glimi Napisano 8 Września 2015 Zgłoś Napisano 8 Września 2015 Tak, tylko że u mnie nie było tego DS 160 na końcu, ale sądzę że nie musisz się tym przejmować bo ważniejsze jest UID. Hm...a czasem wcześniej nie starałeś się o B2? hm....co oznaczają dwie gwiazdki w wizie imigracyjnej?
Marko Napisano 9 Września 2015 Zgłoś Napisano 9 Września 2015 Tak otrzmałem kiedyś wize b2 stąd własnie się upewniam czy czasami nie jest to jakiś błąd systemu bo nie chcę mieć później problemów w ambasadzie
Marko Napisano 11 Września 2015 Zgłoś Napisano 11 Września 2015 Zadzwoniłem na infolinię i wyjaśniłem sprawę. Jeśli ktoś w przyszłości miałby podobny problem to bez strachu dzwonić. W moim przypadku odebrała bardzo miła i pomocna pani, która w czasie rozmowy nietrwającej nawet 2 minuty poprawiła wniosek ( dopisanie drugiego imienia, wykasowanie dodatkowego kodu kreskowego). Wystarczyło zalogować się ponownie i jeszcze raz wyznaczyć spotkanie.
Kinga.p Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Hej, czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości dot. płatności…jaką dokładnie kwotę należy zapłacić? 330$ + 165$? czy tylko jedną z nich?
zielonywkarty Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 330 w ambasadzie a jak zostaniesz zaakceptowana to 165 przez jakas stronke
Joanna30 Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Hej, czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości dot. płatności…jaką dokładnie kwotę należy zapłacić? 330$ + 165$? czy tylko jedną z nich? $330 w ambasadzie, a $165 przed wylotem lub tuż po wlocie do Stanów.
niiks Napisano 23 Września 2015 Zgłoś Napisano 23 Września 2015 Miesiąc temu wleciałem po raz pierwszy do USA, aby "aktywować" gc, co do rozmowy z oficerem to wyglądała zupełnie inaczej niż tutaj czytałem Lądowanie na JFK terminal 1, i po dotarciu na hale były 2 kolejki dla turystów i rezydentów, mnie skierowali do turystów. Jakoś po godzinie nadeszła kolej na mnie i po pokazaniu pomarańczowej koperty oficer tylko się uśmiechnął, poprosił o skan dłoni, zrobił zdjęcie i tyle, żadnej konkretnej rozmowy, całość 5min. Następnie po bagaż, tutaj oddałem deklaracje celną a I-94 podobno już nie jest potrzebny, następnie witaj NY póki co byłem tylko na 2tyg i teraz jestem w PL. Po powrocie sprawdzałem status na uscis, i chyba troche się pozmieniało, i teraz można śledzić gc. U mnie dopiero tydzień temu pojawiło się Card Produced, po kilku dniach że wysłana przez usps, tracking number i że jak karta nie dotrze w ciągu 30dni to mam się do nich zgłosić. Na szczęśie karta dotarła w 3dni od wysłania, a od przylotu 30dni, także szybko im poszło
falcon3 Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Miesiąc temu wleciałem po raz pierwszy do USA, aby "aktywować" gc, co do rozmowy z oficerem to wyglądała zupełnie inaczej niż tutaj czytałem Lądowanie na JFK terminal 1, i po dotarciu na hale były 2 kolejki dla turystów i rezydentów, mnie skierowali do turystów. Jakoś po godzinie nadeszła kolej na mnie i po pokazaniu pomarańczowej koperty oficer tylko się uśmiechnął, poprosił o skan dłoni, zrobił zdjęcie i tyle, żadnej konkretnej rozmowy, całość 5min. Następnie po bagaż, tutaj oddałem deklaracje celną a I-94 podobno już nie jest potrzebny, następnie witaj NY póki co byłem tylko na 2tyg i teraz jestem w PL. Po powrocie sprawdzałem status na uscis, i chyba troche się pozmieniało, i teraz można śledzić gc. U mnie dopiero tydzień temu pojawiło się Card Produced, po kilku dniach że wysłana przez usps, tracking number i że jak karta nie dotrze w ciągu 30dni to mam się do nich zgłosić. Na szczęśie karta dotarła w 3dni od wysłania, a od przylotu 30dni, także szybko im poszło Świetny termin otrzymania karty. Ja w Chicago czekam już ponad 3 miesiące. Pisałem do uscis i odpisali mi , że przekazali sprawę dalej. Tu kawałek cyt. z maila "......After careful review of your inquiry, we determined that your issue will be best addressed by the USCIS office processing your case; therefore, we are forwarding your inquiry to the Texas Service Center....." Może ktoś podpowie Mam czekać, dzwonić dalej do uscis pod numer 1-800-375-5283, czy może coś jeszcze ? falcon
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.