Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 hmm karta z inteligo nie pojdzie ? bo konta w usa nie mam, rodzina moja ma.. ale czy moge z ich konta jakby co placic?
gazobeton Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 gazobeton, gratulacje ja wlasnie od kuriera odebralem paszporty i biore sie za placenie za zielona karte. dokad lecisz? i kiedy? Dzięki! Chcemy wylecieć w ostatni tydzień września, kierunek Austin, Texas. A Wy jaki macie plany?
bonhartus Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 gazobeton, na poczatek Chicago, mam tam rodzine, brata, siostre. Potem sie zobaczy ale 1 rok tam u nich bo mieszkanie jest i cos z praca sie pokombinuje;0 .. A moja zona wlasnie chcialaby texas;0
Logan Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Witam. Mam pytanie. mam zamiar lecieć do Milwaukee na tydzień aby dotrzymać terminu w wizie. Adres odbioru green card mam e Chicago. Nie chce zmieniać adresu, poza tym karta tam nie zginie. Potem wracam na 2 miechy do PL i już ewidentnie lece do Seattle. Czy musze informować urząd imigracyjny że jede na tydziuen do ML jak nie zmieniam adresu w CHc? Rozumiem ze jak opłace karte to po dwóch miesiacach bedzie na mnie w Chic czekała?! Wiem ze musze wyrobic sobie ssn. Czy bez tego a z zielonką mogę zacząc prace, bo czytałem na forum że się na to czeka? Dzięki z góry za odp
gazobeton Napisano 7 Września 2015 Zgłoś Napisano 7 Września 2015 Tak się zastanawiam czy 2h czasu na pierwszym lotnisku w USA po przylocie wystaczy? Z tego co pamiętam to na wizie turystycznej nie zabierało mi to na pewno wiecej niż 1h, a jak jest w przypadku procedury imigracyjnej? A tak właściwie to po przylocie mam sie kierować do której kolejki - Citizens & Residents, czy do tej dla wszystkich pozostałych?
Kinga.p Napisano 7 Września 2015 Zgłoś Napisano 7 Września 2015 Gdzieś spotkałam się z informacją że przed rozmową trzeba zapłacić 330$ ale teraz tego nie mogę znaleźć, czy ktoś może podesłać linka? Czy to jest właśnie opłata za wizę, którą się robi w ambasadzie ?
gazobeton Napisano 7 Września 2015 Zgłoś Napisano 7 Września 2015 Gdzieś spotkałam się z informacją że przed rozmową trzeba zapłacić 330$ ale teraz tego nie mogę znaleźć, czy ktoś może podesłać linka? Czy to jest właśnie opłata za wizę, którą się robi w ambasadzie ? http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/oplaty.html $ 330 Opłata za rozpatrzenie wniosku o wizę imigracyjną dla osób wylosowanych w Programie Loterii Wizowej DV (od osoby).
bonhartus Napisano 7 Września 2015 Zgłoś Napisano 7 Września 2015 Opłata za zielone karty x3 wykonana.495$. ehh trzepie ten wyjazd ostro ale juz tylko walizeczki kupic i lecimy dalej;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.